جواد وفابخش روز دوشنبه در جریان بازدید از نحوه اجرای این طرحها در شهرستان بوکان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امنیت غذایی طرحی پنج ساله است که اکنون در سال سوم آن قرار داریم.
وی اضافه کرد: این طرح در ابتدا از چهار استان آذربایجان شرقی، کردستان، لرستان و کرمانشاه آغاز شد و اکنون ۵ استان غربی دیگر از جمله آذربایجان غربی به آنها افزوده شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را توسعه زراعت دیم به ویژه در استانهای غربی کشور عنوان کرد و افزود: این پروژه اکنون در یک میلیون هکتار از زمین های کشاورزی غرب کشور در حال اجراست و در سه سالی که از اجرای آن گذشته موفقیتهای بسیار خوبی در ایجاد تنوع در ارقام گندم، جو، نخود، حبوبات و محصولات علوفهای به دست آمده است.
وفابخش یکی دیگر از اهداف اجرای این طرح را استفاده از آب سبز در کشاورزی عنوان کرد و گفت: امیدوارم در ۲ سال آینده نیز در حوزه روستایی و دیم کاری این موفقیتها تداوم داشته باشد.
قائم مقام معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: اگر پیش از این در برخی مناطق فقط ۲ رقم بذر کشت میشد امروز تلاش داریم که تمامی ارقامی که مناسب با بافت و خاک مناطق دیم است به کشاورزان معرفی شده و کشاورزان خود موضوع کشت را مدیریت کنند.
وی تغییر سیستم کشت به روش حفاظتی را از مهمترین دستاوردهای طرح امنیت غذایی عنوان کرد و ادامه داد: در این روش شخم زدن زمین حذف، مواد عالی خاک و تنوع گیاهی بیشتر، خاکورزی کم و بستر انتقال طرح در مناطق کشاورزی حفاظتی می شود.
وی با اشاره به اینکه باید از این فرصت و ظرفیت در جهت آموزش کارشناسان و کشاورزان و معرفی بذرهای مناسب دنیا به کشاورزان بهره گرفت، اظهار داشت: اجرای طرح امنیت غذایی پایگاه نوآوری ایکاردا یک فرصت برای توسعه زراعت دیم است که باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
بوکان یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان غربی است؛ در این شهرستان ۱۱۰ هزار هکتار زمین زراعی و قابل کشت وجود دارد که ۲۵ هزار هکتار آن آبی و مابقی به صورت دیم کشت می شود.
بیشترین میزان زمین های زیرکشت گندم در آذربایجان غربی به این شهرستان اختصاص دارد به طوری که بوکان به انبار غله استان مشهور شده است.
۷۵۱۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