به گزارش معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، معصومه ابتکار روز یکشنبه در دیدار با آرمیدا آلیس چابانا معاون دبیرکل سازمان ملل و دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد «اسکاپ»، ضمن اشاره به روند رو به پیشرفت حضور زنان ایرانی در عرصه اقتصادی، تصریح کرد: بانوان پرتوان ایرانی با وجود تحریمها و فشارهای خارجی با تلاشی بی نظیر مشغول فعالیت اقتصادی هستند و این مسئله نمیتواند خللی در اراده آنها وارد کند.
ابتکار با تاکید بر توانمندسازی جامعه مدنی و تعداد قابل توجه سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه زنان و خانواده به برنامه ملی توان افزایی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: توانمند سازی اقتصادی زنان به ویژه بانوان آسیب پذیر از اولویتهای دولت است و از جمله تاکنون ۱۲۰۰۰ نفر از این بانوان با راه اندازی کسب و کارهای خانگی و شرکتهای کوچک و بزرگ مشغول فعالیتهای اقتصادی شدهاند.
وی همچنین اصلاحات قوانین حقوقی در حوزه زنان را مثبت خواند و در عین حال تاکید کرد: اصلاحات دیگری در این زمینه براساس مقتضیات جامعه در دست است.
دستور رئیس جمهور ایران جهت افزایش ۳۰ درصدی پستهای مدیریتی برای زنان، توجه به عدالت جنسیتی در حوزههای مختلف، ایجاد شبکه اورژانس اجتماعی برای زنان، کودکان و سالمندان در معرض آسیب و توجه به تاب آوری اجتماعی زنان از جمله مواردی بود که ابتکار در این دیدار به طرح آن پرداخت.
معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به روابط دوجانبه با اندونزی و ژاپن، از انجام پژوهشهای مشترک با ژاپن در زمینه کارآفرینی زنان و نیز همکاری با کشورهای مختلف منطقه در راستای اجرایی کردن پروژههای اسکاپ خبر داد.
در این دیدار چابانا معاون دبیرکل سازمان ملل برنامههای اجرا شده در حوزه زنان و فرصتهای خلق شده برای آنان در ایران را مفید و جالب توصیف کرد و با اشاره به تجربه ایران در زمینه کارآفرینی و همکاری مشترک با سایر کشورها، چالش اصلی اسکاپ را ایجاد شغل در کشورهای هدف به خصوص فیلیپین و اندونزی دانست و بر توجه ویژه به ایجاد اشتغال برای جوانان و زنان تاکید کرد.
به اعتقاد وی نمیتوان انتظار داشت که همه در مشاغل دولتی مشغول کار شوند، ولی در عین حال باید ساز و کاری مناسب جهت اشتغالزایی زنان و جوانان ایجاد کرد و اجرای پروژههای اسکاپ در این زمینه نیازمند همکاری همه کشورهای منطقه است.
چابانا از انتقال تجربیات ایران به دیگر کشورهای عضو استقبال کرد.