خرم آباد - ایرنا- معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۸.۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی صرف حوزه سلامت کشور می شود که هر ایرانی به متوسط ۱۰.۳ بار در طول سال به نظام سلامت مراجعه دارد.

به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در آئین تودیع و معرفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سالن اجتماعات دانشکده پیراپزشکی افزود: اقدامات حوزه سلامت در پنج سطح ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی و خدمات طب تسکینی ارائه می‌شود که مردم با حوزه درمان بیشتر در ارتباط هستند.

وی با تاکید بر ضرورت پوشش همگانی در نظام سلامت اظهار داشت: با اجرای طرح تحول سلامت متعهد به رسیدن به پوشش همگانی سلامت شدیم و همه جامعه بدون هیچ تبعیضی جنسیتی، اقتصادی، مکانی و قومیتی باید بتوانند خدمات پنج گانه را دریافت کنند.

حریرچی ادامه داد: در پوشش همگانی سلامت هرکسی به اندازه توانش هزینه پرداخت می‌کند و به اندازه نیازش دریافت می‌کند و فقیر و غنی نباید در حوزه سلامت اختلاف داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی در حوزه سلامت نباید دور از دسترس فقرا باشد، بیان کرد: حوزه سلامت در درمان بسیار پرمراجعه است و هر ایرانی به متوسط ۱۰.۳ بار در طول سال به نظام سلامت مراجعه دارد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: سالیانه ۱۸ میلیون و ۳۵۰ هزار بار مواجهه با نظام سلامت در لرستان وجود دارد و روزانه ۵۰ هزار و ۵۰۰ بار مواجهه با نظام سلامت به ثبت می‌رسد.

وی افزود: حوزه سلامت اهداف و گستردگی پیچیده‌ای دارد و ۸.۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی صرف حوزه سلامت کشور می‌رسد و در دنیا هزینه حوزه سلامت از مجموع انرژی و تسهیلات بیشتر است.

وی تاکید کرد: حاکمان باید به حوزه سلامت به دلیل نیاز و اهمیت اقتصادی باید توجه داشته باشند.

حریرچی اظهار داشت: بیشتر خدمات وزارت بهداشت باید در سطح استان لرستان ارائه شود و حداقل ۸۵ تا ۹۰ درصد خدمات سلامت در کل استان قابل دسترس باشد.

وی با بیان اینکه کمبود امکانات و تجهیزات و خدمات باید در سطح استان برطرف شود، بیان کرد: مسئولان استان لیست بیماران بیمه شده لرستان که در خارج از استان درمان می‌شوند را تهیه و اعلام کنند و به ازای خروج بیماران از لرستان از وزارت بهداشت مطالبه کنند.

وی اظهار داشت: درصد مراجعه استان‌های زاگرس نشین به تهران زیاد است در حالی که بسیاری از متخصصان توانمند از این مناطق در تهران مشغول خدمت رسانی هستندکه باید مشکل مردم لرستان مورد پیگیری قرار گیرد.

وی یادآور شد: اکنون ۱۰ هزار و ۴۰۰ کارمند و ۱۸۰ هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان فعالیت دارند و در این راستا باید جهت پوشش همگانی نظام سلامت خدمات مطلوب ارائه شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان‌ها باید برای اهداف چهارگانه نظام سلامت تلاش کند و هزینه‌های سنگین و فقرزا باید کاهش یابد و افزایش رضایت مندی در دانشگاه ایجاد شود و مردم مورد تکریم قرار گیرند.

وی با اشاره به معضل بکاری در لرستان افزود: دانشگاه باید مکانی شفاف و عادلانه و بدون تبعیض باشد و بکارگیری نیرو باید از طریق مجوز و انتشار آگهی باشد.

حریرچی ادامه داد: دانشگاه یک دستگاه ملی است که مستقل ولی با تعامل با دستگاه‌های دیگر فعالیت دارد و هدف اصلی در دانشگاه علوم پزشکی سلامت است و سیاست تا موقعی مهم است که منجر به افزایش سلامت مردم شود.

وی اضافه کرد: فراجناحی و براساس شایستگی‌ها و توانمندی‌های فعالیت می‌کند و همه بایدبا همدلی برای توسعه و پیشرفت تلاش داشته باشند.

‌۷۲۷۳/‌۷۲۷۴