تهران- ایرنا- «پشت پرده حمله به نفتکش‌ها»، «محتوای پیام آبه شینزو چه بود؛ آیا دستاوردی برای واشنگتن داشت؟» و «راه حل جدید آمریکا برای ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران چیست؟» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته‌ترین گزارش‌های پایگاه‌های خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیده‌ای از این گزارش‌ها را انتخاب و منعکس کرده است.

پشت پرده حمله به «نفتکش‌ها»

فرارو در گفت و گو با مهدی مطهرنیا تحلیل کرد: حمله به نفتکش در خلیج فارس و دریای عمان، روند تازه‌ای را در وضعیت سیاسی منطقه ایجاد کرده است. روندی که به عقیده ناظران بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به یک تقابل نظامی جدی میان ایران و آمریکا و متحدانش شود.

مهدی مطهرنیا تحلیلگر مسائل بین الملل درباره تحولات خاورمیانه به فرارو گفت: «این جنگ پیش از آنکه جنگ نفتکش‌ها باشد جنگ سایه هاست. سایه‌هایی که تلاش دارند در جنگ هیبت و حیثیت خود را به یکدیگر اثبات کنند.» «آمریکا در خلیج فارس حاضر شده و در پی تحریک ایران است. آمریکا تلاش می‌کند با ترفندهایی ایران را به اقدام نظامی بکشاند. آمریکا به دنبال آن است که با پرونده سازی در ارتباط با اقدامات ایران در خلیج فارس بتواند دکترین محدود کردن همکاری‌های بین المللی با ایران و محاصره منطقه‌ای و اقتصادی ایران را کامل کند و سپس ایران را از یک چالش بین المللی به یک دشمن بین المللی تبدیل و بدین صورت گام‌های مستحکمی را در صورت نیاز به حمله نظامی علیه ایران بردارد.»

او ادامه داد: «این در حالی است که آمریکا مدعی است که نمی‌خواهد با ایران درگیر شود و به دنبال یک مذاکره سازنده با تهران است. این اتفاقات بسیار معنا دار است. آمریکایی‌ها در چهارچوب نگرش‌های استراتژیک خود اکنون در پی ساختن یک رویداد گفتاری هستند تا به واسطه آن خود را از یکسو خواهان مذاکره سازنده با ایران نشان دهند و از سوی دیگر ایران را گریزان از مذاکره و تلاش برای حل دیپلماتیک مسائل موجود در منطقه به تصویر کشند. با این تاکتیک همگرایی‌های بین‌المللی علیه ایران افزایش می‌یابد.»

مطهرنیا گفت: «آمریکا می‌خواهد سبد اتهامات علیه ایران افزایش یابد و در مرحله بعدی در سازمان ملل و شورای امنیت روی این سبد اتهام کار شود. اگر احیاناً همپیمانان ایالات متحده آمریکا به خصوص اروپا همراهی کنند زمینه‌های مشروعیت بخشی برخورد نظامی با تهران را در افکار عمومی ملت آمریکا و دیگر کشورها به وجود می‌آورند. اکنون گام‌های این مرحله یک به یک در حال ظهور است.»

محتوای پیام آبه شینزو چه بود؛ آیا دستاوردی برای واشنگتن داشت؟

وبگاه خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با علی‌رضا اکبری، معاون اسبق وزیر دفاع (دولت اصلاحات) آورده است: سفر آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به پایان رسید و هیاهوی رسانه‌های خبری همچنان در جریان است. همزمان در دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبر معظم انقلاب که روز پنجشنبه هفته گذشته صورت گرفت دریای عمان شاهد حمله به دو نفتکش بود. تیم «بی» با عملیات پرچم دروغین در راستای سیاست فشار و مذاکره پیامی واضح به تهران داد. یا جنگ یا مذاکره! که این نیز به نوبه خود جنجال دیگری در منطقه به راه انداخت و تحلیل‌ها را به سمتی برد که مذاکرات آبه به تهران بی دستاورد بوده است.

علی‌رضا اکبری، متخصص ارشد امور راهبردی و امنیت بین‌المللی در پاسخ به این پرسش که پس از پایان سفر نخست وزیر ژاپن به تهران تحلیل‌های بسیاری منتشر شد، عمده تحلیل‌ها به سمت شکست مذاکره رفت در این فضا آیا «آبه» باید خود را کامیاب بداند یا شکست‌خورده؟، اظهار داشت:

همانطور که پیش از سفر ارزیابی شد؛ نخست‌وزیر ژاپن، در واقع حامل «مأموریت خاص» از سوی رئیس جمهوری آمریکا بود! مشخصاً و حسب ارزیابی این‌جانب، «نخست‌وزیر آبه» طیفی از ملاحظات را در مأموریت خویش حمل می‌کرد؛

اول، ارزیابی از میزان آمادگی ایران برای ورود به یک روند معامله، (با امریکا)

دوم، ارزیابی از سقف و کف انتظارات ایران در صورت آمادگی جهت ورود به کانال معامله

سوم، انتقال پیام «سقف امتیازات» از سوی امریکا، در صورت گشایش مجال برای طرح مساله

چهارم، ارسال یک پیام واضح و هشدار خاص هسته‌ای! اینکه، در هیچ شرایطی و در هیچ سطحی ایران هسته‌ای قابل پذیرش نخواهد بود! و البته، پیام هسته‌ای با یادآوری تاریخ!

