جواد رحیمی مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بافت انبوه جنگل های بلوط و و علفزارهای زیر اشکوب جنگل در محدوده تنگ لنه دشت کارزان و میان تنگ دشت زنگوان، به علت بالابودن دمای محیطی و خشکیدگی انبوه علفزارها در معرض احتمال خطر آتش سوزی هستند.
وی یادآور شد: تمهیدات لازم از جمله راه دسترسی، نصب کانکس، تانکر آب، دمنده و… در این مناطق در نظر گرفته شده است و گشتهای ۱۰ نفری شامل نیروهای آموزش دیده و واکنش سریع در شهرستان ساماندهی شده است.
فرماندار سیروان افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون چهار مورد آتش سوزی در عرصههای طبیعی و چهار مورد نیز در اراضی باغی و کشاورزی این شهرستان رخ داده است که با حضور بموقع نیروهای منابع طبیعی و طبیعت دوستان به سرعت و با کمترین خسارت مهار و کنترل شده و از بحرانی شدن آن جلوگیری شده است.
رحیمی مقدم گفت: از چهار مورد آتش سوزی اصلی، یکی در حوزه شهرستان مجاور بوده اما به علت احتمال سرایت به محدوده شهرستان به سرعت نیروهای مردمی و پرسنل منابع طبیعی سیروان در محل حاضر شده و توانستند با کمک به منابع طبیعی شهرستان مجاور حریق را خارج از محدوده شهرستان سیروان مهار و کنترل کنند.
وی با بیان اینکه در همه آتش سوزیها حضور تشکلها و داوطلبین مردمی چشمگیر و تاثیر گذار بوده است، تاکید کرد: اهالی و دوستداران طبیعت روستاهای شهرک سرتنگ، باباشمس، کلی کلی، علی آباد علیا و شهر لومار در اطفای این چند مورد حریق نقش بسیار خوبی داشتهاند.
فرماندار سیروان شناسایی مناطق بحرانی از نظر خطر آتش سوزی، تشکیل جلسه شورای مدیریت بحران، تشکیل جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی، ایجاد سامانه پیام رسان، مکاتبه و در یافت مجوز برای جذب قرقبان در فصل گرم سال، برگزاری کلاسهای آموزشی ترویجی پیشگیری و اطفاء حریق در تمامی روستاها و همچنین برای دامداران کوچرو و سرگروههای همیاران طبیعت، ایجاد آتش بر در مناطق بحرانی (کوه چرمین)، برقراری کشیک شبانه روزی در اداره منابع طبیعی شهرستان و تهیه لیست کشیک اطفای حریق برای ادارات و نهادهای سطح شهرستان از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری و مهار آتش سوزی در عرصههای طبیعی شهرستان انجام شده است.
رحیمی مقدم اظهار کرد: بنا بر گفته کارشناسان منابع طبیعی در هیچ نقطهای از استان امکان آتش سوزی طبیعی- به استثنای صاعقه- وجود ندارد و تقریباً همه آتش سوزیها به واسطه سهل انگاری افراد صورت میگیرد بنابراین اموزش رفتار مناسب مهمترین عامل پیشگیری از آتش سوزی است.
وی یادآور شد: سه خط تلفن ۱۱۰، ۱۵۰۴ و ۱۵۴۰ آماده دریافت گزارشهای مردمی در خصوص بروز آتش سوزی در مراتع و جنگل هاست.
به واسطه بارندگیهای امسال، پوشش گیاهی استان ایلام نسبت به سالهای گذشته ۴ تا ۱۰ برابر و دمای هوا هم ۲ الی ۳ درجه افزایش یافته است که این متغیرهای مثبت از منظر دیگر منفی تلقی می شوند چراکه افزایش دهنده احتمال حریق و سرایت حریق هستند.
به گزارش ایرنا، شهرستان سیروان با ۶۸ هزار هکتار مساحت در ۸۰ کیلومتری شمال شرقی ایلام قرار دارد.
۶۰۳۲/۶۰۳۴