بندرعباس- ایرنا- اصلاح قانون نظام صنفی و حمایت از بازاریان و کسبه یکی از دغدغه ها و تقاضای اصلی اصناف کشور و استان هرمزگان در سال های گذشته بوده است.

قانون ۵۹ ماده ای نظام صنفی کشور که در تاریخ ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۲ به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید و سپس بعد از گذشت یک ماه توسط رییس جمهوری ابلاغ شد؛ اکنون با توجه به مسائل و مشکلات پیش آمده نیاز به اصلاحات و تغییرات اساسی دارد که اصلاح آن می تواند به تسهیل شرایط و امور اصناف کمک کند.
مسائل مربوط به پرداخت مالیات، ممنوعیت عضویت بیش از ۲ دوره متوالی یا ۴ دوره متناوب در هیات مدیریه اتحادیه و حضور نداشتن اصناف در کانون های تصمیم گیری تنها بخشی از ایرادهای وارده به این نظام صنفی می باشد.
اقدام های زیادی از سوی هیات رییسه اتاق ایران با همکاری معاونت توسعه بازرگانی داخلی و مرکز اصناف بازرگانان کشور در سال گذشته برای اصلاح قانون نظام صنفی صورت گرفته اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است که می طلبد هر چه سریع تر زمینه اصلاح این قانون در مجلس با همکاری اتاق اصناف کشور فراهم شود.
رییس اتاق اصناف بندرعباس و بازاریان و اصناف و کسبه هرمزگان نیز در همایش تجلیل از برترین های اصناف هرمزگان که صبح امروز در سالن هتل هرمز بندرعباس برگزار شد، از رییس اتاق اصناف ایران، استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستند که به عنوان یک ضرورت هر چه سریع تر نسبت به اصلاح قانون نظام صنفی کشور اقدام شود.

قانون نظام صنفی اصلاح شود
رییس اتاق اصناف بندرعباس از نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و رییس اتاق اصناف ایران خواست نسبت به اصلاح و تغییرات قانون نظام صنفی اهتمام ورزند.
عبدالمجید جلالی افزود: پیگیری مطالبات قانونی بازایان یکی اصلی ترین درخواست های اتاق اصناف مرکز استان هرمزگان است که امیدواریم در این زمینه نیز دولت و مجلس به ما کمک کنند.

وی بیان داشت: اصناف و بازاریان بازوان انقلاب اسلامی ایران هستند و در شرایط بد اقتصادی و تحریم کالا اتاق اصناف توانسته با دریات استاندار و همراهی نمایندگان مجلس آرامش را به بازار برگرداند.
رییس اتاق اصناف بندرعباس اظهار داشت: در بحث توزیع مواد پروتئینی، شکر و اقلام اساسی و ویژه مردم خرده فروشی می تواند بهترین گزینه باشد که با ورود استاندارهرمزگان به این موضوع این اقدام به خوبی صورت گرفت.
جلالی گفت: اگر نظام و انقلاب را حفظ کنیم و گوش به فرمان رهبر فرزانه انقلاب باشیم، به طور حتم وضعیت اقتصادی کشور حل خواهد شد.
وی یادآورشد: تقدیم ۱۰ هزار شهید به انقلاب نشان از همراهی بازاریان و اصناف از نظام و رهبری بوده است.

