به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علامه طباطبایی، حسین سلیمی در همایش «جهانی شدن و کانون فرهنگهای بدیل؛ گفتوگوهای فرهنگی تمدنی ایران و آلمان» با دانشگاه علامه طباطبایی و ظرفیتهای آن به خصوص در حوزه نظریهپردازی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی گفت: علامه طباطبایی تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی و به عنوان یکی از ۱۳ دانشگاه برتر کشور است.
سلیمی با طرح این پرسش که معنای جهانیشدن چیست، گفت: برخی از متفکران مانند گوردن معتقدند که جهانیشدن یک بازار جهانی فوقالعاده برای به دست آوردن ارزشها و ایدهها است. همچنین تعریف «بوردیو» از جهانیشدن به معنای روش تجاری جدید و پلی ارتباطی بین کار و ساختار در عرصه جهانی و ایجاد نوع جدیدی از تحولات بینالمللی است. جهانیشدن هنوز نمیتواند در مرزهایی خارج از فضاهای جغرافیایی قرار گیرد؛ اما همچنین، فرهنگ دیگر در چارچوب حاکمیت ها محدود و منحصر نمیشود.
رئیس دانشگاه علامه افزود: مفهوم جهانی شدن زمینه جهانی مشترک برای فرهنگهای مختلف است، فرهنگهایی که مواردی متشابه و متفاوت هستند.
سلیمی گفت: برخی فکر میکنند که فرهنگ فرآوردهای دولتی است که توسط دولتها شکلگرفته است. برخی از نظریهپردازان نیز فرهنگ را از دولت جدا میکنند و آن را موضوعی میدانند که در زمینه هنر، آزادی، سیستم ارزشها و دین معنا پیدا میکند.
وی اضافه کرد: فرهنگ یک سیستم نماد است و ارزشها، عادتها و ایدهها، شبکههای متصل شده از نمادهای فرهنگی را تشکیل میدهند. فرهنگها سیستمهای سیالی هستند و مانند ابرهای متحرک در محیط جهانی تعامل میکنند.
همایش «جهانی شدن و کانون فرهنگهای بدیل؛ گفتوگوهای فرهنگی تمدنی ایران و آلمان» با حضور اندیشمندان و استادان داخلی و خارجی در دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.