«رحیم حب نقی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این قرارداد پژوهشکده آرتمیای دانشگاه ارومیه متعهد شده است با انتقال دانش فنی تولید سیست مرغوب به کشور قزاقستان ارزش افزوده بسیار بالایی برای این محصول پرمتقاضی ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در حاشیه این مراسم مدیر یک مؤسسه پژوهشی قزاقستان نیز با استقبال از این همکاری، جهت عقد قرارداد و ابراز علاقه برای مطالعه منابع آرتمیا در قزاقستان و ارتقای کیفی سیست آرتمیا اعلام کرد که از فعایتهای پژوهشی فناورانه در این صنعت حمایت مالی میکند.
رئیس دانشگاه ارومیه این قرارداد را نمونهای از همکاریهای بین کشورهای منطقه دانست و بیان کرد: هر دو طرف قرارداد از منافع آن بهره مند خواهند شد.
قزاقستان دارای دریاچههای متعدد شور و منابع غنی آرتمیا بوده و تا به حال این محصول اساسی آبزی پروری را به صورت خام و به قیمت پایین به فروش میرساند.
فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با آرتمیا و اکوسیستم دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه با تأسیس آزمایشگاه تحقیقاتی آرتمیا در سال ۱۳۷۳ و سپس ارتقای آن به مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی آغاز شد و طی مدت کوتاهی به مرکز رفرانس آرتمیا در ایران و کل منطقه خاورمیانه و آسیای میانه تبدیل شد.
با توسعه فعالیتهای پژوهشی مرکز در زمینههای مختلف و ایجاد گروههای پژوهشی جدید در سال ۱۳۸۳، مرکز تحقیقات به پژوهشکده آرتمیا و آبزیان ارتقا یافت.
۹۹۳۹/۷۱۲۹