تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱

تهران- ایرنا- طرح «عروسی خوبان» را چند روزی است که بنیاد کرامت امام رضا «ع» راه اندازی کرده است. در این پویش، به‌نیت هشتمین امام شیعیان به ۸۸۸ زوج جهیزیه، ودیعه مسکن و هزینه مراسم عروسی تعلق می‌گیرد. اغلب این زوج‌ها ساکن مناطق سیل‌ زده و دیگر مناطق محروم هستند که تا دهه کرامت، این کمک‌ها به‌ دست‌ شان خواهد رسید.

به گزارش گروه اطلاع رسانی، ازدواج، همان رؤیای شیرین زیر یک سقف رفتن، این روزها به یکی از تلخ‌ترین کابوس های جوانان تبدیل شده است. شاید ازدواج برای خیلی‌ها اتفاق شیرین و درعین‌حال، بی‌دردسری باشد؛ اما همین امر ساده برای بسیاری از زوج‌های جوان به کابوسی تلخ تبدیل شده است. گره‌هایی که بازنمی‌شوند و تلاش‌هایی که اثر نمی‌کنند، امید را از این زوج‌ها می‌گیرند و آن شیرینی رؤیای زندگی مشترک را به کام‌شان تلخ می‌کند.


بااین‌حال، ما ایرانی‌ها در هم نوع دوستی سرآمدیم؛ از پویش برای کمک به بیماران خاص گرفته تا خیّرانی که مدرسه می‌سازند. نمونه این نوع دوستی را می‌توان در زلزله کرمانشاه هم دید؛ آنچنان که مردم کشور از دورترین مناطق کشور خود را به مناطق زلزله زده رساندند و مثال نزدیک‌ترش سیل اخیر در چند استان کشور است که همچنان سیل کمک ها به این مردم ادامه دارد. حالا سفره‌ای پهن شده تا باردیگر به کمک یکدیگر گامی برای رفع موانع مادی این زوج های جوان برداریم. کمپین «عروسی خوبان» که در آخرین روزهای ماه مبارک رمضان کارش را شروع کرده، قرار است با کمک مراکز مردم‌نهاد و خودِ مردم تا پایان هفته کرامت، گره از مشکلات مادی برخی مناطق سیل‌زده و محروم کشور بازکند؛ یعنی جهیزیه بدهد، برای ودیعه مسکن کمک‌هزینه بپردازد و سوروسات عروسی را برای تازه عروس و دامادهایی راه بیندازد که مشکلات مادی سنگی جلوی پایشان شده است.


آقای صادق صادقی، دبیر پویش «عروسی خوبان» می‌گوید: «این پویش به‌همت بنیاد کرامت ایجاد شد. این بنیاد زیرمجموعه آستان قدس رضوی است و از سه سال پیش، کار خود را آغاز کرده است». صادقی می‌گوید: «از حدود پنج ماه قبل، معاونتی به‌نام «معاونت خانواده» در این بنیاد تشکیل شد تا زوج های جوانی را شناسایی کند که برای رفتن به زیر یک سقف با مشکل مواجهند. درواقع، نخستین اقدامی که در این معاونت انجام شد، شناسایی خانواده‌ها و زوج های محروم بود. به‌دنبال همین موضوع، نزدیک به ۷۰ گروه بومی جهادی در مناطق مختلف را برای شناسایی دقیق این افراد بسیج کردیم».

۸۸۸ زوج گام اولیه است
دبیر پویش «عروسی خوبان» در بخش دیگری از سخنان خود به شناسایی زوج‌های محروم اشاره کرد و افزود: «حالا نیز بیش از ۱۲۰۰ زوج محروم و نیازمند را در ۱۲ استان شناسایی و آن‌ها را راستی آزمایی کرده‌ایم. نیت این پویش آن است که در نخستین مرحله، به ۸۸۸ زوج نیازمند کمک کند؛ ۸۸۸ زوجی که در اولویت هستند، با کمک‌هایی هرچند اندک راهی خانه و زندگی‌شان می‌کنیم».