پنجم؛ ترغیب و تشویق ایران به پذیرش درخواست رئیس جمهور امریکا و اجازه ایجاد مقدمات ورود به روند تعامل (معامله)

ششم، هشدار به جمهوری اسلامی، در خصوص عواقب سخت رد پیشنهاد ترامپ!

به نظر بنده، مأموریت اصلی نخست وزیر این موارد بالا بود، البته، بجز مورد سوم، (ابلاغ پیام سقف امتیازات ممکن از سوی امریکا) - که با پاسخ قاطع و تحقیر کننده رهبری مواجه شد. بنظرم، آبه؛ هم ارزیابی از میزان آمادگی ایران برای ورود به روند معامله به دست آورد! هم، ارزیابی از سقف و کف انتظارات ایران از هر نوع معامله را دریافت کرد. هم، تا حدودی پیام هسته‌ای را منتقل کرد. اما، در انتقال پیام «سقف امتیازات امریکا» ناموفق ماند! پیام ترغیب و پیام هشدار نیز، قربانی پاسخ قاطع و تحقیرآمیز رهبری به ترامپ شد!

در واقع، نخست‌وزیر نیامده بود که یک روند تعامل را کلید بزند، - چون زمان و شرایط برای چنان هدفی، بسیار زود و نارس بود.، بلکه، او آمده بود تا ضمن انتقال نوعی پیام و هشدار، یک «امکان‌سنجی کند»، و کرد! البته نتیجه امکان سنجی، هم برای نخست‌وزیر آبه و هم برای ترامپ، و دیگر مشتاقان تعامل ایران و آمریکا، غیر منتظره بود.

راه حل جدید آمریکا برای ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران چیست؟

وب سایت خبری «تابناک» گزارش داد: آمریکا از روز پنجشنبه هفته گذشته که حملاتی علیه دو نفتکش در خلیج فارس صورت گرفت، انگشت اتهام را به سمت ایران گرفتند و در سطحی گسترده به دنبال اجماع علیه ایران در این ماجرا بودند که البته تاکنون به جز برخی کشورهای عربی و اسرائیل هیچ کشور و نهاد بین المللی با واشنگتن همراهی نکرده است.

با این حال، آمریکایی‌ها همچنان به تلاش خود برای «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس با تکرار اتهامات واهی این کشور علیه ایران در خصوص حمله پنجشنبه گذشته به نفت کش‌ها در دریای عمان مدعی شد: در چهل روز گذشته، شاهد اقداماتی از سوی ایرانی‌ها بودیم.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: من امروز با برخی کشورها درباره حادثه نفت کش‌ها تماس گرفتم؛ همه باید در برابر تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران با هم متحد شوند.

وی افزود: وابستگی آمریکا به نفت خلیج فارس بسیار اندک است، اما کشورهای دیگری مانند چین به شدت به نفت این منطقه و ثبات تردد دریایی در خلیج فارس و تنگه هرمز وابسته هستند اطمینان دارم که زمانی که آن‌ها شاهد ریسک برای اقتصاد خود و مردم خود باشند و رفتار خشم‌آور جمهوری اسلامی ایران را ببینند، در این موضوع به ما خواهند پیوست.

آنچه از اظهارات وزیر خارجه آمریکا قابل تحلیل است اینکه آمریکا همانطور که پمپئو و بارها نیز ترامپ عنوان کرده، در پی راه اندازی جنگ علیه ایران نیست، بلکه به دنبال ایجاد یک اجماع بین المللی علیه تهران است. در این میان، با توجه به بخش آخر صحبت‌های پمپئو، آمریکا احتمالاً در حال حاضر به این نتیجه رسیده که تنها راه ایجاد اجماع این است که ایران را مخل کشتیرانی آزاد و جریان آزاد نفت نشان دهد. لذا، دور از انتظار نیست که در آینده نزدیک نیز اقدامات تحریک آمیز بیشتری در خلیج فارس صورت گیرد و آمریکا نیز ایران را متهم اصلی اعلام کند. کما اینکه فاکس نیوز نیز فهرستی از حوادثی که در یک ماه گذشته از سوی آمریکا به ایران نسبت داده شده، منتشر کرده است؛ فهرستی که نمایانگر اتهامات روزافزون آمریکا علیه ایران در ماه‌های گذشته است.

