علی عرب نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان ۱۰۰ میلیون تومان صرف ساماندهی کودکان کار شده که از محل آن ۱۰ کودک کمک هزینه لوازم ضروری زندگی، ۱۴ کودک کمک هزینه حرفه آموزی، ۱۰ کودک کمک هزینه ودیعه مسکن، چهار کودک کمک هزینه درمان، ۲ کودک کمک هزینه سرمایه کار را دریافت کردهاند.
وی یادآور شد: مابقی اعتبارات نیز صرف خرید بستههای تحصیلی و بهداشتی، آموزش و توانمندسازی خانوادههای کودکان کار شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: بهزیستی برای ساماندهی و توانمند سازی کودکان کار و خانوادههای آنان برنامههایی از جمله ارائه خدمات مددکاری اجتماعی، خدمات مشاوره و روانشناسی، برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی، پیشگیری از ایدز، خودمراقبتی، اوقات فراغت و غیره در دستور کار دارد.
وی با اشاره به حرفه آموزی و ایجاد اشتغال برای کودک و خانواده، خدمات بهداشتی و درمانی و هزینههای ضروری زندگی در قالب طرح توانمندسازی کودکان کار ادامه داد: هزینه مسکن و یا اجاره بها، ایاب و ذهاب کودک، خدمات تحصیلی و پیگیری امور تحصیلی کودک در مدرسه، پرداخت کمک هزینههای سرمایه کار و یا اجاره بهای محل کار، لوازم ضروری زندگی، تهیه جهیزیه، درمان، اجرای برنامههای تفریحی و اردوهای گروهی، انجام آزمایشات و معاینات غربالگری و غیره از دیگر اقدامات بهزیستی در راستای توانمندسازی کودکان کار و خانوادههای آنان است.
عرب نژاد به راه اندازی مرکز حمایتی – آموزشی کودک و خانواده مهر آفتاب از آذر ماه سال ۹۵ در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در این مرکز با توجه به استراتژی و سیاست بهزیستی مبنی بر کاهش ساعات حضور کودک در خیابان و پرهیز از اقدامات خشن و قهری برای حذف کودکان از خیابان، تلاشهای فراوانی در راستای ارائه خدمات و حمایتهای بهینه از کودکان کار و خانوادههای آنان انجام میشود.
وی اضافه کرد: گشت زنی و حضور تیم تخصصی مرکز مهر آفتاب در محلات آسیب خیز و محل تجمع کودکان کار، شناسایی کودکان و برقراری ارتباط با آنان برای راهنمایی بیشتر از جمله اقداماتی است که در دستور کار مرکز قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته طرح توانمندسازی کودکان کار و خانوادههای آنان با ۲ هدف توانمندسازی و فرهنگ سازی از طریق نصب بنر، ساخت کلیپ، بروشور و غیره تدوین شد که از ابتدای مهرماه در شهرستان بیرجند به اجرا درآمد.
وی گفت: با اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته، اکنون تعداد کودکان و ساعات حضور آنها در خیابان کاهش نسبی داشته ولی با توجه به وجود آسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد، همجواری با کشور افغانستان، تورم اقتصادی، بیکاری، فقر اقتصادی سرپرستان خانوار و غیره امکان توقف رشد پدیده کودکان کار و خیابانی میسر نیست.
۹۸۹۳ * ۶۰۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۶
بیرجند- ایرنا- مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: سال گذشته ۲۵۴ میلیون و ۵۴۶ هزار تومان برای توانمندسازی کودکان کار و خیابانی در استان هزینه شده است.