شیراز - ایرنا- طی روزهای گذشته صدها جوجه فلامینگو در بخش شرقی دریاچه بختگان به علت افت سطوح آب در نمکزارهای این دریاچه گیر افتادند که دوستداران طبیعیت و محیط بانان این روزها عملیات امداد و نجات و انتقال جوجه ها را آغاز کرده اند و این عملیات ادامه دارد.

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه تلاش برای نجات جوجه‌های فلامینگو در بخش شرقی تالاب بختگان با همکاری محیطبانان و جوامع محلی ادامه دارد گفت: با توجه به بارندگی‌های اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ و آبگیری برخی نقاط در بخش شرقی تالاب بختگان طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت گمان می‌رفت جمعیت فلامینگوی جوجه آور در تالاب بختگان لانه سازی و جوجه آوری کنندکه با توجه به پیش بینی‌ها، پایش تالاب به صورت مستمر توسط نیروهای اجرایی واحدهای محیط زیست حاشیه تالاب و با کمک جوامع بومی منطقه انجام شد.

لیلا جولایی چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با افزایش دمای هوا و خشک شدن بخش‌های آبگیری شده تالاب، کلنی جوجه‌ها به سمت غرب تالاب و تعدادی نیز به مزارع حاشیه تالاب مهاجرت کردند.

وی افزود: به منظور مدیریت وضعیت بحرانی با همکاری دوستداران طبیعت و محیط بانان عملیات امداد و نجات جوجه‌های فلامینگو در چند مرحله انجام شد، در مرحله اول تعدادی از جوجه‌ها که به مزارع و روستاها پناه آورده بودند زنده گیری شدند و به نزدیکترین آبگیر منتقل شدند و پس از آن در محل تجمع اولیه کلنی ها اقدام به حفر کانال شد تا با بالا آمدن سطح آب زیستگاه موقتی شکل گیرد.

جولایی ادامه داد: همچنین کلنی هایی که با هدایت والدین در تالاب در حال حرکت هستند، زیر نظر کارشناسان و محیط بانان قرار گرفتند و به صورت مستمر پایش می‌شوند تا در صورت ضرورت عملیات انتقال انجام پذیرد.

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه کرد: پایش تالاب بختگان و رصد فلامینگوهای نابالغ تا اواسط شهریور ماه ادامه خواهد داشت و تلاش کارشناسان محیط زیست فارس این است که تلفات احتمالی پرندگان نابالغ را به حداقل برسد.

تالاب بختگان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های آبی کشور است و از مهم‌ترین زیستگاه‌های جوجه آوری گونه فلامینگو است که در سال‌های اخیر به دلایل مختلفی از جمله خشکسالی و بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی خشک شده است و از رودخانه کر که منبع اصلی تأمین آب آن است هیچ گونه ورودی دریافت نمی‌کند.

تخصیص حق آبه بختگان یکی از راهکارهای اصلی برای حفاظت و احیا این تالاب است.

این تالاب در شرق فارس واقع شده است.

۶۱۱۳ /‏۱۸۷۶‬