محمد فرید سپری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۲۱ هکتار از اراضی این استان به کشت زعفران اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه کشت زعفران در کردستان کشتی نوپا است اضافه کرد: هم اکنون میزان کشت این محصول در استان به ۴۱ هکتار رسیده که حدود ۲۰ هکتار آن بارور اشت.
سپری افزود: میانگین برداشت زعفران از هر هکتار این محصول در مزارع کردستان حدود سه تا چهار کیلوگرم است که در سال گذشته حدود ۷۰ کیلوگرم آن در کردستان تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کشت زعفران به عنوان زیر مجموعه گیاهان دارویی دارای مزیتهای دارویی و به عنوان یک طعم دهنده و رنگ غذا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه گیاه زعفران به لحاظ مصرف آب بسیار کم توقع و توسعه کاشت آن جز برنامه توسعه کشاورزی در شرق استان است، گفت: فصل کاشت زعفران از اواسط تیر تا شهریور است و اولین زمان آبیاری در زعفران بسیار اساسی و حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، بیشترین سطح زیر کشت زعفران در شهرستان بیجار با ۶ هکتار است و در سایر شهرستانها از جمله دهگلان، بانه و سنندج نیز این محصول کشت میشود.
به گفته کارشناسان زراعت، کردستان یکی از خواستگاههای قدیمی زعفران در کشور است حتی گونههای وحشی از زعفران در مناطق مختلف این استان رویش پیدا میکند.
زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد میشود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، میتواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به کردستان باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.
کشت زعفران به عنوان یک محصول جدید و ناآشنا برای کشاورزان کردستانی نیازمند حمایتها و راهنماییهای کارشناسان این حوزه است و مسئولان باید ضمن شناسایی کشاورزان پیشرو زمینه را برای گسترش سطح زیرکشت زعفران افزایش دهند.
۳۰۳۴/۹۱۰۲