به گزارش ایرنا، فریدون حسنوند روز چهارشنبه در نشست مسایل برق و انرژی استان با حضور معاونین وزیر نیرو و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: اینک راه اندازی نیروگاه برق جزو اولویت های نخست و در زمره کالاهای اساسی کشور محسوب نمی شود، در حالی که یکی از اساسی ترین کالاها برق است.
وی ادامه داد: این امر در شورای عالی هماهنگی اقتصادی در حال پیگیری است و دولت باید در این زمینه دستگاهی را مشخص و مکانیزمی تعریف کند.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: خاموشی نباید به گونه ای باشد که صنعت از کار بیفتد و وزارت نیرو باید مشکلات و موانع را شفاف اعلام کنند و در این زمینه اجرای قانون نیاز به تحکم دارد.
وی افزود: پیشنهادات وزارت نیرو و بخش خصوصی در قانون گذاری و نظارت به صورت شفاف بیان شود و در کوتاهترین زمان ممکن جلسات کمیسیون انرژی مجلس تشکیل و مشکلات بررسی و رفع می شود.
حسنوند گفت: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد نماینده بخش خصوصی در تمامی نشستهای این کمیسیون حضور داشته باشد.
وی تصریح کرد: برنامه توسعه هر چهار سال در مجلس شورای اسلامی مصوب می شود و بودجه سالانه به صورت مستمر توسط کمیسون ها مطالبه گری می شود و وزرا باید پاسخگو باشند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تفسیر قوانین، ساختار و ردیف مالی مستقل در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود گفت: مجلس شورای اسلامی برای دفاع از بخش خصوصی از بالاترین مقام های کشوری شکایت کرده که این امر بدون توجه به نگاه سیاسی و جناحی بوده است.
وی افزود: اقدام و عمل و انجام فعالیت ها، تصویب قانون و نظارت مستمر برعهده نماینده های مجلس شورای اسلامی است، ما ناظر بر اجرای قانون هستیم لذا برای پرداخت نشدن برخی اعتبارات در بخش انرژی برق از رئیس سازمان برنامه و بودجه شکایت کردیم.
حسنوند تاکید کرد: مشکلات قانونی توسط کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی رفع می شود و برای اجرای قوانینی که اجرای نشده آمادگی داریم بر نحوه وصول مطالبات نظارت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کمیسیون انرژی مجلس در اصلاح الگوی مصرف و تعرفه های انرژی نگاهی متفاوت با دولت دارد گفت: بهای انرژی دریافتی باید از دهک هایی پایین جامعه کمتر و دهک های بالاتر بیشتر دریافت شود.
وی ادامه داد: اختلاف نظرها در نگاه راهبردی در وزارت نیرو و کمیسیون انرژی مجلس در اینست که سه گروه پر مصرف، متوسط و کم مصرف تعریف کردیم و گروه کم مصرف انرژی رایگان و گروه با مصرف متوسط را باید مدیریت کرد و با بخش سوم به شدت برخورد شود.
رئیس کمیته تخصصی نیرو مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: کشور در حوزه انرژی نیاز به بازآفرینی دارد و دولت های سال های گذشته اراده ای بر اجرا و تدوین آمایش سرزمینی نداشتند و بر اساس سلیقه با منابع کشور رفتار کرده ایم.
علی گلمرادی اظهار داشت: ظرفیت های مناسبی در کشور وجود دارد اما شهامت بهره گیری از آن نیست و در جایگاه نظارتی مجلس شورای اسلامی باید بر دولت نظارت داشته باشد و از آن بخواهد.
استاندار کرمان نیز در این نشست با اشاره به رعایت نشدن زمانبندیها برای اجرای پروژه های پیشبینی شده گفت:: مقرر بود واحد اول نیروگاه سیکل ترکیبی زرند تا پایان شهریورماه ۹۸ وارد مدار شود که براساس گزارشات در این زمان بهبهرهبرداری نمیرسد.
محمدجواد فدایی تاکید کرد: سرمایهگذاری در مناطق ساردوئیه و رمشک به دلیل عدم وجود برق، به هیچ عنوان نمیتوان کرد و برای رفع مشکلات عقت ماندگی این شهرستان ها احداث محور ارتباطی بافت - ساردوئیه ضروری است.
۷۴۲۰