بندرعباس- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: براساس آخرین پایش های صورت گرفته و گزارش‌های روزانه دریافتی، هم اکنون شهرستان‌های بستک، بندرلنگه و بندرخمیر در غرب استان در معرض خطر ریزش ملخ‌های صحرایی قرار دارند.

علیرضا صفا ایسنی روز سه شنبه در نخستین جلسه پیگیری و بررسی راه‌های مقابله با ملخ‌های صحرایی اظهار داشت: به منظور مبارزه با ریزش احتمالی ملخ در استان تقاضای افزایش سهمیه سم مبارزه با این آفت به سازمان مدیریت بحران کشور و حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی ارسال شده است.

وی بیان داشت: هم اکنون مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی در نقاط آلوده با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های استان در حال انجام است.

وی خاطر نشان کرد: ۱۲ خودرو با همکاری اداره کل راهداری هرمزگان به منظور پایش ریزش آفت ملخ در سراسر هرمزگان در کمترین زمان ممکن در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته که جای تقدیر و تشکر دارد.

وی با اشاره به سمپاشی هوایی در حاجی آباد، افزود: سمپاشی هوایی در دو بخش احمدی و شمیل حاجی آباد به منظور مبارزه با آفت ملخ در حال انجام است.

روند مبارزه با ملخ در رودان به حالت عادی برگشت

فرماندار رودان اعلام کرد: با توجه به مبارزه و سمپاشی مستمر و شبانه روزی در بخش جغین این شهرستان خوشبختانه وضعیت منطقه عادی بوده و فعلاً نیاز به سمپاشی نیست.

مصطفی غلامپور بیان داشت: در بخش مرکزی در منطقه دهنو سراب نیز با توجه به مشاهده ملخ‌ها به صورت لکه‌ای، امشب (شامگاه ۲۷ خردادماه) عملیات سم پاشی صورت می‌گیرد و در بخش بی کاه گزارشی مبنی بر وجود ملخ در منطقه اعلام نشده و در مجموع شرایط منطقه عادی است.

وی افزود: وضعیت کلی مبارزه با ملخ صحرایی در شهرستان رودان با توجه به نظر کارشناسان مربوطه و پیگیری‌های انجام شده مثبت ارزیابی شده است.

فرماندار شهرستان رودان گفت: با تلاش‌های صورت گرفته و تشکیل تیم‌های مبارزه مردمی و همکاری نیروهای بسیج در کنار کارشناسان جهاد کشاورزی خوشبختانه ریزش ملخ در این شهرستان تا به امروز به خوبی کنترل شده و مبارزه تا دفع کلی آفت ادامه خواهد داشت.

فریدون همتی استاندار هرمزگان با ارسال پیامی از مجموعه دست اندرکاران مربوطه در بحث مبارزه با ملخ صحرایی در شهرستان رودان به خصوص فرماندار و همچنین مشارکت بسیار خوب مردم منطقه تقدیر کرد.

استانهای جنوبی مورد هجوم دوباره ملخ های صحرایی

طبق اعلام معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، استان‌های جنوبی در روزهای آینده دوباره مورد هجوم ملخ‌های صحرایی قرارمی گیرند

محمد رضا درگاهی ۲۲ خردادماه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران هرمزگان گفت: با توجه به گزارش‌های دریافتی (از سوی فائو) در ۱۰ روز آینده شاهد دوباره ریزش تعداد زیادی از دسته‌های ملخ صحرایی در استان‌های ساحلی جنوب کشور به خصوص هرمزگان و مرکز آن بندرعباس خواهیم بود.

وی با اشاره به وجود ۲۳ دسته ملخ صحرایی در کشورهای عربستان، اردن، یمن و مصر اظهار داشت: مقصد اصلی آنها خلیج فارس و دریای عمان، ایران و سپس دو کشور پاکستان و هندوستان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از اوایل تیرماه امسال (سوم و چهارم تیرماه) استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان شاهد ریزش دهها دسته ملخ صحرایی خواهند بود خواستار بسیج همه امکانات برای مقابله با این آفت خطرناک شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از دو کشور پاکستان و هندوستان به عنوان مقصد بعدی ملخ‌های صحرایی نام برد و افزود: هر چند به دلیل گرمای بالای هوا در استان‌های یاد شده تخم گذاری نمی‌کنند اما در صورت مقابله نکردن ممکن است به باغ‌ها و مزارع خسارت وارد کنند.

درگاهی از هرمزگان به عنوان الگوی مثال زدنی در زمینه مشارکت همه جانبه مردم در مبارزه با ملخ‌های صحرایی نام برد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع هم اکنون نیز بایستی نیروهای تحت امر ارتش، سپاه، بسیج و گروه‌های جهادی پای کار بیایند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان شد: باید از هم اکنون برای جلوگیری از غافلگیری و خسارت‌های احتمالی، پیش بینی‌های لازم و همچنین تقسیم کار انجام شود زیرا در غیر این صورت با بحران مواجه می‌شویم.

وی از حاجی آباد و بندرعباس در استان هرمزگان به عنوان مناطق اصلی ریزش دسته‌های جدید ملخ صحرایی در ۱۰ روز آینده نام برد و تاکید کرد: اگر برای مقابله با آنها برنامه نداشته باشیم خسارت‌های جبران ناپذیری به باغ‌ها، مزارع و حتی مراتع و جنگل‌های این شهرستانها وارد می‌شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اهمیت کار گروه‌های ردیاب اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش و سپاه و همچنین شناورهای تجاری و ماهیگیری در حال تردد در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان در صورت مشاهده دسته‌های ملخ، سمت و سوی حرکت آنها را به دستگاه‌های مسؤول اطلاع رسانی کنند.

طبق اطلاعات اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، از بهمن ماه گذشته تاکنون در یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان عملیات ردیابی و در سطح ۱۵۶ هزار هکتار نیز با ملخ‌های صحرایی مهاجر مبارزه شیمیایی انجام شده است.

۷۱۹۸/۶۰۴۸