«عباسعلی منصوری آرانی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: ثبات و امنیت در خلیج فارس همواره برای جمهوری اسلامی ایران مهم است و از آنجا که ما بیشترین ساحل را در این منطقه، دارد همواره داعیه دار حفظ امنیت کشتیهای خود و سایر کشورها در این آبراه بین المللی هستیم.
وی با بیان اینکه قطعاً جمهوری اسلامی ایران از بی ثباتی در خلیج فارس سود نخواهد برد، گفت: در حادثه اخیر حمله به دو نفتکش وابسته به کشور ژاپن در دریای عمان نیز نیروهای ارتش جمهوری اسلامی بودند که به امداد سرنشینان کشتیها پرداختند و به خاموش کردن آتش مبادرت ورزیدند.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: نفتکش هایی که در چارچوب قوانین بین المللی در دریاهای آزاد حرکت میکنند، دارای رادارهایی هستند که بسته به دقت دستگاههای راداری میتوانند در فواصل مشخص اشیای پیرامون کشتی را رصد کنند. با بررسی فایلها و نقشههای مربوط به این رادارها میتوان اطلاعات با ارزشی را کسب کرد که معمولاً بنا به درخواست شرکتهای مربوطه، سازمان بین المللی کشتیرانی به موضوع ورود کرده و نسبت به بررسی حادثه اقدام میکند که فرایندی تخصصی، فنی و زمانبر است.
نماینده پیشین مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه ساعاتی پس از وقوع حادثهای به این اهمیت مقامات برخی کشورها دربارهاین حادثه اظهار نظر کرده و با به راه انداختن موج گسترده رسانهای اقدام به معرفی متهم این حادثه مینمایند، بیانگر سناریویی طراحی شده برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به فیلم ادعایی دولت آمریکا در معرفی ایران به عنوان متهم حادثه افزود: این فیلم از وضوح برخوردار نیست و محتویات مبهمی را نشان میدهد و تاکید سناریو نویسان بر برداشته شدن یک مینِ کار نکرده از داخل نفتکش در این تصاویر، نشان دهنده هوشمندی آنان است. چرا که ادعایی را طرح کردهاند که حتی پس از مشخص شدن واقعیت ماجرا توسط نهادهای مربوطه، قابل تأیید یا تکذیب نخواهد بود.
فرمانده سابق دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اشاره به موج روانی ایجاد شده تاکید کرد: سناریونویسان در تلاش بودند تا با خبری که لحظات اولیه پس از بروز حادثه منتشر کردند دست به هدایت افکار عمومی بزنند. چرا که تجربه نشان داده است حتی اگر پس از مدتی ثابت شود ایران در این حادثه نقشی نداشته است، تأثیر خبر اولیه بر آنان باقی خواهد ماند.
عضو سابق شورای امنیت کشور گفت: به احتمال قوی این انفجارها کار عوامل آمریکا و اسرائیل بوده است و آنها با انتشار آن فیلم مبهم و فضاسازی رسانهای تلاش کردند تا نظام را در موضع انفعال قرار دهند.
منصوری یادآورشد: این اتفاق بار دیگر به ما نشان میدهد که شاید ما نیز از ارزش انتشار اخبار در لحظات اولیه پس از وقوع حوادث استفاده کرده و به جای آنکه انرژی زیادی صرف رد اتهامهایی اینگونه اخبار کنیم، خود ابتکار عمل را به دست بگیریم.