در این گزارش آمده است: بعد از حمله چهار روز گذشته به دو نفتکش در دریای عمان، تنش منطقهای در آبهای خلیج فارس میتواند هر لحظه به مناقشهای گسترده تبدیل شود. حمله به دو نفتکش در دریای عمان، یکی نروژی و دیگری ژاپنی، خطر به آتش کشیده شدن منطقهای که به شدت اشتغال پذیر است را بالا برده است.
اما این سکه دو رو دارد و روی دوم آن از شکست راهبرد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی ایران خبر میدهد.
در ادامه این مطلب آمده است: همه کارشناسان نظامی و سیاسی بر ارزش راهبردی تنگه هرمز اذعان دارند چرا که روزانه بیش از ۱۵ میلیون بشکه نفت از این منطقه عبور میکند و این میزان نفت دقیقاً یک سوم نیاز نفتی جهان را تشکیل میدهد.
به همین علت است که رقابت شدیدی میان تهران و عربستان سعودی وجود دارد که آسمان سیاه آن به واسطه جنگ وحشتناک یمن، تیرهتر از هر زمان دیگری است..
حادثه چهار روز گذشته، براساس یک تحقیق بین المللی به یک "کنشگر دولتی" ناشناس نسبت داده شد. این بار، واشنگتن به سرعت جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که البته متهم معمول و موردعلاقه آمریکا است. بی شک، دلایل انکار ناپذیر و محکم برای این اتهام زنی وجود ندارد. برای هدف قرار دادن کشتی ژاپنی توسط ایران و آن هم زمانی که "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن در تهران به سر میبرد، دل شیر میخواهد.
در همین رابطه، فرانسوا نیکولو" سفیر سابق فرانسه در تهران معتقد است در گذشته نیز شاهد چنین اقداماتی در خلیج فارس و دریای عمان بوده ایم اما ما همچنان در انتظار اسناد معتبر هستیم. اسنادی که از جانب آمریکا ارائه شده است به هیچ عنوان برای استناد کردن و متهم کردن یک کشور کافی نیست. نخستین فرضیهای که مطرح شده است نقش داشتن ایران در این حملات است، اما این درست نیست چرا که هیچ اطمینانی در این زمینه وجود ندارد. عملیاتی با پرچم دروغین برای آنکه مسئولیت این اقدام به گردن تهران بیفتد نیز امکان پذیر است.
حتی یک گروه تروریستی کوچک با پرچم یک کشور میتواند این عملیات تروریستی را انجام دهد و به گردن آن کشور بیاندازد.
امروز نیز وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد در ارتباط با این مساله شدند.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشهای خلیج فارس در ماههای اخیر است.
دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.