«محمد حسن طالبیان» عصر سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا استان تهران اظهار داشت: گزارش سازمان میراث فرهنگی مربوط به این تپه تهیه شده است و با حضور مسئولان استان تهران موضوع حفاظت از آن بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه قدمت لایه های زیرین و نخستین این تپه از عصر آهن شروع می شود و تا دوره قاجار ادامه پیدا می کند، قدمت هسته اصلی این تپه را مربوط به دوره سلجوقی بیان و بر صیانت از این اثر مهم تاریخی تاکید کرد.
طالبیان با تایید انجام کاوش های باستان شناسی در این تپه گفت: کاوش ها توسط باستان شناسان زیر نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شده است.
وی توضیح داد: قرار بوده یک کمربندی از آنجا (محل تپه) بگذرد اما این اثر، ثبتی است و باید حفظ شود.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: قرار شده در جلسه ای با حضور مسئولان میراث فرهنگی استان تهران و نیز مسئولان محلی، راه حل هایی ارائه تا هم این تپه تاریخی حفظ شود و هم بتوانند مسیر جاده کمربندی را تغییر دهند.
وی تاکید کرد: حتماً باید برنامه حفاظت، معرفی و هدایت مسیر جاده کمربندی به مسیر دیگری انجام و طرح کنونی کمربندی تغییر کند.
به گزارش ایرنا تپه باستانی پوئینک در مسیر احداث کنار گذر جنوبی شهرستان قرچک قرار دارد.
شهرستان قرچک در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق پایتخت و در مسیر برخی شهرستان های دیگر از جمله ورامین و پیشوا قرار دارد.
مسیر ارتباطی این شهرستان ها به سمت پایتخت اینک درگیر ترافیک سنگین است و شنیده شده برخی متولیان در این منطقه راهکار اجرای طرحی را مطرح کرده اند که در نتیجه آن مسیر کمربندی شهرستان قرچک با هدف کاهش ترافیک محدوده، از محل تپه باستانی پوئینک می گذرد.
خبرنگار ایرنا طی چندروز گذشته کسب اطلاع کرده که برخی مسئولان محلی بر اجرای این طرح به هر قیمتی تاکید و حتی پا را فراتر نهاده اند و با اشاره و به بهانه خروج یک بنای شخصی شهر تهران از فهرست آثار ملی، بر اجرای جاده کشی در محل کنونی تپه باستانی پوئینک که تخریب این اثر باستانی را - در صورت اجرای آن طرح - به دنبال دارد، اصرار کرده اند.
تهرام/۷۲۴۷/ ۱۰۰۸