تهران - ایرنا - نشست تبادل نظر در موضوع کاغذ نشریات با ۷۰ تن از مدیران مسئول روزنامه‌های کشور با معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در محل معاونت مطبوعاتی برگزار شد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی در این نشست سه ساعته ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از زمان تصدی در این مسؤلیت و در دست اقدام و برنامه‌های آتی، وضعیت توزیع کاغذ نشریات در یک ماه گذشته را تشریح کرد.

وی به تشکیل دو کمیته واردات و توزیع کاغذ، به روند تشکیل کمیته کاغذ در معاونت مطبوعاتی با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: کمیته توزیع کاغذ مطبوعات از اردیبهشت‌ماه امسال با هدف توزیع مناسب و شفاف کاغذ مطبوعات، سرعت بخشی به مسیر ورود و توزیع مناسب و عادلانه کاغذ تشکیل شد و تا امروز تمام مصوبات خود را به صورت اطلاعیه اعلام و موارد تخصیص یافته را نیز در جداولی به صورت شفاف، در وب سایت معاونت مطبوعاتی منتشر کرده است.

او همچنین رسیدگی به وضعیت رسانه‌هایی که در پی مسائل اخیر اقتصادی و گرانی کاغذ، با مشکلاتی مواجه شدند را از جمله اولویت‌های این کمیته عنوان کرد و گفت: با توجه به تأکیدات رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بدو امر مقرر شد از ظرفیت تمام دستگاه‌های کشور برای کمک به وضعیت بازار کاغذ استفاده شود و تا امروز هماهنگی‌های خوبی نیز صورت گرفته است تا در تمام مراحل، از درخواست تا وارد شدن کاغذ و نظارت بر توزیع، تحت نظارت دقیق باشد.

وی همچنین به دریافت چند درخواست جدید از مؤسسات وارد کننده کاغذ اشاره و اظهار کرد: با توجه به رفع موانع عملیاتی در بحث تخصیص ارز و تأیید درخواست واردکنندگان، در هفته جاری درخواست چند شرکت واردکننده برای واردات حدود ۳ هزار تن کاغذ، نهایی شد که انشاله تلاش می‌شود در آینده نزدیک در اختیار نشریات کشور قرار گیرد.

خدادی با اشاره به برخی نقل قول‌ها در خصوص اختلال در توزیع و واردات کاغذ، از آمادگی معاونت مطبوعاتی برای دریافت نظرات، توصیه‌ها و پیشنهادات فعالان مطبوعاتی کشور در خصوص توزیع کاغذ و مشکلات احتمالی خبر داد و خطاب به مدیران رسانه‌ها گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور، ضرورت دارد همه در هزینه‌ها و تخصیص اعتبارات صرفه‌جویی را مبذول و فرهنگ صحیح مصرف را ترویج کنیم.

وی افزود: در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی آمریکا علیه ایران، وظیفه رسانه‌ها صیانت از منابع کشور، نظارت دقیق و مطالبه شفافیت در امور کشور است.

معاون مطبوعاتی با تاکید بر نقش برجسته رسانه‌ها در مقابله با هجمه خبری آمریکا، اسرائیل و کشورهای منطقه علیه مردم ایران به عنوان خط مقدم، ضرورت تقویت رسانه‌ها و بویژه مطبوعات را مورد تاکید قرار داد.

وی تصریح کرد: نقش رسانه‌ها در رساندن صدای مردم ایران به جهان و از سوی دیگر، ایجاد فضای همدلی، همبستگی و مقاومت هوشمندانه در برابر توطئه‌های دشمنان در جنگ تحمیلی اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد در عین حال تصریح کرد: مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاش برای کاهش مشکلات را وظیفه خود می‌داند و در حوزه مطبوعات، با توجه به بسیج همه سازمان‌ها، اولویت ما توزیع منابع بر اساس میزان موجودی اعتبارات و کاغذ است. وی ادامه داد: بر اساس هماهنگی‌های انجام گرفته، ارز دولتی برای واردات حدود ۴۰ هزار تن کاغذ مطبوعات در سال ۹۸ تأیید شده است که در صورت واردات با نظارت دقیق بین رسانه‌ها توزیع خواهد شد.

محمد رضا دربندی مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی نیز در این نشست ضمن پاسخ به برخی انتقادها و سوالات حضار گفت: از این پس حمایت‌های صورت گرفته بر اساس گزارش شمارگان واقعیِ اخذ شده از نشریات، استعلام از چاپخانه و انجام راستی آزمایی های لازم صورت می‌گیرد.

در این نشست، ضرورت تقویت و افزایش همکاری بین رسانه‌ها در فضای حساس کنونی کشور مورد تأیید حضار قرار گرفت.

همچنین قرار شد نشست دوره‌ای و مستمر بین معاونت و مدیران رسانه‌ها برگزار و سایر موضوعات مرتبط مورد تبادل نظر قرار گیرد.

«مسائل مربوط به کاغذ و لزوم نظارت بیشتر بر روند توزیع آن، موضوع طرح ترافیک و بیمه اهالی رسانه، تاکید بر شفاف‌سازی بیشتر اقدامات انجام شده در راستای کنترل بازار کاغذ و توزیع یارانه مطبوعات» ازجمله موضوعات مطرح‌شده مدیران مسئول رسانه‌ها در این نشست ۳ ساعته بود که با حضور مدیر مسئول بیش از ۸۰ روزنامه کشور برگزار شد.