تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱

ترمینال گالری «سلام» ایران، جلوه ای از خودکفایی، خودباوری و اراده و مقاومت مردم و جوانان ایران در برابر تحریم و تهدید، و نمادی الهام بخش و امیدآفرین است که از همه جهان دعوت می کند برای سفر به ایران و تجارت در منطقه، آسمان و مسیرهای ورودی و عبوری ایران امن را تجربه کنند.

در دورانی که آمریکایی ها با تمام قدرت خود وارد میدان رویارویی با ملت ایران شده اند تا جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های بین المللی محدود و منزوی کنند، امروز صبح در جنوب غربی تهران، نخستین پایانه هوایی هوشمند کشور با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری گشایش یافت.

«سلام»، با توان فنی و تخصصی، با سرمایه و مصالح و تجهیزات ایرانی در شرایطی در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران به بهره برداری رسید که «تروریسم اقتصادی» آمریکا خواب «خداحافظی ایران» از عرصه مناسبات تجاری و اقتصادی منطقه و جهان را می بیند، خوابی که اراده و مقاومت مردم خستگی ناپذیر ایران اجازه تعبیر آن را نخواهد داد.

سلام، نماد همکاری، تعاون و وحدت میان بخش های اجرایی، صنعتی و انتظامی و سرمایه گذاری در راه اندازی یک پروژه در مقیاس ملی است؛ ترمینال سلام با فضایی چشم نواز و مزین به آثار هنری تجسمی معناگرا در بدو ورود، هر مسافری را غرق و مجذوب تفکر و ایده های شکوهمند ایرانیان کرده و ناخودآگاه پیام سلام و خوش آمدگویی به سرزمین مردمانی هنرمند را که در تجلی امید و اراده ید طولایی دارند، دریافت می کند.

سلام، نه فقط یک پایانه فرودگاهی، بلکه جلوه ای از اقتدار اقتصادی با دو بال «ترانزیت» و «گردشگری» به عنوان قدرت ذاتی جغرافیای ایران در عرصه توسعه روابط با کشورهای مختلف جهان است.

سلام، نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه برای مقابله با تروریسم اقتصادی آمادگی کامل دارد، بلکه در مسیر توانمندسازی اقتصادی، توسعه و تقویت صنایع هوایی و ترانزیتی را در دستور کار خود قرار داده و به گونه ای عمل می کند که اتصال جدایی ناپذیر اقتصادی و تجاری خود را با همسایگان و قدرت‌های بزرگ جهان تضمین کند.

گشایش ترمینال سلام از این جهت حایز اهمیت است که در چارچوب توسعه صنعت هوایی کشور، تعامل سازنده ایران با جهان را تقویت می کند و نشان خواهد داد مسیر هوایی ایران یکی از کریدورهای امن جهانی و به معنای قدرت ترانزیتی ایران است.

احداث و بهره برداری ترمینال سلام اگر چه در طول سال‌های گذشته فراز و نشیب داشت و دو سال نیز متوقف شده بود، اما تدبیر دولت یازدهم و دوازدهم و امید و اراده متخصصان جوان کشور موانع را از پیش رو برداشت و امروز این ترمینال گالری زیبا و با شکوه که از سال ۸۹ با هدف احداث ترمینال زیارتی پایه گذاری شده بود، گشایش یافت.

ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) تا اواخر سال ٩٦ فقط حدود ٣٤ درصد پیشرفت داشت، طی دوسال اخیر و با صرف ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه در ۵۵ هزار مترمربع و در سه طبقه در شمال غرب فرودگاه احداث و به بهرده برداری رسید.

سه میلیون یورو صرفه جویی ارزی، اشتغال زایی برای بیش از یک هزار نفر، ظرفیت سازی برای پذیرش و اعزام سالیانه پنج میلیون مسافر، خودکفایی در طراحی زیرساخت و تجهیزات توسط متخصصان داخلی با همکاری شرکت‌های دانش بنیان مطابق با استانداردهای روز دنیا در عرصه فرودگاهی، پرورش تیم فرودگاه ساز ایرانی، نصب سیستم هوشمند انتقال بار مسافر (BHF) و سیستم انتقال مسافر (PBB) از ویژگی های این پروژه فرودگاهی است.

گشایش ترمینال سلام علاوه بر اینکه بخش مهمی از برنامه توسعه شهر فرودگاهی محسوب می‌شود، از طرفی زمینه انتقال بخشی از پروازهای داخلی بین ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح به فرودگاه امام خمینی (ره) را فراهم می کند، زیرا توقف پروازها در فرودگاه مهرآباد در این بازه زمانی خلائی را در حمل و نقل هوایی به وجود آورده که ترمینال سلام این کاستی را جبران می‌کند

افتتاح ترمینال گالری سلام و افزایش جابجایی سالانه ٥ میلیون مسافر از این ترمینال، ظرفیت فرودگاه امام را ٨٠ درصد افزایش می دهد، این اتفاق سرآغاز فصلی است که تحقق برنامه اعزام و پذیرش سالیانه ٥٠ میلیون مسافر در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را فراهم می کند.

در عین حال باید توجه داشت که کاهش زمان جابجایی کالا و سفر از حقوق منطقی مردم، مسافران، بازرگانان و تجار است و توسعه صنعت هوایی «ترانزیت محور» و «گردشگر محور» می تواند احترام به حقوق ملت را که شعار دولت تدبیر و امید است، محقق کند.

از طرفی توسعه صنعت هوایی میتواند مقصد نهایی یا ترانزیت برای هواپیماهای باری یا مسافری داخلی و خارجی نیز باشد و از این بابت هم صدها شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و مسافرت و تجارت را تسهیل کند. بعلاوه این زیرساخت حیاتی ارتباطات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور را به خصوص با کشورهای همسایه تقویت کرده و در نهایت قدرت ملی را افزایش می‌دهد.

ترمینال گالری سلام، امروز در شرایط تحریم نماد خودکفایی، خودباوری اراده ایرانی است؛ اراده ای مستحکم در برابر بدخواهان که اساس جنگ آنها با ملت ایران «جنگ امید» بوده است. عنوان «سلام» برای یک پایانه فرودگاهی جلوه ای از خلاقیت و بیانی شیوا برای رویکرد و روحیه میهمان نوازی ایرانیان و استقبال از گسترش و تقویت مناسبات با تمام جهان است.