ارومیه- ایرنا- مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: تکثیر ماهیان گرمابی در مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان شهید کاظمی شهرستان پلدشت آغاز شد.

معصوم فصیح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر ارزشمند آبزیان منابع آبی استان انواع کپور ماهیان از جمله کپور، فیتوفاک، بیگ هد و آمور در مرکز شهید کاظمی پلدشت تکثیر و در دریاچه‌های پشت سدهای استان و سایر منابع رهاسازی می‌شود.
وی اضافه کرد: در این راستا پیش بینی می‌شود در سالجاری در این مرکز هفت میلیون قطعه انواع کپور ماهیان تکثیر و پرورش داده شود.
وی ادامه داد: این بچه ماهیان بعد از طی پنج ماه دوره پرورش و رسیدن به اوزن ۱۰ گرم، در منابع آبی استان و منابع آبی استان‌های همجوار و بیش از ۲۲۱ مزرعه پرورش ماهی و استخرهای ذخیره آب کشاورزی رهاسازی می‌شود.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه امسال سقف تولید لارو از ۲۵ میلیون قطعه به ۳۰ میلیون قطعه افزایش داشته اضافه کرد: پیش بینی می‌شود در سال جاری درحدود ۱۵ هزارتن انواع ماهی و شاه میگو در استان تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود.

وی ادامه داد: مازاد تولیدات آبزیان استان علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای ترکیه، عراق، نخجوان و ارمنستان صادر می‌شود که طبق برآوردهای انجام شده، پیش بینی می‌شود امسال یک میلیون دلار از محل صادرات این آبزیان ارز وارد کشور شود.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در این مرکز هدف تنوع بخشی به انواع ماهیان بومی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است، اضافه کرد: با تولید و رهاسازی بچه ماهیان امکان اشتغال برای بیش از یکهزار نفر به صورت مستقیم و برای سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم فراهم شده است.

به گزارش ایرنا از زمستان پارسال پرورش چهار گونه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور، آمور، فیتوفاک و بیگ هد به صورت مصنوعی و نیمه مصنوعی در این مرکز آغاز شد و این بچه ماهی‌ها پس از سه ماه و رسیدن به وزن مطلوب علاوه بر تأمین نیاز استان به استان‌های همجوار صادر شدند.

پلدشت در داخل محدوده منطقه آزاد تجاری و صنعتی منطقه ماکو قرار گرفته و ظرفیت‌های گردشگری قابل توجهی در امتداد مرزهای ایران با جمهوری نخجوان دارد؛ رودخانه ارس و گمرک پلدشت از ظرفیت‌های بزرگ این شهرستان به شمار می‌رود.
آذربایجان غربی استان برتر کشور در بین استان‌های غیرساحلی کشور در تولید آبزیان است.

۷۱۲۵/‏‬ ۳۰۲۰