ایران ششم تیر از سقف ۳۰۰ کیلو گرم اورانیوم غنی شده عبور می‌کند

وب سایت خبری «تابناک» در گفت و گو با بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، نوشت: کمالوندی اعلام کرد که ایران ۶ تیر از سقف ۳۰۰ کیلو گرم اورانیوم غنی شده که پیشتر تعیین شده بود، عبور خواهد کرد. وی تأکید کرد: آنچه مهم است اینکه جمهوری اسلامی ایران بیش از این برای به نتیجه رسیدن اقدامات آنها صبر نخواهد کرد و آنها باید از فرصت باقی مانده برای اجرای تعهداتشان استفاده کنند.

کمالوندی در پاسخ به پرسش خبرنگار تابناک درباره اینکه با توجه به فرصت بیست روزه باقی مانده عملاً بعید به نظر می‌رسد اروپایی‌ها بخواهند به غیر از حرف‌های تکراری اقدام عملی را در قبال ایران انجام دهد، گزینه‌های ایران به جز افزایش سطح غنی سازی تا ۲۰ درصد برای گام دوم در کاهش سطح تعهدات بحرانی مشخص شده و در این خصوص چه خواهید کرد، گفت: ما همکاری‌های زیادی با اروپایی‌ها داریم علاوه بر موضوعات هسته‌ای و برجام، در حوزه‌هایی مثل مبارزه با مواد مخدر و مهاجران و در حوزه‌های فنی گزینه‌های زیادی داریم که می‌توانیم آنها را انجام بدهیم. اگر آنها در گذشته، خیلی این موضوعات را جدی نمی‌گرفتند اما الان این موضوع را بسیار جدی گرفته‌اند. البته برخی رسانه‌های غربی برای راحت کردن خیال آنها گزینه‌های غلطی در این خصوص می‌دهند. ما در راستای انجام وظایف سازمان انرژی اتمی ده‌ها گزینه برای گام دوم کاهش سطح تعهدات در اختیار شورای عالی امنیت ملی قرار داده‌ایم و از حیث فنی توان بالایی در انجام آن داریم.

وی افزود: اگر قرار باشد ایران مزیتی در قبال انجام تعهدات نداشته باشد، دلیلی برای انجام تعهدات بحرانی نداریم و این حق مسلم ماست که نسبت به کاهش سطح تعهدات مرحله به مرحله تصمیم بگیریم و در خصوص آن اقدام کنیم. گزینه‌های زیادی در این خصوص پیش بینی شده است.

مردم تحمل کنند، قیمت‌ها شکسته می‌شود

پایگاه خبری «تابناک» در گفت‌وگو با محمدرضا پورابراهیمی، نوشت: پورابراهیمی، رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان بر این باور است که افزایش و کاهش قیمت‌ها متناسب با تغییر نرخ ارز، تابع فرمول اقتصادی ساده‌ای است که به تناسب عمل کرده و به مرور زمان قیمت‌ها را در بازار واقعی می‌کند.

محمدرضا پورابراهیمی در خصوص این موضوع اظهار داشت: آثار تغییرات حاصل از نرخ ارز بر روی کالاها بر اساس طبقه بندی کالایی متفاوت است، به گونه‌ای که روی برخی کالاها تأثیر نرخ ارز آنی اثر می‌گذارد، حال آنکه در برخی دیگر از کالاها با تأخیر همراه است و در مورد برخی دیگر از کالاها به بازه زمانی بلندمدتی نیاز است.

وی افزود: قیمت‌ها بسته به نوع و جنس کالاها کاهش پیدا می‌کند؛ اگر بخواهیم تأثیر آنی نرخ ارز بر کالا را بسنجیم، بهترین مثال آن طلاست. زمانی که نرخ ارز کاهش می‌یابد، نرخ طلا سریع با نرخ ارز تعدیل پیدا می‌کند؛ پس این رابطه در مورد این نوع کالاها لحظه‌ای است؛ اما در برخی از کالاها، تأخیر چند هفته‌ای وجود دارد؛ مثلاً در مورد خودرو و یا در لوازم الکترونیکی مانند تلفن و گوشی و کامپیوتر وضعیت به همین شکل است بنابراین، طلا که خرید و فروش آن بر اساس رابطه خطی است، قیمت آن لحظه‌ای اعلام می‌شود، ولی در مورد لوازم خانگی و مواردی مانند آن، که نیاز به مواد اولیه و پروسه تولید چند ماهه دارد، شرایط فرق می‌کند.