دبیر این پویش به «صبح نو» می‌گوید: «برخلاف دیگر خیریه‌ها، صرفاً به اهدای جهیزیه به زوج های نیازمند اکتفا نکرده و کوشیده‌ایم نیازهای واقعی آنها را شناسایی کنیم. بسیاری از آن‌ها با کمک‌های ۴-۳ میلیون تومانی می‌توانند در شهر یا روستای خود عروسی برگزار کنند و سر زندگی‌شان بروند. ما برای این زوج ها علاوه بر تهیه جهیزیه، ودیعه مسکن و هزینه مراسم عروسی هم در نظر گرفته‌ایم».


صادقی ادامه می‌دهد: «روز ۱۲ خرداد، سرانجام این کمپین را با حضور ۱۹۰ نفر از هنرمندان و اصحاب رسانه رونمایی و معرفی کردیم و از برخی از آنها مانند آقای قاسم صرافان و آقای حامد عسکری درخواست کردیم در این پویش پیشران باشند. چهره‌هایی مثل آقای وحید یامین‌پور و خانم نفیسه سادات موسوی قبول کردند یار ما در این راه باشند و این پویش را به طرفدارانشان معرفی کنند. ما هم درگاه پرداخت اختصاصی برای هرکدام از آن‌ها در نظر گرفتیم که همه آن‌ها به حساب مشترکی واریز می‌شود که حساب بنیاد کرامت است. این درگاه اختصاصی باعث می‌شود هواداران آن‌ها با فهمیدن این موضوع که این اشخاص به کمپین «عروسی خوبان» پیوسته‌اند، به این پویش کمک کنند. همچنین، به ایجاد رقابتی برای تبلیغ و توسعه این کار نیک منجر می‌شود. تاکنون نیز برای شناخت این کمپین اتفاقات خوبی رخ داده و برخی رسانه‌ها به آن پرداخته و در اینستاگرام و توییتر نیز درباره‌اش صحبت کرده‌اند».

شفافیت اصل اول ماست
صادقی می‌گوید: «ما بنا را بر شفافیت گذاشته‌ایم و قرار نیست برای موفق جلوه دادن این کمپین آمارهای غیرواقعی بدهیم؛ به‌همین‌دلیل، آمار مشارکت در این پویش به‌صورت آنلاین و لحظه‌ای با ریزجزئیات در سایت بنیاد کرامت قرار دارد. تا همین لحظه (هنگام تنظیم گزارش)، بیش از ۹۵۰ میلیون تومان کمک جمع آوری شده که با این مبلغ می‌توانیم ۱۵۸ زوج را به‌طورقطعی زیرپوشش خود قرار دهیم. از این مبلغ حدود ۶۵ میلیون تومان ازطریق کد دستوری، ۳۳۰ میلیون تومان ازطریق شبکه فعالان خانواده رضوی و ۴۶۶ میلیون تومان نیز از بنیاد کرامت امام رضا (ع) به این پویش کمک شده است». وی می‌افزاید: «ما در همه مناطق محروم کشور، برای شناسایی زوج‌های نیازمند وقت گذاشته‌ایم و صرفاً به مناطق سیل زده‌ای اکتفا نکرده‌ایم که رسانه‌ها آن‌ها را برجسته کرده‌اند. به‌عنوان مثال، در روستایی در خراسان شمالی، بیش از ۳۰ زوج جوان شناسایی کرده‌ایم که در بارش‌های اخیر، به‌دلیل اینکه منازل آن‌ها از گِل ساخته شده بود، همه جهیزیه و خانه و زندگی‌شان از بین رفت که آن‌ها را در فهرست خود قرار دادیم. همچنین، مناطقی در جنوب شهر تهران و مناطق سیل‌زده دیگر نیز زوج‌هایی شناسایی کرده‌ایم».