بندرعباس – ایرنا- استاندار هرمزگان گفت: با وجود جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران؛ صادرات کالاهای تولیدی این استان به خارج از کشور در ۲ ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ برابر افزایش نشان می دهد.

فریدون همتی یکشنبه شب در نشست بازگوی فعالیت کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی هرمزگان به خبرنگاران گفت: در مدت یاد شده چهار هزار و ۵۰۰ تن کالا (تولیدی این استان) به ارزش یک میلیون و ۴۵۰ هزار دلار از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس کارگروه صادرات غیر نفتی هرمزگان خاطرنشان کرد: از ابتدای فصل بهار امسال نیز تاکنون ۱۳۰ تن کالای ملوانی به ارزش ۱۴۵ هزار دلار وارد این استان شده است.

استاندار هرمزگان میزان کالاهای وارداتی به سفارش تجار و بازرگانان این استان را در این مدت ۲۴۳ تن به ارزش ۲۰۲ هزار دلار عنوان کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی در ادامه از هرمزگان به عنوان مهم‌ترین مرکز صادرات و واردات کالاهای کانتینری و ترانزیتی نام برد و گفت: در ۲ ماهه ابتدایی امسال شش میلیون و ۷۹۳ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شده که ۱۶ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.

همتی کالاهای صادر شده از طریق گمرکات این استان را شامل آهن، کود معدنی و شیمیایی، قیر و پلیمر عنوان کرد که به کشورهای آلمان، چین، هندوستان، غنا، عمان، و امارات متحده عربی صادرشده اند.

استاندار هرمزگان اضافه کرد: کالاهای صادر شده از گمرکات هرمزگان در ۲ ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال از لحاظ ارزش ۸۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی در ادامه با تشریح جلسه‌های کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی هرمزگان از رفع مشکل مالیات بر ارزش افزوده واحدهای صادراتی، تحویل سوخت یارانه دار به شناورهای با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن، رفع توقیف حساب بانکی تعاونی مرزنشینان و رفع تأخیر در صدور پروانه حرکت کشتی‌ها به عنوان مهم‌ترین مصوبات این کارگروه نام برد.

وی از صادرات کالا به کشورهای قطر، عمان و امارات عربی و فعال سازی و توسعه صادرات مرزهای مجاز این استان و ارائه گزارش‌های مستمر از سوی دستگاه‌های مسؤول دراین خصوص به عنوان دیگر مصوبات کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی هرمزگان نام برد.

رئیس شورای برنامه ریزی هرمزگان از توسعه بندرهای کوچک غرب و شرق هرمزگان به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های استانداری نام برد و افزود: با توجه به نواقصی که در این بنادر وجود دارد مقرر شد دستگاه‌های متولی از جمله گمرک و اداره کل بنادر و دریانوردی نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

همتی همچنین در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران تاکید کرد: در این شرایط یکی از راه‌های نجات اقتصاد کشور توسعه صادرات غیرنفتی است.

وی تاکید کرد: در راستای افزایش صادرات غیر نفتی از هرمزگان با فعال کردن بنادر کوچک در شرق و غرب این استان که تعداد آنها به حدود ۱۳ بندر می‌رسد تا پایان امسال شاهد افزایش صادرات کالاهای غیر نفتی تولیدی این استان به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای متقاضی خواهیم بود.

رئیس شورای برنامه ریزی هرمزگان خاطرنشان شد: برای سال جاری سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز آوری از محل فعالیت و صادرات کالاهای غیرنفتی واحدهای تولیدی این استان در بخش‌های صنعت و معدن، کشاورزی، شیلات، گردشگری و صنایع دستی و تعاونی‌های مرزنشینی هدف‌گذاری شده است.

وی افزود: با وجود جنگ اقتصادی، آمارهای ارائه شده از سوی گمرکات نشان از موفقیت فعالیت‌های تجاری و بارزگانی و همچنین رونق تولید واحدهای صنعتی این استان در سال جاری دارد.

۶۱۴۹ /‏۶۰۴۸