این نماینده یادآور شد: البته ثبات قیمت‌ها و نوسانات نیز بر قیمت اجناس اثر دارد؛ برای مثال قیمت ارز که امروز از ۱۵,۰۰۰ تومان به ۱۳, ۰۰۰ تومان رسیده برای چه مدتی می‌تواند ثبات داشته باشد و آیا میانگین آن در چند ماه آینده کمتر می‌شود یا باز هم قرار است قیمت‌ها افزایش داشته باشد؟! همه این عوامل و تحلیل‌ها، باعث می‌شود تا پیش‌بینی در آینده نرخ امروز را تعیین کند. در واقع زمانی که قیمت ارز تغییر می‌کند، نمی‌توان اثر آن را با رویکرد طلا یا خودرو و یا مواردی از این دست ارزیابی کرد، چون در بسیاری موارد، فرایند تولید یک کالا، نیاز به زمان زیادی دارد.

القای اینکه مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند، یک تاکتیک سیاسی است

پایگاه خبری «تابناک» در گفت‌وگو با عبدالکریم حسین زاده، نایب رئیس فراکسیون امید، نوشت: حدود ۹ ماه دیگر تا برگزاری انتخابات مجلس زمان مانده، ولی از هم اکنون فعالیت‌های بی‌شماری از سوی کسانی که قصد شرکت در انتخابات آینده را دارند به ویژه در شهرهای کوچک مشهود است، به گونه‌ای که افراد با حضور در مراسم یا سخنرانی‌ها و یا حضور در مناطق محروم، به نوعی در حال معرفی خود به جامعه هدف هستند.

عبدالکریم حسین زاده در این باره اظهار داشت: به نظر من، اینکه گفته می‌شود جریان اصولگرایی بر این باور است که مشارکت مردم در انتخابات آتی کم خواهد شد و بیشتر مردم دیگر حاضر نیستند، به اصلاحات رأی دهند، تاکتیک یا پیش‌بینی و یا به نوعی پیشگویی از انتخابات آینده است. با توجه به اینکه جریان‌های سیاسی باید پیش‌بینی دقیقی از آینده داشته باشند تا بتوانند سیاست‌های خود را پیش ببرند، نباید در جامعه نیت‌خوانی کرد و گفت، در انتخابات آینده جناح یا جریان خاصی اقبال نخواهد داشت.

وی در ادامه یادآور شد: جریان اصولگرایی برای خود ترسیمی از فضای انتخابات سال ۸۴ دارد که در آن احمدی نژاد توانست رأی بیاورد و بعد از آن نیز مجلس هفتم بود که با استقبال مردم روبه رو نشد و اقبال عمومی کاهش پیدا کرد و اصولگرایان توانستند از این فرصت مجلس را به دست بیاورند.

این نماینده افزود: من فکر می‌کنم این صحبت‌ها یک آرزوست تا آن فرایند سیاسی دوباره تکرار و زمینه‌ای برای اصولگرایان فراهم شود تا بتوانند کرسی‌های اجرایی و مقننه را تصاحب کنند. تا انتخابات زمان زیادی مانده و نمی‌شود از هم اکنون به فکر آن بود. البته من نمی‌گویم که جریان اصلاح طلب موفق بوده و نمی‌شود از آن دفاع ۱۰۰ درصدی کرد، اما باید اقدامات جریان‌های سیاسی را بر اساس محدودیت‌ها و فرصت‌هایی که در اختیار داشتند، سنجید.

حسین زاده در پایان ادامه داد: جریان‌های سیاسی، به جای آنکه فرصت‌های واقعی خود را بروز داده و برنامه‌های عادی خود را ارائه دهند، مردم را در یک پازل عدم مشارکت یا مشارکت پایین قرار می‌دهند تا بتوانند برای خود رأی‌سازی یا رأی پیش‌بینی کنند.

«دهه‌ات گذشته مربی»

پایگاه خبری تحلیلی «انتخاب» آورده است: قالیباف در عمر سیاسی خود راه‌های گوناگونی را برای حضور در انتخابات امتحان کرده است. در سال ۸۴ با لباس خلبانی به میدان آمد و شکست را با خود به خانه برد. در سال ۹۲ با کت و شلوار و گفتمان یکی به نعل و یکی به میخ به میدان آمد که دوباره چیزی بهتر از شکست نصیبش نشد. در سال ۹۶ هم با گفتمان انتحاری احمدی نژاد و پیراهن روی شلوار و چفیه به میدان آمد و بهره‌ای نبرد.

