عبدالجلیل کلانتر هرمزی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مؤسسه ملی مرهم یک سازمان مردم نهاد است که به هیچ سازمان، نهاد یا ارگان خاصی وابسته نیست و فقط برای ارائه خدمات در مناطق محروم از وزارت بهداشت فضای بیمارستانی شامل اتاق عمل، تخت و بخش و نیروهای پرستاری میگیرد.
کلانتر هرمزی گفت: در تیمهای اعزامی مرهم، کادر پرستاری، متخصصان بیهوشی، متخصصان کودک، جراحان پلاستیک، کارشناسان اتاق عمل، پزشکان عمومی، روانشناسان بالینی، متخصصان چشم و متخصصان طب فیزیکی و در برخی سفرها متخصصان ارتوپد و جراحان مغز و اعصاب هم حضور دارند و بنا داریم در سفرهای آتی متخصصان پوست هم به گروه اضافه شوند.
وی درباره اهداف مؤسسه مرهم افزود: ویزیت، بستری و عمل جراحی رایگان از جمله خدمات مرهم است و تئوری مرهم این است که بیمارانی که تاکنون به دلیل مشکلات مادی، اجتماعی، بعد مسافت و تخصصی بودن کار نتوانستند از خدمات پزشکی بهره مند شوند میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
کلانتر هرمزی اضافه کرد: سالیانه، سه تا چهار سفر به مناطق محروم داریم که این سفرها با توجه به شرایط عملها و ارائه خدمات پزشک چهار تا ۶ روزه است.
وی گفت: تا پیش از سال ۸۶ همه خدمات جراحی پلاستیک را رایگان و به صورت شخصی و انفرادی انجام میدادم اما بعد از آن گروه جراحان پلاستیک مناطق محروم به صورت سازمان یافته تشکیل شد و دیگران را در این فعالیتها شریک کردم.
فوق تخصص جراحی پلاستیک ادامه داد: از سال ۵۵ زمانی که دانشجوی پزشکی شدم در تابستان و همه اوقات فراغت به شهرستان رامهرمز محل تولد خودم میرفتم و به عنوان کمک بهیار در درمانگاهها خدمات رایگان انجام میدادم. از سال سوم در بیمارستانهای دانشگاه اهواز به صورت رایگان شبها کشیک اضافه فعالیت میکردم و در حالی که هیچ وظیفهای نداشتم اما خدمات رایگان ارائه میدادم.
وی اضافه کرد: اولین سفر گروه جراحان پلاستیک مناطق محروم به استان خوزستان با اعزام هفت نیروی متخصص شامل پنج نیروی متخصص، یک پرستار اتاق عمل و یک عکاس پزشکی شروع شد و تاکنون ۲۴ سفر به مناطق محروم در جای جای میهن عزیزمان انجام داده ایم.
رئیس مؤسسه مرهم افزود: پیش از اعزام گروه جراحان مرهم، از سه ماه قبل به استان و دانشگاه محل اعزام اطلاع میدهیم که بر اساس خدمات ما در شبکههای بهداشت عشایری و روستایی، مدارس، اردوگاههای مرزی، سیاه چادرها بروند و افراد مستحق خدمات را شناسایی کنند.
وی ادامه داد: بعد از آن تصاویر بیماران برای تیم پزشکی ارسال و یک ماه قبل از سفر همه تصاویر بررسی میشود و تیمهای کارشناسی به محل میروند تا امکانات بیمارستانی و هماهنگیهای لازم برای ارائه خدمات تیم پزشکی فراهم شود.
فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: پنج تا هشت اتاق عمل بسته به امکانات شهرستان محل اعزام آماده میشود همچنین با بیمهها صحبت میشود تا بیماران حتی فرانشیز هم پرداخت نکنند و اگر حتی اوراق هویتی، شناسنامه یا کارت ملی ندارند هم بتوانند از خدمات مرهم بهره مند شوند.
کلانتر هرمزی افزود: تنها نیاز ما در مناطق محروم فضای بیمارستانی است و عمده وسایل جراحی را از تهران تهیه میکنیم و با خود می بریم یا ممکن است گاهی در هر سفر برخی خیرین مایحتاج تیم را در محل تهیه کنند.
وی درباره اعضای تیم پزشکی گفت: بیشترین محصول این فعالیتها یافتن همکاران مهربانی است که روز به روز به تعداد آنها افزوده میشود به طوری که برای پیوستن به تیم رقابت وجود دارد و این متخصصان صادقانه و با عشق فعالیت میکنند.
کلانتر هرمزی اضافه کرد: همه اعضای تیم مرهم برای شرکت در سفر مرخصی میگیرند، هیچ حقوقی دریافت نمیکنند و برای هیچیک از اعضا هم گواهی حضور در تیم صادر نمیشود.
وی افزود: همه این زحمات ارزش دارد تا بر لبان هموطنان لبخند شادی و رضایت ببینیم و امید داریم تا رضایت خداوند متعال را در پی داشته باشد.
رئیس مؤسسه مرهم گفت: ۱۱ سال از شروع فعالیت مرهم میگذرد و در این مدت علاوه بر این مؤسسه بیش از ۵۰ خیریه مردم نهاد فعالیت میکنند و تعداد آنها رو به گسترش است.
وی ضمن ابراز امیدواری برای گسترش فعالیت گروههای مردم نهاد به ویژه در زمینه سلامت، گفت: اعتقاد دارم که هر جا افرادی دست در دست هم برای عمل خیر «یا علی» بگویند میتوانند مؤثر باشند.
کلانتر هرمزی افزود: گروه جراحان پلاستیک مناطق محروم مرهم از ۲۸ خرداد تا یکم تیرماه به نیشابور میروند. بیش از ۶۵ نفر عضو این تیم پزشکی هستند که بزرگترین گروه پزشکی تخصصی داوطلب خدمت در مناطق محروم را تشکیل میدهند.