باید ایراد های قانون نظام صنفی اصلاح شود
رییس اتاق اصناف ایران نیز با اشاره به مطرح کردن اصلاح قانون نظام صنفی در این همایش به عنوان یک ضرورت گفت: اگر بخواهیم از ظرفیت اصناف و بخش خصوصی همچون گذشته بهتر و بیشتر استفاده کنیم باید موانع و ایرادهای که در این قانون وجود دارد، اصلاح شود.
سعید ممبینی افزود: بنابراین با تعاملات خوبی که با نمایندگان و هیات رییسه مجلس تشکیل شد، به این نتیجه رسیدیم که در واقع تغییرات و اصلاحات ضروری در قالب این طرح مطرح شود.
وی بیان داشت: در این قانون تعداد هیات مدیریه اتحادیه های صنفی، معذوریت ۲ دوره ای سازمان های صنفی، ترکیب ساختار کمیسیون نظارت و هیات عالی نظارت، اصلاح قانون و آیین نامه شکل گیری و فعالیت فروشگاه های زنجیره ای و همکاری دستگاه نظامی و انتظامی در برخورد با تخلف های صنفی و واحدهای بدون پروانه کسب از مواردی است، باید اصلاح شود.
رییس اتاق اصناف ایران اظهارامیدواری کرد که جامعه اصناف بتوانند در ایجاد اشتغال، توسعه فعالیت های اقتصادی و ایجاد امنیت و آرامش همچون گذشته به کشور کمک کنند.

قانون نظام صنفی هر از گاهی نیاز به اصلاح دارد
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: قانون نظام صنفی که در سال ۱۳۹۲ در مجلس تصویب شد به لحاظ گسترش و تنوع کاری هر از چند گاهی نیاز به اصلاحات و تغییرات است که این امر هم در تعامل دو سویه امکان پذیر است.
احمد مرادی افزود: در طول هشت سال دفاع مقدس در سخت ترین و بدترین شرایط توزیع کالا توسط اصناف انجام می شد و بعد از آن نیز در مسوولیت های اجتماعی جلو دار هستند و از ما پیشی گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه مجلس نگاه مثبتی به قشر اصناف دارد، افزود: باید حمایت همه جانبه ای از قشر پرتلاش و سخت کوش بویژه در بحث مالیات و هزینه های سرسام آور برق باتوجه به گرمی و شرجی هوا در هرمزگان داشته باشیم.
نماینده مردم بندرعباس، بندرخمیر، قشم، حاجی آباد و بوموسی در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمن که قدرت خرید مردم پایین آمده است اما بازاریان مالیات خود را به همان میزان قبل پرداخت می کنند که در برخی از زمینه نیاز به اصلاح قانون و در برخی نیز نیاز به جسارت دارد که باید در کنار آنها باشیم.
مرادی گفت: همه اصناف و بازاریان انتظار دارند که آنها را باور کنیم به آنها اعتماد داشته باشیم و کسبه را به معنای واقعی دوست خدا بدانیم.
وی یادآور شد: اگر بازاریان و اصناف خواسته ای از ما دارند باید تمام سعی و تلاشمان این باشد که رضایت مندی آنها را جلب کنیم.
این نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اسلام به بازار حرمت خاصی قائل است و رهبر فرزانه انقلاب نیز بارها فرموده اند که این قشر نقش تعیین کننده ای در پیروزی انقلاب داشتند و جز سردمداران و جلوترین قشرها بودند و می طلبد که ما نیز به بازاریان حرمت قایل شویم.
وی همچنین با تشکر از نیروی انتظامی هرمزگان گفت: مشکل ساختاری که در استان وجود دارد این است که اگر یک بازاری و مصرف کننده کالایی (خارجی) را از بندرعباس به دیگر شهرستان ها حمل کند این کار از دیدگاه نیروی انتظامی قاچاق محسوب شده و امکان پذیر نیست در صورتی که در دیگر استان ها به راحتی این کار صورت می گیرد.
مرادی با اشاره به اینکه سالانه ۲میلیارد دلار قاچاق در کشور صورت می گیرد که ۹۸ درصد آن دانه درشت ها و تنها ۲ درصد خرده فروش ها هستند، گفت: شدیدترین برخوردها با خرده فروش ها می شود که باید این شرایط را مدیریت کرد و از حق و حقوق این قشر حمایت شود.
وی گفت: اصناف نیاز به حمایت های اعقتادی، درونی و واقعی دارند و نه باید حمایت ها تنها به همایش ها و سمینارها و بیان الفاظ خلاصه نشود.

