سمنان- ایرنا- رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: کاروانسرای شاه عباسی دامغان، با داشتن ظرفیت های ویژه و منحصر به فرد تاریخی، برای ثبت جهانی در نظر گرفته شد.

مهدی قاسمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مسوول ثبت جهانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، پس از بازدید از کاروانسرای شاه عباسی دامغان، این کاروانسرا را در مرحله ثبت جهانی قرار داد.
وی افزود: تشکیل پرونده، رفع مشکل آلایندگی محیطی، انجام کارهای زیربنایی و رفع مشکلات زیرساختی، از جمله اقدام هایی است که در راستای ثبت جهانی انجام می شود.
قاسمی ادامه داد: این کاروانسرا با معماری زیبا، از معدود کاروانسراهای درون شهری است که این امر یکی از علت های اصلی قرار گرفتن این کاروانسرا در مسیر ثبت جهانی است.
وی خاطرنشان کرد: کاروانسرای شاه عباسی دامغان با توجه به مساحت بالا، قرار گرفتن در مرکز شهر و نزدیکی به بنای تاریخی چهل دختران و امامزادگان جعفر (ع) و محمد (ع) دارای ارزش تاریخی بالایی است.
قاسمی اظهار داشت: شهرستان دامغان دارای بیش از ۱۰۰ قلعه و کاروانسرا است که این ظرفیت بی نظیر نیازمند توجه بیشتر مردم و سرمایه گذاران به منظور تقویت و احیای این بناهای تاریخی است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان تصریح کرد: در حال حاضر کاروانسرای شاه عباسی قوشه، کاروانسرای سپهسالار امیریه، کاروانسرای چنگی، کاروانسرای شاه عباسی دامغان و کاروانسرای گانو در روستای قوشه، پنج کاروانسرای دامغان است که به ثبت ملی رسیده و نیازمند توجه و توسعه است.

کاروانسرای شاه عباسی دامغان مربوط به دوره صفویه و به شماره ۱۹۶۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۲۶ اثر ثبت ملی شده اند.
شهرستان دامغان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان سمنان و بیش از ۹۴ هزار نفر جمعیت دارد.
۹۸۵۶/‏۶۱۰۳