سردار محمد باقر قالیباف بعد از چند دوره شکست در عرصه انتخابات دوباره پا در این راه نهاده است. این بار با فراخوان دادن ویدئویی در فضای مجازی، (به تقلید از رئیس دولت اصلاحات) و استفاده ابزاری از شعار رهبری درباره تشکیل دولت جوان انقلابی است. محمود احمدی نژاد نیز در سال ۸۴ با سرلوحه قرار دادن شعار رهبری در مورد عدالت محوری توانست ردای ریاست جمهوری را بپوشد و به بدترین شکل ممکن شعارها را اجرا کند. اکنون سردار می‌خواهد تجربه شکست خورده او در دولت را دوباره تکرار کند.

شاید هدف قالیباف از اقدام جدید قدرت چانه زنی با اصولگرایان باشد. او می‌داند که برای حضور در شورای وحدت اصولگرایان باید برگه‌ای برای رو کردن داشته باشد و چه چیزی بهتر از جوانان انقلابی برای معامله و گرفتن امتیاز. اما به این نکته توجه نمی‌کند که همین جوانان انقلابی پیش تر به دنبال جلیلی رفته‌اند و او توانسته است حلقه‌هایی از جوانان اصولگرا را در دور خود خود شکل دهد و اکنون کم کم به دنبال ثمره آن است.

قالیباف باید به دلایل عدم اقبال مردم به او توجه کند. اول اینکه مردم از کپی‌های او خسته شده‌اند او همواره سعی می‌کند در قالب یک شخص دیگر خود را نمایان کند. نکته دوم خاستگاه اوست. او چه بخواهد و چه نخواهد دارای پیشینه نظامی است؛ مردم پیش از او به دریادار شمخانی و سردار رضایی هم روی خوش نشان نداده‌اند و قالیباف هر چه این راه را تکرار کنند نتیجه نخواهند گرفت. سردار بهتر است خود را برای منصب‌های دیگری آماده کند نه اینکه در پی کسب قدرت از طریق صندوق رأی باشد. از طرفی پرونده او در شهرداری تهران هنوز در نزد افکار عمومی بسته نشده است.

تحلیل زیباکلام درباره پیام انتخاباتی قالیباف؛ قالیباف برای ریاست جمهوری برنامه دارد

تارنمای خبری «فرارو» در گفت و گو با صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره پیام انتخاباتی قالیباف، نوشت: با نزدیک شدن به فصل انتخابات باز هم تحرکات انتخاباتی گروه‌ها و چهره‌های سیاسی افزایش می‌یابد. محمد باقری قالیباف، شهردار پیشین تهران روز یکشنبه با انتشار پیامی تصویری به طور رسمی ورود به عرصه انتخابات مجلس را کلید زد.

زیباکلام به بررسی پیام قالیباف پرداخت و گفت: «من معتقدم بسیاری از صحبت‌هایی که در خصوص ورود جوانان به میدان مطرح می‌شود، پاک کردن صورت مسئله است. مطرح کردن این بحث‌ها نوعی عوام فریبی به حساب می‌آید. چرا که مشکلات و مسائل کشور به این دلیل نیست که مسئولان و مقامات کشور پیر و فرتوت هستند. مشکل جای دیگری است. مشکل این است که بسیاری از سیاست‌های کلان کشور با دچار مشکل شده است. ما در سیاست خارجی، اقتصاد، فرهنگ و جامعه دچار مشکلات بزرگی شده‌ایم که در جامعه سرخوردگی و ناامیدی رقم زده است.»

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: «حالا آقای قالیباف یا می‌دانند ریشه مشکلات چیست و دارند آدرس اشتباه می‌دهند و یا اینکه اساساً ایشان در جریان نیستند و در میانه این موج پوپولیستی جوانگرایی افتاده‌اند و می‌خواهند از آن بهره برداری کنند. من یک سوال ساده از آقای قالیباف دارم اگر قوه مجریه‌ای با میانگین سنی ۴۰ ساله داشتیم، همه هم استاد دانشگاه و دکتر و مهندس بودند، مشکلات حل می‌شد؟ وقتی که قوه مجریه قدرت اجرایی ندارد، قدرت تصمیم گیری ندارد چه تفاوتی می‌کند که پیر باشد یا جوان؟» «به نظر من مسائل و مشکلات را آنگونه که هستند باید مطرح کنیم نه اینکه آدرس اشتباه دهیم و مسائل را از زاویه‌ای متفاوت ببینیم.»

زیباکلام درباره انگیزه سیاسی قالیباف در پیام ویدئویی اش گفت: «جوانگرایی بحثی است که این روزها هم از طرف آقای قالیباف مطرح شده و هم سرلشکر صفوی مطرح کردند و هم برخی دیگر از سران اصولگرا. اصولگرایان متوجه شده‌اند سرخوردگی در کشور به وجود آمده است حالا می‌خواهند صحبت از یک جریان سوم کنند، صحبت از جوانگرایی کنند.»

