کرمانشاه- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با اشاره به برداشت گندم در مناطق گرمسیری گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان در مناطق گرمسیری استان خریداری شده که این میزان خرید تقریباً سه برابر مدت زمان مشابه سال گذشته است.‌

به گزارش ایرنا؛ نوربخش حاتمی شنبه شب در دیدار مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با استاندار به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، گندم خریداری شده را فاقد آثار سن زدگی دانست و افزود: با وجود افزایش بارندگی‌ها و بحث سیل و آبگرفتگی مزارع، کثرت بیماری‌ها و زنگ زرد با تلاش شبانه روزی کارکنان در سطح سازمان و دهستان‌ها و همکاری کشاورزان شاهد برداشت گندم سالمی از سطح مزارع استان هستیم.
وی سطح مبارزه با زنگ زرد را ۳۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت؛ این میزان سطح مبارزه حاصل کار شبانه روزی کارکنان در مدت زمان کوتاهی بود و خوشبختانه راهکارهای سازمان در این خصوص به عنوان الگو در وزارت خانه به استان‌های دیگر توصیه شد.

وی اظهار داشت: با وجود بارندگی‌های مناسب پاییزه و بهاره شاهد شیوع بیماری زنگ زرد و آفت سن غلات در سطح مزارع استان بودیم، اما با تلاشی شبانه روزی در سطح مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و مدیریت‌های ستادی در ماه مبارک رمضان و پس از آن اجازه ندادیم مزارع استان دچار خسارت شود و به طور قطع امسال تولید محصول استان مطلوب خواهد بود.
او در ادامه این دیدار به گستردگی وظایف سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه پرداخت و گفت؛ این سازمان با چهار معاونت، هفت اداره کل و ۳۰ مدیریت ستادی و ۵۴ مرکز دهستانی از جمله سازمان‌های گسترده و با وظایف و کارکردهای مهم در اقتصاد استان است.
وی ادامه داد: در شرایط تحریم، جهاد کشاورزی و وظایف آن تیغ دولبه است، چه آنکه با عملکرد صحیح می‌تواند باعث رونق تولید و کاهش بیکاری شود و با برنامه ریزی غیر اصولی عکس آن را شاهد خواهیم بود.
حاتمی آنگاه به تشریح برنامه سه ساله سازمان برای توسعه بخش کشاورزی پرداخت و گفت؛ این برنامه با اتکاء به شرایط و واقعیات موجود طراحی شده و در جلسات متعدد کارشناسی نقایص آن رفع گردیده منویات مقامات استان نیز در آن دیده شده است.
وی اشتغالزایی و افزایش درآمد سرانه را از ویژگی‌های بارز این برنامه دانست و گفت؛ سعی می‌کنیم سهم عمده تکالیف اشتغالزایی تعریف شده مسئولان استان برای دستگاه‌های اجرایی را به دوش بکشیم و آن را اجرایی نمائیم.
وی سپس به امر ضرورت هوشمند سازی کشاورزی در استان اشاره کرد و افزود؛ تصمیم بر آن داریم تا در منطقه میاندربند کرمانشاه با پیاده سازی سیستم هوشمند سازی اراضی از طریق تکنولوژی، رصد دقیقی از مزارع داشته باشیم و مدیریت هوشمند مزارع را عملیاتی نمائیم و آن‌را به سایر نقاط استان تسری دهیم.
وی در ادامه با اشاره به برنامه سه ساله کشاورزی استان یادآور شد؛ با اجرای این برنامه تولیدات کشاورزی استان از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن فعلی به بیش از ۶ میلیون تن خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود امکانات، خودرو و عوامل خدماتی در مراکز جهاد کشاورزی و کم بودن رفاهیات و حقوق کارکنان سازمان نسبت به دیگر دستگاه‌ها از استاندار کرمانشاه درخواست کر دستورات لازم را جهت مرتفع نمودن مشکلات پیش گفته صادر نمایند.

در این نشست مدیرکل دامپزشکی استان و معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی نیز به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص کمبود اعتبارات ملی، هزینه‌ای و مستمر پرداختند و پیشنهاداتی را در این راستا ارائه نمودند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت بیش از ۹۹۵ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان تولید می‌شود.

۳۰۳۳/۸۰۶۶