سمنان- ایرنا- مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان با اشاره به سابقه تاریخی در زمینه تهدیدهای زیستی، گفت: بیماری های نوپدید ناشی از عوامل عفونی و سمی جزء مهمی از تهدیدهای زیستی در عصر حاضر تلقی می‌شود.

ایرج کارخایی عصر دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انواع بیماری‌های عفونی جدید، پیچیده و نوپدید در جهان به وجود آمده که نبود سابقه‌ای از این بیماری‌ها، آن را بسیار خطرناک کرده است.

وی، به سوابق تاریخی تهدیدهای زیستی اشاره و تصریح کرد: افزایش آگاهی و اطلاعات در زمینه تهدیدات زیستی، تصمیم گیری درست و همکاری دستگاه‌های اجرایی برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در این زمینه لازم است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان با بیان اینکه اولویت نخست پدافند غیرعامل زیستی حفظ سرمایه‌های انسانی است، ادامه داد: ایجاد هر گونه عامل زیستی ناخواسته و تهدیدکننده جان انسان‌ها از نظر پدافند غیرعامل نوعی تهدید تلقی می‌شود.

وی، به ضرورت هوشیاری و پیش آمادگی در برابر تهدیدهای زیستی تاکید و تصریح کرد: راهبردهای هدفمند در این زمینه، با توجه به گستردگی و گلوگاه‌های متعدد در استان سمنان باید تقویت شود.

کارخایی، به همجواری سمنان با هشت استان دیگر و قرارگیری آن در منطقه راهبردی اشاره و خاطرنشان کرد: تنوع محصولات کشاورزی، دامی و طیور در این استان، نیاز به توجه بیشتر به امنیت غذایی و زندگی سالم را بر اساس مبانی پدافند غیرعامل افزایش داده است.

وی با اشاره به برگزاری کمیسیون‌های پیشگیری و مقابله با تهدیدهای زیستی، اضافه کرد: ۳۰ مصوبه برای پیشگیری از این نوع تهدیدها در استان سمنان تصویب شده است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان یادآور شد: شناسایی تهدیدهای زیستی و تدارک طرح‌های علمی، فنی و عملی برای مدیریت و مقابله با آن یکی از اهداف اصلی برگزاری جلسه‌های کمیسیون پیشگیری و مقابله با تهدیدهای زیستی است.

استان سمنان یکی از قطب‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود و در کنار ظرفیت‌های پنهان با تهدیدهایی نیز مواجه است.

بیوتروریسم (Bioterrorism) یا تهدیدهای زیستی به معنای رهاسازی عمدی ویروس‌ها ، باکتری‌ها و سایر ساز و کارهای زیستی است که باعث مرگ در مردم، گیاهان و یا حیوانات شود.

تهدیدهای زیستی با حملات شیمیایی، اتمی و یا تشعشعی متفاوت است. این حملات، با آتش سوزی انفجار و تخریب همراه هستند، در صورتی که حملات زیستی بدون این گونه علائم و نشانه‌ها بوده، در نتیجه مدت زمانی طول می‌کشد تا شبکه‌های بهداشتی متوجه شوند که یک بیماری خاص در حال شیوع در منطقه است.

۹۸۹۱/۶۱۰۳