چابهار- ایرنا- مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان گفت: موج شکن بندرصیادی تنک کنارک با ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سالجاری افتتاح و بهره برداری می شود.

هدایت الله میرمرادزهی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پروژه احداث موچ شکن های بندر صیادی تنگ شامل هزار و ۱۷۰ متر موج شکن شرقی و ۸۵۰ متر موج شکن غربی، ۵۱۴ متر حفاظت حوضچه است.

وی بیان کرد: این موج شکن با استفاده از مصالح سنگی با دانه بندی های مختلف در لایه مغزه یک تا ۲۰۰ کیلوگرم، بالشتک ۱۰ تا ۵۰ کیلوگرم، فیلتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم و ۴۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم، پاشنه ۶۰۰ تا هزار و۳۰۰ کیلوگرم، حفاظتی ۲ هزار تا چهارهزار و۴۰۰ کیلوگرم و آکروپادهای بتنی اجرا می شود.

مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان افزود: در مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه هزینه می شود که تاکنون میزان پیشرفت ریالی آن ۳۳ درصد بوده و در صورت تامین به موقع اعتبار در سال جاری تکمیل می شود.

وی ادامه داد: با راه اندازی این موج شکن بیش از ۵۰ فروند لنج در اسکله آن پهلو می گیرند و شاهد رونق صید و صیادی در این منطقه خواهیم بود.

میرمرادزهی گفت: طرح ساخت اسکله جدید بندر صیادی تنگ شامل ساخت اسکله، موج شکن، تاسیسات خشکی، محوطه سازی و لایروبی است که پس از تکمیل علاوه بر پهلوگیری ۵۰ فروند شناور لنج همچنین ۱۰۰ فروند قایق نیز می توانند در این اسکله در آرامش و امنیت پهلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: بندر صیادی و گردشگری تنگ در ۱۱۰ کیلومتری مسیر چابهار- جاسک واقع شده است و یکی از نقاط مهم صیادی و گردشگری سواحل مکران به حساب می‌آید.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: ۱۱ بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستان‌های چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعالند.

میرمرادزهی اظهار داشت: ۹۳۰ فروند لنج و هزار و ۴۰۰ فروند قایق صید و صیادی با حدود ۲۴ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.

بندر صیادی تنگ یکی از قدیمی‌ترین اسکله‌های صیادی در حوزه شهرستان کنارک است که هم اینک به دلیل تخریب در زمان توفان «گونو» برای پهلوگیری لنج‌های صیادی قابل استفاده نیست.

توفان گونو با سرعت حدود ۲۰۰ کیلومتر در سال ۱۳۸۶ در جنوب سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست که هفت شهرستان از جمله چابهار، کنارک، سیب سوران، سرباز و مهرستان را تحت تاثیر بارانهای سیل آسا قرار دارد و خساراتی ببار آورد.

۳۰۴۵**۶۰۸۱