قم-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ارتقای بهره‌وری در مصرف نهاده‌ها ضروری‌ترین نیازی است که در وضعیت کنونی درجهاد کشاورزی استان احساس می‌شود.

عباس پور میدانی عصر دوشنبه در یکصدمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در سالن جلسات ساختمان شهید باکری افزود: کاهش هزینه‌های تولید و افزایش اشتغال بر محور ارتقای بهره‌وری در نهاده‌های پایه به‌ویژه آب و سموم مختلف می‌چرخد.
وی در ادامه بیان کرد: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای اولویت و هدف اصلی سازمان جهاد کشاورز قم در شرایط فعلی است که از نظر بهره‌وری، ارزش افزوده و مصرف نهاده‌ها و اشتغال به شدت توجیه پذیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سال گذشته ۴۰۰۰ هزار هکتار از اراضی زارعی قم تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته است، افزایش بهره‌وری آب و صرفه‌جویی درآن باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
پورمیدانی عنوان کرد: تعامل و ارتباط قابل قبولی بین سازمان جهاد کشاورزی و شهرداری قم برقرار است که نتیجه نهایی آن ارتقای بهره‌وری نهاده‌های پایه خواهد بود.
وی ادامه داد: اغلب کشاورزان قمی ساکن شهر بوده و از سطح تحصیلات و ایده‌های برتری برخوردار هستند که نمونه آن در سطح کشور کم‌تر مشاهده می‌شود.
وی همچنین ادامه داد: تمام نهاده‌های مرتبط به دام، طیور، کشاورزی و مباحث غذایی کاملاً تأمین شده و مشکلی احساس نمی‌شود.
پورمیدانی خاطرنشان کرد: در بحث خرید تضمینی گندم نیز اقدام‌های ابتدایی انجام شده و ذخیره‌سازی در حال انجام است، وضعیت قم در مسئله گندم پایدار و قابل قبول است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر فرهنگ جهادی در تمام عرصه‌ها و امور راه پیدا کند بسیاری از مشکلات کشور به‌ویژه در مسئله اشتغال و تولید از بین می‌رود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تاکید کرد: در تحریم‌های اقتصادی دشمن تأمین امنیت غذایی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای کشور بوده که جهاد کشاورزی دراین‌بین وظیفه و رسالت بسیار سنگینی دارد.
پورمیدانی گفت: برخی از گونه‌های گیاهی موجود در سطح شهر از آب انهار کشاورزی استفاده کرده و مشکلاتی را به وجود می‌آورند، همچنین برای مبارزه با ریز گردها به‌عنوان یک تهدید جدی برای امنیت باید فضای سبز موجود حفظ و تقویت شود.
وی همچنین گفت: ساختار دامداری‌های استان مطلوب و قابل‌قبول نیست، حجم تولیدات گوشتی قم در وضعیت کنونی ۷ برابر نیاز استان است.
در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور می‌باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

۷۴۰۳/‌‬ ۶۱۳۳/‌