او افزود: «آقای قالیباف می‌خواهد خودش را به عنوان یک رئیس جمهور جوان و به نمایندگی از نسل جوان مطرح نمایند. آقای قالیباف قطعاً برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارد. اگر قرار باشد سه نامزد جدی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح شود، قالیباف یکی از آنهاست.»

امیر خجسته: سیاست‌های دولت و بانک مرکزی دلیل کاهش قیمت دلار است

وب سایت خبری «پارسینه» در گفت و گو با امیر خجسته، عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس نوشت: این نماینده مجلس با اشاره به کاهش و افزایش نرخ ارز گفت: این ماجرا دست بانک مرکزی است. سیاست‌هایی که دولت پیش گرفته و از طریق بانک مرکزی اجرایی می‌شود دلیل کاهش و افزایش نرخ ارز است؛ بنابر این دولت بازار ارز را مدیریت می‌کند و جو روانی تأثیر چندانی بر افزایش یا کاهش نرخ ارز ندارد.

نماینده همدان گفت: تا به حال هر قدمی برای کنترل بازار ارز انجام شده، نتیجه مثبت مد نظر را به دنبال نداشته، برای مثال در ارز نیمایی چقدر نتیجه داشته است؟ امیدواریم بازار متشکل ارزی نتیجه خوبی به دنبال داشته باشد هرچند که چندان خوشبین نیستیم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود گفت: ما قاطعیت می‌خواهیم، اما زمانی که قاطعیت نباشد همه چیز رها است. دولت برای اقلام و اجناس قیمت گذاری نمی‌کنند و اگر به وارد ماجرای قیمت گذاری شود قطعاً ما و مردم شاهد این آشفته بازار نخواهد بود که هر کسی قیمت‌ها را بالا ببرد. در حال حاضر دلال‌های قیمت کالاها را کنترل می‌کنند.

کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران، ادامه تحریم آمریکا و انفعال اروپا؛ سرانجام برجام چه خواهد شد؟

جامعه خبری تحلیلی «الف» گزارش داد: در راستای مقابله با بدعهدی‌ها، یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام، بازگشت تحریم‌ها و تعلل و انفعال اروپایی‌ها، شورای عالی امنیت ملی روز ۱۸ اردیبهشت امسال در بیانیه‌ای به کشورهای باقی مانده در برجام شصت روز فرصت داده بود تا به تعهدات خود در زمینه بانکی و نفتی عمل کنند.

بر اساس بیانیه، توقف تعهدات مربوط به سقف تولید اورانیوم غنی شده و هم‌چنین تولید بدون محدودیت آب سنگین در تأسیسات اراک براساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، دو اقدام ایران در گام اول (۶۰ روز) انجام می‌شود. چنانچه خواسته‌های ایران در چارچوب توافق هسته‌ای تأمین نشود، محدودیت‌های سطح غنی سازی و اقدامات مرتبط با مدرن سازی راکتور آب سنگین اراک نیز متوقف خواهد شد. درپی تعیین این مدت زمان مشخص از سوی ایران، کشورهای اروپایی طرف برجام و اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای مشترک در واکنش به آن اعلام کردند هیچ ضرب‌الاجلی را از سوی تهران نمی‌پذیرند.

در این راستا، دیروز بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری در محل تأسیسات آب سنگین اراک ضمن بیان آخرین اقدامات برای اجرای بیانیه شورای عالی امنیت ملی در کاهش و توقف اجرای برخی تعهدات ذیل توافق هسته‌ای، وعده داد که ایران در ۱۰ روز آینده از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنی‌شده عبور می‌کند.

اظهارات سخنگوی سازمان انرژی اتمی با واکنش‌هایی از سوی کشورهای غربی مواجه شد. این دولت‌ها از تصمیم ایران برای توقف برخی تعهدات خود ابراز نگرانی کرده بودند. سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز با صدور بیانیه‌ای از ایران خواست که به تعهدات خود در چارچوب برجام کاملاً پایبند باشد. لندن طبق معمول واکنش تندتری بروز داد و سخنگوی دولت انگلیس مدعی شد: در صورتی که ایران اجرای تعهداتش را متوقف کند، ما همه گزینه‌هایی که در اختیار داریم را در نظر خواهیم گرفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت: فعلاً بر مبنای این فرض عمل می‌کنیم که ایران به الزاماتش پایبند است. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم دیروز عنوان کرد: ایران تا به امروز به برجام عمل کرده است. امیدواریم و انتظار داریم که تهران همچنان به تعهدات خود ذیل برجام پایبند بماند… وی سپس افزود اروپا در تلاش است تا مردم ایران از عوائد برجام برخوردار شوند.

