به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، ایران را به ادامه تعهدات هستهای خود تشویق کرد و از دیگر اعضای طرفین این معاهده نیز خواست به طور کامل به تعهدات مربوطه خود پایبند باشند.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل افزود، گوترش همچنین اصرار دارد تا دیگر اعضا نیز از اجرای تعهدات توافق هستهای حمایت کنند.
به گفته دوجاریک، دبیرکل سازمان ملل همچنین خواهان اجتناب از هرگونه اقدامی که منجر به افزایش تنش در منطقه بوده، شده است.
رییس جمهوری آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت سال ۹۷ پس از ماه ها کش و قوس با مشاوران و حتی اخراج آنها از 'رکس تیلرسون' وزیر امورخارجه گرفته تا 'جیمز متیس' وزیر دفاع پیشین آمریکا سرانجام خروج واشنگتن از توافق بین المللی برجام را اعلام کرد.
این توافقنامه پس از دو سال و نیم مذاکره و در ۲۳ تیر ۱۳۹۴(۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) به امضای ایران و گروه ۱+۵ رسید، همچون زمان مذاکرات پس از توافق نیز مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرد؛ مسیری که با وجود تاکید ۱۵ باره آژانس بین المللی و پشتوانه حقوقی- سیاسی قطعنامه ۲۲۳۱ بازهم دولت پیمان شکن ترامپ در چارچوب سیاست خروج از پیمان ها و توافق های بین المللی و فشار حداکثری بر ایران از آن خارج شد.
حسن روحانی رییسجمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام آمریکا در خروج از توافق هستهای و بازگرداندن تحریمها، ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته دو گام نخست ایران شامل «توقف فروش اورانیوم غنیسازی شده و آبسنگین برای ۶۰ روز» را به اعضای برجام اعلام کرد.
وی افزود: اگر اروپاییها در این مدت به جبران بپردازند ما نیز به شرایط امروز برمیگردیم؛ در غیر این صورت، ۲ اقدام دیگر را در پیش میگیریم.
«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز گذشته گفت که ایران قصد دارد ظرفیت تولید اورانیوم غنی شده را افزایش دهد و تا ۲۷ ژوئن (ششم خرداد) از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده که پیشتر تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: اگرچه ما نمیخواهیم تعهداتی را که در گذشته داشتهایم و بازارهایی را که پیدا کردهایم کنار بگذاریم، ممکن است با یک روندی، با رفتن به بالاتر از ۱۳۰، مزیتهای اقتصادی را کنار نگذاریم و آن را بهعنوان مواد اولیه صادر نکنیم و با ارزش افزوده آن را صادر کنیم.