به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، جلیل سلطان نژاد افزود: کاشت ارس در ۲ منطقه هزار رود و بادامستان طارم از سال ۹۴ آغاز شده و کشت این نهال به صورت دیم در منطقه یکی از روش های متفاوتی است که عامل موفقیت بیش از ۹۰ درصدی پرورش این نهال شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشت ارس با رویکرد جنگلکاری یکی از برنامه های این سازمان است گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان آماده اشتراک گذاری تجربیات خود در این زمینه به سایر استان ها است.
سلطان نژاد به مراقبت بعد از توسعه جنگلکاری اشاره و تاکید کرد: کشت گل های محمدی در قالب گیاهان دارویی قدم مثبت دیگری است که خوشبختانه در اجرای این طرح نیز موفق عمل شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: جنگلکاری بادامستان و جنگلکاری چند منظوره در طارم از دیگر طرح های استان است که با تکنولوژی و دانش روز اجرا می شود.
وی یادآورشد: درخت ارس یکی از گونه های نادر جنگلی است که پراکنش آن در سطح دنیا به نسبت محدود بوده و در حالی که این گیاه به عنوان یک گونه بومی دارای ویژگی های متعددی در کشور است.
سلطان نژاد با بیان اینکه درخت ارس خواص دارویی و صنعتی دارد، خاطرنشان کرد: این گونه به علت دیرزیستی بسیار زیاد و مقاومت فوق العاده در برابر آفات و امراض از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تصریح کرد: تجدید حیات ارس نیاز به شرایط خاصی دارد و با توجه به خطر انقراض این گونه ارزشمند و اهمیت آن، به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی کشور به شمار می آید که در سال های اخیر اقدامات مناسبی برای تولید و احیای توده های جنگلی آن در کشور صورت گرفته است.
استان زنجان یک میلیون و ۲۳۵ هزار هکتار عرصه ملی دارد.
۳۲۱۶/۶۰۸۵