وضعیت در حال حاضر به گونه‌ای است که شروع به کار سازوکار تجاری اروپا برای حفظ ایران در برجام یا همان اینستکس تا به امروز اجرایی نشده و دقیقاً نیز مشخص نیست چه زمانی این اتفاق رخ خواهد داد. با این شرایط سوالی که مطرح می‌شود این است که سرانجام توافق هسته‌ای چه خواهد شد؟.

حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران روز شنبه هفته جاری در پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا)، درباره توافق هسته‌ای تاکید کرد که ایران به صورت یک طرفه نمی‌تواند تنها طرف متعهد به برجام باقی بماند و سایر کشورها نیز لازم است سهم خود را برای حفظ این توافق مهم بپردازند.

خودزنی و جنجال در استقلال و پرسپولیس به سود سپاهان؛ قلعه نویی برنده بحران سرخابی‌ها

پایگاه خبری «مشرق» در این گزارش آورده است: در ۴۸ ساعت گذشته اتفاقات نامیمون سریالی در دو باشگاه سرخابی رخ داد که از دل هیچیک از آنها خبر خوبی بیرون نمی‌آمد. در اردوگاه استقلال پس از آنکه سرانجام آندره آ استراماچونی «بله» را داد و امضای الکترونیکی اش را پای قرارداد ایمیلی انداخت، موجی از امیدواری در باشگاه استقلال به راه افتاد. به محض انتشار این خبر، گروه نقل و انتقالاتی باشگاه فعالیت خود را شروع کرد تا بازیکنانی که در این مدت با آنها صحبت شده بود را به خدمت بگیرد ولی چند اشتباه ریز موجب شد تا مشکلاتی بزرگ به وجود بیاید.

وقتی فرهاد مجیدی به انتقاد سفت و سخت در ارتباط با نحوه یارگیری باشگاه استقلال و اتفاقات پشت پرده و مذاکرات پنهانی با امثال محمدرضا حسینی بازیکن وقت ذوب آهن پرداخت و برخی اعضای باشگاه را در این زمینه ناکارآمد دانست و مدعی شد آنها صلاحیت دخالت در امور مربوط یارگیری را ندارند، واکنش برخی نزدیکان به باشگاه موجی از اختلافات را بوجود آورد.

درست یکی دو روز پس از این مصاحبه بود که فایل صوتی بریده شده‌ای از فرهاد مجیدی علیه یکی از دست اندرکاران یارگیری منتشر شد که رسماً او را رودرروی باشگاه قرار می‌داد. البته این پایان اتفاقات غریب و بی موقع استقلال نبود.

خروج مهدی رحمتی از تیم استقلال و هجوم ۶ تن از هواداران این تیم به ساختمان باشگاه که منجر به ضرب و جرح راننده مدیرعامل باشگاه شده و شیشه‌های ساختمان را میزبان پاره آجُرهای این افراد کرد هم از جمله مصائب این روزهای باشگاه بود اما باز هم حواشی استقلال به پایان نرسید.

پس از بروز انتقادات شدید هواداران به این موضوع که چرا استقلال با بازیکنان بدون قراردادش تمدید نمی‌کند، علی خطیر در گفت و گویی با سایت باشگاه استقلال از درخواست‌های میلیاردی وریا غفوری و سید حسین حسینی که به نوعی جزو مذاکرات محرمانه آنها با باشگاه محسوب می‌شد پرده برداشت! رفتاری که حسینی آن را نپسندیده و نامتعارف دانستند! همین موضوع کافی بود تا سید حسین حسینی هم علیه خطیر حرف زده و او را عامل همه مشکلات استقلال برشمرد!

این مصائب البته تنها گریبان استقلال را نگرفته بود بلکه در باشگاه رقیب و خانه پرسپولیسی‌ها هم وضعیت بدی به وجود آمده است. پایان همکاری برانکو با پرسپولیس در شرایطی که سومین جام قهرمانی را در پایان لیگ هجدهم برای هواداران این تیم به دست آورد کافی بود تا فضای آرام ماههای گذشته این باشگاه را به کل زیر و رو کند. پیرو همین خبر گروهی از دلواپسان باشگاه و نام پرسپولیس مقابل ساختمان باشگاه تحصن کردند! تیمی که در آستانه شروع فصل بدنسازی حالا باید تازه دنبال سرمربی بگردد!

ساعاتی پس از آن بود که خبر رسید علی علیپور همه پست‌های صفحه شخصی اش را پاک کرده و قرار است از این تیم جدا شود! البته پاک کردن پست‌ها در اینستاگرام سبب شد تا هواداران پرسپولیس نسبت به این بازیکن موضع بگیرند اما او با انتشار ۴ استوری اعلام کرد که پست‌هایش را پاک نکرده و آن‌ها آرشیو شده‌اند.

