سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان گفت: براساس آمارها در حال حاضر فاضلاب ۵۰ درصد از روستاهای این استان جمع آوری و هدایت می شود البته نیاز است نسبت به دفع بهداشتی فاضلاب در این روستاها اقدام کرد.

صدیق محمدزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر چه کار خوبی صورت گرفته اما فاضلاب رهاسازی شده وارد محیط زیست می شود و به آب های زیرزمینی یا سطحی نیز آسیب وارده کرده و موجب آلودگی آن می شود.

وی میزان بهره مندی از دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهای استان را ۱، ۷ درصد اعلام کرد و افزود: این رقم در مقایسه با ۴۵ صدم درصد میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان یادآور شد: با توجه به اینکه تاکنون اعتبارات اجرای دفع فاضلاب به شرکت آبفار واگذار نشده این مشکل در سراسر کشور وجود دارد و کار زیادی در این زمینه صورت نگرفته است.
محمدزاده در ادامه با اشاره به اینکه ۱۶۷ روستای استان فاقد لوله کشی آب شرب هستند، اضافه کرد: آب شرب مورد نیاز این روستاها اغلب از چشمه ها و دیگر منابع آبی تامین می شود.
وی گفت: کار لوله کشی این روستاها یک بار با مشارکت خود مردم و جهادسازندگی انجام شده اما با توجه به عمر بیش از ۲۵ سال آن، این شبکه ها نیازمند بازسازی هستند که اجرای این طرح در دستور کار شرکت آبفار است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر یک هزار و ۶ روستا زیر پوشش خدمات شرکت آبفار کردستان قرار دارند، ۵۰۳ روستا از خدمات این شرکت بی بهره بوده و ۱۶۷ روستا نیز فاقد تاسیسات آبرسانی هستند.

براساس سرشماری سال ۹۵، کردستان با جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستای دارای سکنه است.
۷۳۵۵/‌۹۱۰۲