سنندج - ایرنا - مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور گفت: بر اساس قانون تقسیمات کشوری وزارت کشور کد دهی به تمام مناطقی که مصوبه تقسیماتی دارند بر عهده این وزارتخانه است که تاکنون این قانون اجرایی نشده و باید در سراسر کشور ۲۰۰ هزار نقطه کد گذاری شود.

سعید جلالی شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بدون مشکل اکثر مناطق کد گذاری می‌شوند اما نقاطی باید تعیین تکلیف شوند بنابراین در منطقه بانه کد گذاری کوخ‌ها با چالش مواجه است.

وی با بیان اینکه کردستان در بحث کد گذاری به عنوان استان پایلوت و پیشرو معرفی شده است، افزود: کد گذاری آزمایشی در این استان به پایان رسیده و ابلاغ شده است.

جلالی ادامه داد: کردستان پیشانی سرزمین ماست اگر از نظر اقتصادی لبخند بزند همه کشور می خندد و اگر غمگین باشد همه کشور متأثر خواهد شد بر همین اساس کد گذاری کشور اهمیت زیادی دارد.

کد گذاری ۱۷۰۰ نقطه در کردستان

وی با بیان اینکه کد گذاری کشور در کردستان آغاز شده و در این استان نیز به پایان می‌رسد، گفت: تاکنون یک هزار و ۷۰۰ نقطه در کردستان کد گذاری شده البته نقاطی که تاکنون شناسایی نشده‌اند به تدریج کد گذاری می‌شوند.

مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور یادآور شد: نقاط مختلف کشور به ۲ کد یکتا یا اختصاصی و کد سلسله مراتبی تقسیم می‌شود که کد اختصاصی مانند نام خانوادگی است اما در سلسله مراتبی کد گذاری به صورت براساس اولویت‌ها انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در کد سلسله مراتبی به استان، شهرستان، بخش، دهستان، روستا، مرزعه و مکان کد داده می‌شود که در این پروسه همه روستاها، مزارع و مکان‌ها شناسنامه دار می‌شوند.

جلالی به مزایای کد گذاری مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: در کد گذاری مناطق ضمن اینکه هویت آنها حفظ می‌شود مختصات ریاضی و موقعیت جغرافیایی نقاط در نقشه‌ها مشخص شده است.

وی با اشاره به اینکه کد گذاری مناطق در راستای تسریع، تسهیل برنامه ریزی و توسعه مناطق انجام می‌شود، افزود: مشخصات منطقه، موقعیت آب و هوایی، جمعیت، بیکاری و سایر ویژگی‌های منطقه در پروسه‌های بعدی کد گذاری مناطق اعلام می‌شود.

برای اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی همه بسیج شوند

جلالی با اشاره به هدف و اجرای برنامه اقتصادی مقاومتی اظهار داشت: لازم است برای اجرای برنامه اقتصادی مقاومتی همه بسیج شوند و از ظرفیت‌ها در راستای توسعه همه جانبه پایدار، متوازن، ملی و منطقه‌ای به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

وی گفت: در شرایطی هستیم که دشمنان اقتصاد ما را هدف قرار داده‌اند و با ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور می‌خواهند به نظام اسلامی و مردم ضربه بزنند پس باید همه نهادها و سازمان‌ها در حوزه کاری خود فعالیت دقیقی داشته و منابع کشف نشده کشور شناسایی و معرفی و زمینه و ظرفیت‌های فعال سازی این منابع و شکوفایی اقتصادی در راستای رفاه جامعه فراهم شود.

رفاه مرزنشینان برنامه اولویت دار دولت

جلالی با بیان اینکه رفاه و امنیت مرزنشینان به عنوان برنامه اولویت دار دولت معرفی شده است، افزود: دولت اهتمام ویژه ای روی نقاط مرزی دارد و آن را به عنوان گلوگاه‌های اقتصاد مقاومتی در دوره تحریم و راه مناسبی برای ورود به بازار کشورهای همسایه محسوب می‌کند.

وی ادامه داد: تشخیص نقاط مرزی، بازنگری موارد مرزی و نقاطی که نیاز به کد دارند و در گذشته کد نداشته‌اند و یا مشکلاتی برای اخذ آن دارند و مواردی از این حیث بر عهده دفتر تقسیمات کشوری است.

مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور در بخش دیگری در خصوص ظرفیت‌های شهرستان‌های مرزی استان کردستان گفت: ظرفیت‌های نامکشوف مناطق سقز و بانه باید شناسایی شوند و مشکلات مردم نیز بررسی و برای رفع مشکلات به مسئولان مرتبط در مرکز منتقل می‌شود.

وی تاکید کرد: هر منطقه کشور با توجه به جغرافیایی که دارد ظرفیت‌های خاصی را برای کشور ایجاد می‌کند و مجموع این ظرفیت‌ها کشور را توانمند خواهد کرد بنابراین از نظر دولت ظرفیت‌های دو شهرستان سقز و بانه بسیار زیاد است.

جلالی یادآور شد: کد دار شدن مناطق مجموعه‌ای از اطلاعات را به برنامه ریزان می‌دهد و بر اساس بانک اطلاعاتی نقاط مختلف برنامه ریزی انجام می‌شود از این رو کدگذاری رابطه مستقیم و معنا داری با توسعه دارد.

مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور روز دوشنبه از بازارچه سیرانبند و همچنین بازار تجاری شهر بانه بازدید و از نزدیک با مردم و بازاریان دیدار و مشکلات آنها را بررسی کرد.

شهرستان مرزی با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

۷۴۶۹/۹۱۰۲