ولی الله حیاتی روز دوشنبه با بیان این مطلب در دیدار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان گفت: در این حوزه تلاش می کنیم تا با جدیت این بلای خانمان سوز از استان را از بین ببریم.
وی آمار کشفیات مواد مخدر پارسال در استان را ۲ تن و ۵۰۰ کیلوگرم بیان کرد و افزود: با توجه به رتبه ششم استان در شیوع اعتیاد هم اکنون ۴۳ هزار معتاد در استان زندگی میکنند و ۶۷۴ معتاد متجاهر و خیابانی هم در کمپهای ترک اعتیاد درمان میشوند.
وی با بیان اینکه چارهای جز اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر نداریم افزود: ظرفیت سازمانهای مردم نهاد را در خراسان شمالی به کار گرفتهایم ولی باز هم در مجموع نیاز به عزم ملی در مبارزه با مواد مخدر داریم.
حیاتی اظهار داشت: با توجه به عزم استاندار برای مبارزه با این بلای خانمان سوز، سند جامع مبارزه با مواد مخدر تدوین شده است و در این سند نقشه راه معلوم است و از سوی دیگر استفاده حداکثری از اعتبارات ملی و استانی نیز در دستورکار است.
دادستان مرکز استان نیز در این جلسه گفت: همه اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است اما باز هم بیشتر پروندههای ما ریشه در اعتیاد دارد.
مسلم محمد یاران افزود: تجربیات نشان میدهد که باید راهکارهای دیگری به جز زندان و اعدام در این زمینه در پیش گرفت تا ریشه این مواد در استان نابود شود.
وی با بیان اینکه ساختاری که در ترک اعتیاد وجود دارد خوب اما ناقص است افزود: باید این ساختار کامل شود و پس از ترک نیز معتادان به حال خود رها نشوند.
وی اظهار داشت: در حوزه مقابله و مبارزه با مواد مخدر مماشات نمیکنیم.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز با تقدیر از فعالیتهای شورای مبارزه با مواد مخدر گفت: دشمنان ما در پی از بین بردن اقتصاد و نسل جوان ما هستند و هر کاری که برای نجات دادن انسانها از دام اعتیاد انجام میشود کاری خداپسندانه و انسانی است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم یعقوبی افزود: زر و زور و تزویر مثلث شومی است که جامعه را از بین میبرد و نجات یک معتاد در واقع شبیه معجزه است.
وی با بیان اینکه باید به فکر اشتغال معتادان پس از ترک هم بود از مسئولان خواست تا با سیاستهای تشویقی کارفرماها را مجاب به بکارگیری معتادان کنند تا این افراد پس از ترک دوباره به سمت مواد مخدر نروند زیرا یکی از علل فساد در جامعه بیکاری است.
وی خاطرنشان کرد: باید گلوگاههای فساد بسته شود و سرچشمههای اعتیاد را خشکاند تا این بیماران نجات یابند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان نیز با بیان اینکه خراسان شمالی ۵۵ شهید در راه نجات انسانها از دام اعتیاد تقدیم نظام اسلامی کرده است گفت: از منظر رهبری دو عامل مهم رواج مصادیق سبک زندگی غربی و مواد مخدر را استکبار وارد زندگی مردم کرد تا بعد از انقلاب جبهه سلطه جدیدی را در کشور به وجود اورد و جوانان ما را بی هویت کند.
احمد ریواده افزود: ۶۲ درصد مجرمان در رابطه با مواد مخدر دستیگر شدهاند و ۵۵ درصد طلاقها، ۳۰ درصد کودک آزاریها و ۱۰ درصد جرایم کلان ریشه در مواد مخدر دارند.
بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵ جمعیت خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر است.
شیوع اعتیاد در این استان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۷.۲۱ درصد است که ۲ درصد بیش از میانگین کشوری است.
آمار معتادان خراسان شمالی را ۴۳ هزار نفر عنوان کردهاند که ۸ تا ۱۰ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
ب / ۶۰۴۲