تهران – ایرنا - مسئول طرح تحقیقاتی ایران در اندیشکده گروه بین المللی بحران، در گفت وگو با روزنامه لوفیگارو با اشاره به بی ثمر بودن سیاست "فشار حداکثری" دولت آمریکا علیه ایران، تاکید کرد که هیچ مدرکی دال بر دست داشتن ایران در ماجرای حمله نفتکش ها وجود ندارد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اینترنتی روزنامه لوفیگارو، "علی واعظ" مسئول طرح تحقیقاتی ایران در اندیشکده گروه بین المللی بحران گفت: تنش میان آمریکا و ایران بطور بی سابقه‌ای افزایش یافته است و این موضوع می‌تواند به خطری بزرگ برای منطقه تبدیل شود.

وی درباره اتهامات بی اساس مطرح شده درباره دست داشتن ایران در ماجرای حمله به دو نفتکش در دریای عمان گفت: تا این لحظه اسناد معتبری برای متهم کردن ایران ندیده ام. این کاملاً امکان پذیر است که اقدامی که در ویدئوهای منتشر شده از سوی آمریکا مشاهده شد، عملیات ایران برای نجات خدمه نفتکش باشد. پیش از اتهام بدون مدرک، باید به نشانه حسن نیت، تقاضای تحقیقات تحت نظارت سازمان ملل متحد مطرح شود.

واعظ در مورد سیاست "فشار حداکثری" دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران نیز گفت: این مسئله غیر قابل انکار است که تحریم‌های آمریکا صدمات زیادی به اقتصاد ایران وارد کرده است اما به نظر نمی‌رسد این سیاست‌ها به تغییر خط مشی در حکومت ایران منجر شود و حتی ممکن است جواب عکس هم دهد. در واقع باید بگویم سیاست فشار حداکثری آمریکا نه تنها این کشور را به عقب نرانده است بلکه تهاجمی‌تر هم کرده است.

وی ادامه داد: جنگ طلبان در کاخ سفید به قیام مردمی در ایران دل خوش کرده اند در حالی که سخت در اشتباه هستند. نه تنها شاهد چنین رویکردی نیستیم، بلکه میزان اعتراض ها و تظاهرات در ماه های اخیر کاهش یافته است.

فرانسوا نیکولو" سفیر سابق فرانسه در تهران نیز روز گذشته (دوشنبه) درباره ماجرای حمله به دو نفتکش در آب‌های دریای عمان گفت: در گذشته نیز شاهد چنین اقداماتی در خلیج فارس و دریای عمان بوده ایم اما همچنان در انتظار اسناد معتبر هستیم. اسنادی که از جانب آمریکا ارائه شده است به هیچ عنوان برای استناد و متهم کردن یک کشور کافی نیست. نخستین فرضیه‌ای که مطرح شده است نقش داشتن ایران در این حملات است، اما این درست نیست چرا که هیچ اطمینانی در این زمینه وجود ندارد. عملیاتی با پرچم دروغین برای آنکه مسئولیت این اقدام به گردن تهران بیافتد نیز امکان پذیر است. حتی یک گروه تروریستی کوچک با پرچم یک کشور نیز می‌تواند این عملیات تروریستی را انجام دهد و به گردن آن کشور بیاندازد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد در ارتباط با این مساله شدند.

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکش‌های خلیج فارس در ماه‌های اخیر است.

دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.