به گزارش خبرگزاری رویترز، این منابع آگاه تصریح کردند که "مایک پمپئو" ضمن رد یافتههای کارشناسان مبنی بر اینکه ائتلاف نظامی تحت هدایت سعودی از سربازان با سنین کم در جنگ علیه یمن استفاده کرده، از درج نام عربستان در فهرست کشورهایی که کودک سربازان را در درگیریها به خدمت میگیرند، ممانعت به عمل آورده است.
این تصمیم پمپئو که انتقاد فعالان حقوق بشر و یک قانونگذار دموکرات را بدنبال داشت، میتواند اتهامات جدیدی را علیه دولت ترامپ مطرح کند که واشنگتن برای تداوم روابط با ریاض (خریدار اصلی تسلیحات آمریکایی) از یکسری اقدامات عربستان جانبداری میکند.
پیش از این کارشناسان وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد داده بودند که نام عربستان در این فهرست قرار گیرد و اعلام کردند که عربستان در حملات علیه یمن، کودک سربازانی از سودان را به خدمت گرفته است.
این در حالیست که مقامات عربستانی به خدمت گرفتن کودک سربازان را رد کردهاند.
پمپئو در حالی توصیه کارشناسان این دفتر وزارت خارجه را رد کرده که این دفتر نقش کلیدی در تحقیقات استفاده کشورها از کودک سربازان در سراسر جهان داشته است.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز تصریح کرد: واشنگتن هرگونه به خدمت گرفتن کودک سربازان را در سراسر جهان محکوم میکند.
عربستان سال ۹۴ با تشکیل ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند.
در اثر این تجاوز تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار یمنی از جمله ۸۵ هزار کودک جان خود را از دست دادهاند که بیشتر این کودکان براثر گرسنگی و قحطی ناشی از این جنگ تحمیلی از سوی این ائتلاف جان باختهاند.
جنگ علیه یمن همچنین میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، بگونهای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگترین فاجعه انسانی نامید.