بیرجند - ایرنا - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی گفت: برابر اعلام دستگاه های اجرایی استان امسال ۲۵۱ هزار و ۵۶۵ برنامه اوقات فراغت با عناوین مختلف در استان برگزار می شود.

علی اصغر موسوی کیا روز دوشنبه در نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی خراسان جنوبی افزود: این برنامه ها اکنون در سه هزار و ۵۱۹ پایگاه روستایی، پنج هزار و ۱۷ پایگاه شهری و یکهزار و ۸۱۱ پایگاه حاشیه شهر در سطح استان برنامه ریزی شده و در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: امسال تعداد پایگاه های اوقات فراغت در استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴.۷۸ درصد و تعداد برنامه ها نیز ۱۱.۵۹ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: بیش از ۲۱۱ هزار نفر در استان در سنین جوانی به سر می برند که از این تعداد ۱۷۱ هزار نفر دانش آموز و بیش از ۴۰ هزار نفر دانشجو در استان مشغول به تحصیل هستند و مخاطب اصلی برنامه های اوقات فراغت هستند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: نرخ شهرنشینی در استان ۵۹ درصد (کشور ۷۴ درصد) و نرخ روستانشینی ۴۱ درصد (کشور ۲۶ درصد) است که با توجه به آمار مذکور بایستی برنامه هایی برای پر کردن اوقات فراغت روستایی و کم برخوردار انجام شود.

وی اظهار داشت: با بررسی های به عمل آمده ۲۲۷ هزار و ۶۷۵ برنامه در ۳ هزار ۲۲۹ پایگاه روستایی، چهار هزار و ۲۷۲ پایگاه شهری و یکهزار و ۳۱۶ پایگاه حاشیه شهر در سطح استان اجرا شده است.

موسوی کیا عنوان کرد: این برنامه ها با تاکید بر تعمیق و توسعه باورهای دینی، آموزش فضای مجازی ویژه جوانان و نوجوانان، مسابقات ورزشی، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، برپایی نمایشگاه، برگزاری جشنواره های فرهنگی، برنامه های ملی و مذهبی، اردوهای فرهنگی، برنامه های هنری، کلاس های آموزشی و تقویتی برگزار شده است.

وی یادآور شد: بیشترین فعالیت در گروه برنامه برپایی نمایشگاه ها، برنامه های ملی و مذهبی، برگزری کلاس های تقویتی و آموزشی و برنامه هایی با تاکید بر تعمیق و توسعه باورهای دینی به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: فرهنگ و هویت غنی دینی و ملی جوانان، متنوع شدن برنامه های فراغتی و عرضه برنامه های جدی، بالا رفتن آگاهی افراد جامعه، افزایش دسترسی جوانان برای استفاده از امکانات فراغتی از جمله فرصت های اوقات فراغت در استان است.

وی غلبه کردن گذران اوقات فراغت جوانان از طریق فضاهای مجازی را از جمله تهدیدهای پیش روی اوقات فراغت عنوان کرد و افزود: همچنین افزایش گرایش جوانان به استفاده از برنامه های فردی، بالا بودن نرخ بیکاری جوانان، پایین بودن سطح رفاه اجتماعی، بی تناسبی برنامه های عرضه شده و میزان برنامه های فراغت، پایین بودن سهم هزینه های اوقات فراغت در سبد خانوار، بالا بودن جمعیت جوان و محدودیت امکانات و فضاهای فراغتی در سطح ملی و رشد کند صنعت اوقات فراغت از دیگر تهدیدها است.

موسوی کیا خواستار گسترش مشارکت بخش خصوصی در زمینه اوقات فراغت از طریق بسیج امکانات و جلب مشارکت های مردمی شد و گفت: ایجاد فضا و اراده ملی در جامعه برای اهتمام به اوقات فراغت افراد جامعه امری ضروری است.

گسترش مداخله و مشارکت جوانان، مشارکت همه جانبه سازمان ها و نهادی های فعال در زمینه اوقات فراغت، بهینه سازی امکانات موجود، افزایش زیرساخت های سیاحتی و گردشگری، گسترش فضاهای فراغتی و لحاظ کردن نیازهای افراد، حمایت صنعت بیمه از صنعت اوقات فراغت، توسعه کمی و کیفی برنامه های فراغتی از طریق ارتقا و اصلاح نگرش افراد جامعه، روزآمدن کردن برنامه های اوقات فراغت و استفاده بهینه از شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی از دیگر سیاست ها و خط مشی های پیشنهادی وی بود.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