قم- ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: از سال ۵۸ تاکنون، ۲۶۵ باب مدرسه توسط خیران مدرسه ساز در نقاط مختلف این استان احداث شده است.

محسن پورگلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این مدارس با زیربنای ۴۰۶ هزار و ۵۹۲ مترمربع، دارای سه هزار و ۸۸ کلاس درس می باشد.

وی اضافه کرد: در قالب ساخت این مدارس، ۴۱ باب نمازخانه نیز با زیربنای ۶ هزار و ۷۰۶ مترمربع، ۱۱ سالن ورزشی با زیربنای هشت هزار و ۷۰۳ مترمربع و ۱۰ کارگاه، آزمایشگاه و کتابخانه با زیربنای سه هزار و ۷۸۷ مترمربع احداث شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۹۷ زمین و خانه مسکونی به متراژ ۳۰۷ هزار و ۸۶۹ مترمربع توسط خیران برای احداث مدرسه در استان قم اهدا شده است.

به گفته پورگلیان، در حال حاضر ۲۶ فضای آموزشی با ۱۹۵ کلاس درس و زیربنای ۴۹ هزار و ۵۵۰ مترمربع توسط خیران مدرسه ساز در استان قم در حال احداث است.

وی گفت: سالن ورزشی دبستان درمانیاب با ۷۲۰ مترمربع زیربنا، مدرسه استثنایی جسمی حرکتی حاجیه خانم صدیقه کازرونیان با یک هزار و ۴۰۰ مترمربع زیربنا و ۶ کلاس درس، کانون فرهنگی هنری محراب با یک هزار و ۵۳۴ مترمربع و پنج کلاس درس، دبستان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) با ۳۰۰ مترمربع زیربنا و سه کلاس درس و کارگاه هنرستان شهید چمران با ۲۸۷ مترمربع زیربنا از جمله طرح های در حال احداث توسط خیران مدرسه ساز در قم می باشد.

وی افزود: دبستان حاج حبیب الله زیرک با ۲ هزار و هفت مترمربع زیربنا و ۱۲ کلاس درس، دبستان مهدی آل محمد (ص) با ۳۲۹ مترمربع زیربنا و سه کلاس درس، دبستان شریف با یک هزار و ۹۵۰ مترمربع زیربنا و ۱۲ کلاس درس و سالن های ورزشی شهید هندویان یک و دو با یک هزار و ۶۴۴ مترمربع زیربنا از دیگر طرح های در حال احداث در استان است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم اضافه کرد: سال گذشته ۲ قطعه زمین به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع واقع در بلوار ۱۵ خرداد و هفت هزار و ۲۴۰ مترمربع واقع در خیابان شهید دل آذر برای احداث واحد آموزشی توسط خیران مدرسه ساز اهدا شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر تعداد فضاهای آموزشی و پرورشی در مناطق جدید و حاشیه نشین از جمله شهر پردیسان، بلوار ۱۵ خرداد، شهرک مهدیه، انسجام، شهرک فاطمیه، پیام نور و مرکز شهر بسیار کم و مدارس این مناطق با تراکم بالای دانش آموزان مواجه می باشد.

وی افزود: از سوی دیگر ساخت و تجهیز کارگاه های فنی و حرفه ای و کاردانش در سطح استان نیاز به مشارکت خیران دارد و امیدواریم این امر محقق شود.

جمعیت دانش آموزی استان قم در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ حدود ۲۵۵ هزار تن بود که ۹۵ درصد در شهر و پنج درصد در مناطق روستایی مشغول به تحصیل بودند.

از کل جمعیت دانش آموزی، ۸۹ درصد در مدارس دولتی و ۱۱ درصد در مدارس غیردولتی حضور دارند که حدود ۱۲۲ هزار تن معادل بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان در مقطع ابتدایی، حدود ۵۰ هزار تن در متوسطه اول و ۳۴ هزار تن در متوسطه دوم مشغول به تحصیل هستند.

/۲۰۸۵/ ۱۱۷۵