خشایار صنعتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از مراجعه تعدادی از اهالی این روستا به مراکز درمانی به خاطر یک عارضه پوستی، یک تیم پزشکی متشکل از متخصصان پوست و بیماری های عفونی به همراه کارشناسان بهداشت محیط برای بررسی بیشتر این موضوع به این روستا اعزام شدند.
وی اضافه کرد: این تیم پس از بررسی این موضوع و نمونه برداری و معاینه بیماران، علت این عارضه را «کهیر پوستی» ناشی از گزش حشرات تشخیص دادند و داروهای مورد نیاز را برای بیماران نیز تجویز کردند.
وی افزود: در این فصل با توجه به گرمای هوا، مهیا بودن شرایط برای زاد و ولد بیشتر و بالغ شدن لاروها، جمعیت حشرات در مناطق روستایی افزایش یافته است که شهروندان باید با اقدامات پیشگیرانه از ورود این حشرات به داخل خانههای خود جلوگیری کنند.
صنعتی گفت: هر چند وجود سایت زباله شهری و وجود شیرابه آن میتواند زمینه را برای رشد سریع انواع حشرات فراهم کند اما نمیتواند علت اصلی این عارضه پوستی باشد.
وی ضمن قدردانی از حس مسوولیت شهروندان و پیگیری این موضوع توسط رسانه ها تاکید کرد: اظهار نظر و انتشار مطالب قبل از انجام تحقیق و بررسی تیم پزشکی میتواند مایه نگرانی ساکنان این روستا و دیگر شهروندان را فراهم سازد.
در خصوص دیگر اقدامات صورت گرفته توسط مسوولان شهرستان برای این موضوع گفت: با توجه به نزدیکی این سایت زباله شهری به مناطق مسکونی و احتمال خطرات ناشی از آن مسوولان برنامه ریزی لازم را برای انتقال سایت انجام داده و هم اکنون چند تیم مشغول مکان یابی مناسب برای سایت زباله شهری مهاباد هستند.
به گزارش ایرنا ظرفیت سایت زباله سیدآباد هم اکنون به طور کامل تکمیل شده و اقدامات شهرداری برای مهار شیرابه و فنس کشی اطراف آن جوابگوی موارد بهداشتی و زیست محیطی این منطقه نیست.
در شهر ۱۷۰ هزار نفری مهاباد، روزانه بالغ بر ۱۶۰ تُن زباله تولید و پس از انتقال به سایت زباله شهری در نزدیک روستای سیدآباد، به صورت غیراستاندارد مدفون میشود.
برخی از منابع محلی اعلام کرده بودند که در این مدت بیش از ۲۰ نفر از اهالی این روستا که بیشتر کودکان هستند، از عارضه پوستی نادری رنج میبرند که برخی رسانه ها در فضای مجازی علت آن را عوارض ناشی از دفن زباله در نزدیکی محل زندگی آنها عنوان کرده بودند.
روستای سیدآباد در ۱۵ کیلومتری شرق شهر مهاباد واقع شده است و یکهزار و ۷۰۰ نفر جمعیت دارد.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