سنندج - ایرنا - مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری کردستان با توصیه به مردم برای پرهیز از روشن کردن آتش در مراتع گفت: پیگیری و مدیرت اطفای حریق در عرصه های ملی و طبیعی نیازمند مشارکت فعال همه اقشار با هدف نگهداری از این سرمایه های ملی است.

پیمان فتاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با آغاز فصل گرما، خشکی هوا، رویش گسترده پوشش علفی و خشک شدن آن در عرصه های طبیعی رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش سوزی در جنگل ها و مراتع از سوی همگان ضروری است.

وی افزود: پیشگیری و مدیریت اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی نیاز به مشارکت همگانی دارد و مردم با مشاهده کمترین دود یا آتش سوزی بلافاصله با ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی از طریق شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ تماس بگیرند و با رعایت نکات ایمنی در خاموش کردن آتش مشارکت کنند.

فتاحی تاکید کرد: مردم در زمانی که باد می وزد به هیچ وجه آتش روشن نکنند و در صورتی که مجبور به روشن کردن آن هستند حتماً با رعایت فاصله از درختان اطراف محل، آتش را از گیاهان علوفه ای خشک شده دور کرده و پس از اطمینان از خاموش شدن، محل را ترک کنند.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری کردستان یادآور شد: شهرداری ها و دهیاران از آتش زدن زباله ها خودداری کرده و در صورت اقدام به این کار با رعایت اقدامات ایمنی؛ پوشش گیاهی اطراف سایت زباله را به عرض ۱۰ متر از علوفه و گیاهان خشک پاک کنند.

وی اضافه کرد: دامداران، کشاورزان، گردشگران و تمام کسانی که در محیط های طبیعی برای تفریح حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت بخصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.

فتاحی با اشاره به اقدام اشتباه برخی از کشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهان در مزارع گفت: بسیار مهم است که کشاورزان و باغداران بقایای گیاهی را در مزارع و باغات خود را آتش نزنند، مردم نیز به وسیله خاک و آب، آتش را خاموش کرده و زغال حاصل از آتش را هم از بین ببرند.

وی اظهار داشت: اشیای شیشه‌ای و پلاستیکی در طبیعت در هنگام تابش نور خورشید به حالت ذره بین عمل کرده و موجب آتش سوزی می شوند لذا با جمع آوری زباله های شیشه‌ای و پلاستیکی احتمال بوجود آمدن حریق را کم کنیم.

به گزارش ایرنا، از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

۹۹۳۷/‌۹۱۰۲