علی مویدی خرم آبادی روز دوشنبه در همایش اقتصاد پنهان اظهار داشت: تنها راه برای کاهش قاچاق متمرکز شدن بر دانشگاهها و استفاده از فکر و اندیشه صاحبنظران است و نگاهی غیر از این نتیجه بخش نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان ستادی که تولید فکر و دانش میکند تا در فرآیند تجارت ما آسیبها را شناسایی و برای پیشگیری و مقابله راهکار ارائه دهد، افزود: اگر به مقولات پیشگیری و مقابله بیشتر پرداخته شود میتواند عاملی بازدارنده در حوزه گسترش قاچاق باشد.
مویدی یادآور شد: با رویکرد علمی مشارکت مردمی را میتوانیم تقویت کنیم و با استفاده از افکار عمومی و کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: کردستان در زمینه فعالیت سازمانهای مردم نهاد جزو استانهای برتر بوده است و میتوان از این توان در مقابله با قاچاق مقابله کرد.
وی گفت: کردستان ظرفیت و قابلیت بسیار ارزشمندی در حوزه اقتصاد دارد که میتوان در شرایط ویژه و تحریمها از آن بهره گرفت و آسیبهای زیادی از ناحیه اقتصاد پنهان در اشتغال و تولید ایجاد میشود مشکلات عدیده ای را بروز میدهد.
مویدی با بیان اینکه برخی از خلاءهای قانونی منجر به افزایش قاچاق میشود، تاکید کرد: تجارت و اقتصاد کشور اگر از انحراف و پیامدهای قاچاق بکاهد باید شفاف سازی صورت گیرد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود افزود: کشور بویژه از سال گذشته با چالشهای جدید در حوزه اقتصادی مواجه شده و دشمن تمام توان خود را به کار گرفت تا با فشار، مردم را از مسیر ماندگار خود منحرف کند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان هم در این همایش گفت: کشورهای توسعه یافته از ۲ طریق برخی مشکلات را حل کردهاند که شامل کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و تاکید بر تقویت سرمایههای اجتماعی است.
علی خداویسی افزود: رابطه مستقیم بین راههای تحقیقاتی و توسعه از جهات مختلف وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این همایش از دیدگاههای حقوقی، اقتصادی و فرهنگی به موضوع قاچاق میپردازد، اظهار داشت: ۵۲ مقاله و اثر از استانهای مختلف به دبیرخانه ارسال که در نهایت ۲۲ اثر توسط داوران انتخاب شد.
۶۱۰۸ / ۳۰۳۴