دولت نگاه ویژه به اصناف و بازاریان دارد
استاندار هرمزگان نیز با اشاره به اینکه ۴۰ هزار کسبه و صف در این استان فعال است، گفت: دغدغه اصلی دولت اصناف، بازاریان، مصرف کننده و تولید کننده هستند و دولت نگاه ویژه ای به این قشر دارد.
فریدون همتی افزود: اصناف و بازاریان در کنار سایر اقشار جامعه نقش برجسته و بی بدلیلی در انقلاب و نظام داشتند و حلقه مهم بین تولید کننده و مصرف کننده هستند.
وی بیان داشت: نظارت اصلی بازار بر عهده اصناف گذاشته شده است و دولت و نظام نیز در کنار این قشر هستند.
استاندار هرمزگان اظهارداشت: ۱۳۰ نفر بازرس از سوی صنعت، معدن و تجارت استان به نظارت از بازار می پردازند که اگر حمایت بازاریان و اصناف نباشد این تعداد بازرس جوابگو نیستند.
همتی با اشاره به اینکه اصناف نباید اجازه دهند که جایگاه معنوی و انقلابی آنها را زیرسوال ببرند، گفت: باید اقتدار قانون به قدری قوی و بازدارنده باشد که دیگر نیازی به تشکیل پرونده تخلف صنفی نباشد.
وی گفت: اصناف بهتر از هر قشری می توانند در پایین آوردن التهاب بازار به ما کمک کنند و دیگر نیازی به تشکیل پرونده تخلف صنفی نیست.