ظاهراً هیأت مدیره باشگاه هم با استناد به آخرین صحبت‌هایی که با برانکو داشته‌اند فعلاً اقدامی برای تعیین جایگزین او نکرده بودند و همین موضوع سبب می‌شود تا عملاً مدافع عنوان قهرمانی در لیگ نوزدهم فصل بدنسازی را دیرتر از همیشه استارت بزند!

سلسله اتفاقاتی که قطعاً در این روزها که همه باشگاه‌ها سرگرم تیم بستن، برنامه ریزی برای اردوی پیش فصل و استارت تمرینات بدنسازی هستند سرخابی‌ها را به دردسر می‌اندازد. گرچه این اتفاق برای سپاهانی‌ها که تیم بستن را پیش از همه شروع کرده و با سرمربی پرافتخارشان دنبال دستیابی به قهرمانی لیگ نوزدهم هستند بسیار خوب است. در واقع به نظر می‌رسد استقلال و پرسپولیس در این هفته‌ها برای سپاهانی بازی می‌کنند که بی سروصدا در حال یارگیری است و چمدانش را برای صعود به قله فوتبال ایران می‌بندد!

محمد صدر: عملکرد ترامپ، سفر آبه به ایران را مخدوش کرد

پایگاه خبری «شفقنا» در گفت‌وگو با محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و تحلیلگر مسائل بین المللی، نوشت: محمد صدر در خصوص نتایج سفر نخست وزیر ژاپن به ایران اظهار داشت: عملکرد ترامپ به گونه‌ای بوده که سفر آبه به ایران را مخدوش کرده است. او از یک طرف می‌گوید می‌خواهد صادقانه با ایران مذاکره کند و همزمان تحریم‌های جدید علیه صنعت پتروشیمی ایران برقرار می‌کند و این اقدام را درست همزمان با سفر نخست وزیر ژاپن به ایران انجام می‌دهد. این اقدام به معنای ضربه زدن به ژاپن است نه ایران.

سیاست ایران عاقلانه بود

وی در مورد کاهش تعهدات ایران در چارچوب برجام گفت: این مساله در ارتباط با ترامپ نبود بلکه در رابطه با اروپا انجام شد چون اروپاییان یا ناصادق عمل کردند و یا ناتوان بودند. اروپا وظایفی در حفظ برجام داشت. بعد از خروج ترامپ از برجام اروپا به ایران پیام داد تا قبل از موضع گیری آنها اقدامی نکنیم و اعلام کردند همچنان از برجام حمایت می‌کنند و به لحاظ سیاسی و تبلیغاتی این کار را انجام دادند ولی به لحاظ اقتصادی هیچ کاری صورت ندادند و اقدامات اروپا به هیچ کجا نرسید. اقدام ایران رو به اروپا بود تا آنها هشیار شوند و کاری صورت بدهند. سیاست ایران عاقلانه بود.

امروز باید منتظر اقدام عملی اروپاییان برای حفظ برجام باشیم

صدر افزود: اروپا با این اقدام ایران نگران شد. به صراحت می‌توان گفت که برجام آبرویی بین المللی بود این اولین اقدام بین المللی اروپا بود و در آن موفق شد. در زمان آقای خاتمی بحث‌ها با اروپا به نتیجه رسید ولی جرج بوش رئیس جمهور آمریکا بود و کارها را خراب کرد و مذاکرات ۱۲ ساله شد امروز باید منتظر اقدام عملی اروپاییان برای حفظ برجام باشیم.

هر وضعیتی ایجاد شود مقصر غرب است

این کارشناس بین الملل در مورد اینکه اگر آنچه پیش بینی کرده‌ایم عملی نشود چه باید کرد؟ گفت: مذاکره یعنی یک امتیاز بده و یک امتیاز بگیر است، نه فقط امتیاز بده این مذاکرات چرا انجام شد؟ چون اروپا و آمریکا از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای نگران بود ما نگرانی آنها را برطرف کردیم ایران تحت تحریم بود و باید تحریم‌ها برداشته می‌شد که در ابتدا ترامپ آنها را برگرداند. ایران پایبند بود ولی آنها پایبند نبودند پس هر وضعیتی ایجاد شود مقصر آنها هستند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که ایران باید چه استراتژی در پیش بگیرد؟ گفت: باید مقاومت کنیم تا تیر آمریکا به سنگ بخورد و به قول امام آدم شود. آقای ترامپ اگر قصد مذاکره با ایران را دارد باید به برجام برگردد و تمام تحریم‌ها را لغو کند تا در چهارچوب برجام گفتگو کنیم.