عبدالله هندیانی روز سه شنبه در "کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای دخانی" در مشهد بر ضرورت بکارگیری "کد رهگیری کالای دخانی از تولید تا عرضه" تاکید و بیان کرد: در حوزه سلامت محور اگر قابلیت تعیین برچسب سلامت را نداشته باشیم چگونه میتوانیم کالای اصیل را از غیراصیل تشخیص دهیم.
وی ادامه داد: روند کشفیات کالای دخانی در سالهای اخیر نشان میدهد در کشف رشد نداشتهایم لذا در حوزه شناسایی کالای دخانی باید دستورالعمل تهیه شده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صورت جدی پیگیری و اجرا شود.
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در کنار دستگاههای دولتی "انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان کالای دخانی" نیز می تواند در اجرایی شدن کد رهگیری نقشی تأثیرگذار داشته باشد. افزون بر ۸۰ درصد سهم بازار دخانیات را همین انجمن مدیریت میکند لذا باید برای این کار وقت بگذارد و بخش نظارتی آن فعال شود.
وی افزود: باید از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد نیز در این حوزه استفاده کرد. حوزه مبارزه با کالای دخانی امسال از نقاط تمرکز ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است لذا باید امسال جدیتر از سالهای پیش رشد قابل توجه و قابل قبولی را در امر اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای مؤثر در بخش قاچاق کالای دخانی شاهد باشیم.
هندیانی به تولید سالانه ۴۸ میلیارد نخ سیگار در ایران اشاره و بیان کرد: مصرف سالانه دخانیات در کشور ۵۸ میلیارد نخ اما واردات سیگار صفر است لذا باید پرسید که این ۱۰ میلیارد تفاوت از چه چرخهای وارد بازار میشود؟
وی به ۱۲ تیرماه سالروز فرمان رهبری مبنی بر تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز اشاره و بیان کرد: اگر به دنبال اشتغالزایی و فرایند اقتصاد سالم هستیم همه باید با هم تلاش کنیم تا هر سازمانی سهم خود را در این عرصه بداند و وظایفش به نحو احسن را انجام دهد.
معاون پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در امر مبارزه با قاچاق راهی جز ایجاد فرایند شفاف در چرخه تولید تا توزیع نداریم زیرا انحرافات در دل فرایند شفاف است که خود را نشان میدهند. باید در اقدام مقابلهای مؤثر به سمت پروندههای اثرگذار در حوزه مبارزه با قاچاق رفت. شناسایی و برخورد با باندهای بزرگ می بایست در دستور باشد زیرا با شناسایی و توقیف چند کارتن قاچاق به نتیجه قابل قبولی نمی رسیم.
وی گفت: امروز گامهایی در راستای ایجاد سامانههای همسو در حوزه فعالیتهای تجاری از بدو ورود تا عرضه پیش بینی شده و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این سامانهها را تا پایان سال با یکدیگر مرتبط (لینک) خواهد کرد. اعتقاد و رویکرد این ستاد نگاه جامع نگر با رویکرد غالب پیشگیرانه است. همیشه اقدامات پیشگیرانه منجر به پرداخت هزینه کمتر برای درمان است. همچنین اقدامات مقابلهای مؤثر و کاهش آسیب پذیری کسانی که در امر مبارزه با قاچاق فعال هستند از دیگر اصول ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
منافع اقتصادی منجر به توسعه قاچاق
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در "کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای دخانی" گفت: موضوعات اقتصادی همراه با بحث کالای دخانی و پدیده قاچاق است و منافع اقتصادی منجر به توسعه قاچاق میشود.
راضیه علیرضایی افزود: می بایست با هوشمندی در برنامه ریزی بتوان فرایند اقتصادی قاچاق را دچار مختل کرد.
وی قاچاق کالای دخانی را محور این کارگاه آموزشی ذکر و بیان کرد: هیچ کسی تمایل به افزایش و توسعه کالای دخانی ندارد. برای مبارزه با قاچاق باید رویههای تجاری و رویههای تولید در سطح ملی اصلاح شوند و تصمیمات جدید در این حوزه داشته باشیم.
۱۰ میلیون مصرف کننده دخانیات در کشور وجود دارند و سالانه ۵۸ میلیارد نخ مصرف سالانه سیگار در ایران مصرف میشود.
کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای دخانی به مدت دو روز با حضور رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، جمعی از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، پلیس امنیت اقتصادی، گمرک ایران، سازمان تعزیرات حکومتی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مشهد ادامه دارد.
۷۵۰۵/۱۸۵۸