وی ادامه داد: یکی از پشتیبانان اصلی جبهه و جنگ بازار و بازاریان بودند که از آنچه درتوان داشتند به عنوان سهم خود پرداخت کردند.
دولت مردم را فراموش نمی کند
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه دولت در سختی ها مردم را فراموش نمی کند، گفت: دولت هم اکنون ۱۴ و نیم میلیارد دلار برای کالاهای اساسی اختصاص داده است که با ارز یارانه ای ۴,۲۰۰ تومان به دست مردم برسد.
همتی گفت: ملت ایران برای آزادی و استقلال این نظام خون های زیادی داده اند و حاضر نیستند حتی در شرایط سختی از زورگویی های دشمن تبعیت کنند چرا که معتقدیم همان گونه که خداوند در قران فرموده اند بعد از هر سختی آسانی است.
وی یادآورشد: دولت آمریکا در تصویب برجام به دنبال حق خواهی و زورگویی از ملت ها بوده که ملت ایران این را نمی پذرد.
استاندار هرمزگان همچنین به نقش عظیم بازارهای کوچک و ملوانی در واردات و صادرات کالا اشاره کرد و اظهارداشت: هر کالایی که در کشور کم داریم از طریق تاجران و ملوانان هرمزگان می توانیم تامین کنیم در این می تواند فشار کشور را کاهش دهد.
همتی گفت: در استان هرمزگان ۱۴ نقطه جدید طی سال های ۹۷ و ۹۸ مجوز مرزی با حمایت وزیر کشور برای بنادر کوچک استان گرفتیم تا کار مبادله تجاری آسان تر شود و اثر آن در اشتغال و تامین بازار شاهد هستیم.
وی یادآور شد: قاچاق مخل امنیت کشور است و در سایه مبارزه با قاچاق کارهای منطقی را نباید نادیده بگیریم.
وی همچنین به صادرات محصولات تولیدی در استان هرمزگان از سال ۹۵ تاکنون اشاره کرد و گفت: در سال ۹۵ میزان صادرات ما حدود ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و در سال ۹۶ حدود ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار بوده که در سال ۹۷ با وجود تحریم ها به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال رسید و تنها در ۲ ماهه نخست امسال این میزان ۱ میلیارد دلار بوده است.
وی گفت: این نشان می دهد که تحریم ها نمی تواند ما را زمین گیر کند و کشورهایی که در تولید صادرات محور موفق بوده به توسعه رسیده اند و ما نیز باید به سمتی برویم که صادرات را متنوع و زیاد کنیم تا نیازی به صادرات نفتی نداشته باشیم.
مجلس بدنبال حل مشکلات جامعه اصناف است
دیگر نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجلس بدنبال این است که مسائل و مشکلات جامعه اصناف را بیان کنیم و در رفع آن بکوشیم.
حسین هاشمی تختی افزود: مجلس آمادگی کامل در جهت رفع مشکلات اصناف بویژه در بحث تولید و مالیات به آنها کمک کند و هر قانونی که به نفع مردم و اصناف است قول می دهیم که تلاش کنیم با رایزنی در مجلس آن را به نتیجه برسانیم.
وی بیان داشت: عامه اصناف و بازاریان برای ما محترم هستند، چرا که همیشه و در همه صحنه ها پای کار بوده و باید حرمت این قشر را به عنوان یک وظیفه حفظ کنیم.
این نماینده مردم هرمزگان در مجلس یادآورشد: بازاری ها معتقد هستند که قاچاق به تولید کشور ضربه می زند و کارخانه ها را نابود می کند اما نباید این قشر به خاطر جا به جایی چند قلم کالا (خارجی) گرفتار قانون و نیروی انتظامی باشند.
هاشمی تختی از استاندار هرمزگان و اعضای شورای تامین استان خواست راه حل اساسی برای این موضوع پیدا کنند.
وی گفت: اصناف و بازاریان افسران مبارزه با جنگ اقتصادی هستند و در این راستا دولت و مجلس نیز از آنها پیشتبانی می کند.
نماینده مردم بندرعباس، بندرخمیر، قشم، حاجی آباد و بوموسی در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: همان گونه که اسلام با دارایی حضرت خدیجه (س) رشد و توسعه یافت، انقلاب اسلامی ایران نیز با حمایت بازاریان و اصناف به نتیجه رسیده است.
هاشمی تختی بیان داشت: بعضی ها بر اثر تحریم های ظالمانه دشمن زود تسلیم شدند اما چون رهبر مقتدر و آشنای به مسائل جهانی داریم این مسیر را برای ما هموار می کند.
وی گفت: دشمن با قرار دادن ملت ایران در تحریم ها و تنگناها سعی داشت که ما را تسلیم خود کند اما کار به جایی رسید که رییس جمهوری آمریکا مجبور شد از نخست وزیر ژاپن برای واسطه گری با ایران وارد عمل شود که رهبری نپذیرفت.

اصناف در بحث مسوولیت های اجتماعی و تنظیم بازار عملکرد خوبی داشته است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: اصناف در بحث مسوولیت های اجتماعی، زیرساخت ها و تنظیم بازار عملکرد خوبی داشته و در تمامی برنامه های استان همراهی های لازم را داشته است.

خلیل قاسمی افزود: همچنین در حوزه ی تنظیم بازار با وجود مشکلات پیش آمده بر اثر تحریم ها اصناف هرمزگان به خوبی عمل کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر با تمام شدن طرح رمضان، «طرح اعتماد» را شروع کرده ایم که امیدواریم به نتیجه ی نهایی و اعتماد کسبه به مردم و بالعکس دست یابیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان اظهار داشت: وظایف اصناف باید مشخص و شفاف تعیین شده باشد و با وظایف سایر دستگاه ها تداخل نداشته باشد.
وی اضافه کرد: بازارچه های ملوانی در استان هرمزگان به عنوان نقطه ی قوت عملکرد اصناف به شمار می آید و توسط این دستگاه ساماندهی شده است.
قاسمی در پایان یادآورشد: در استان هرمزگان ۱۰ اتاق اصناف و ۱۴۴ اتحادیه صنفی درحال فعالیت هستند.
۷۱۹۵/۶۰۴۸