براساس اعلام روز چهارشنبه سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، آئین اختتامیه هفته فرهنگی ترکمنستان درتهران به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ ترکمنستان وهمکاری مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج ازکشوردربرج میلاد تهران برگزارشد.
در این مراسم آتا گلدی شاه مراداف با قدردانی از میهمان نوازی ایرانیان همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و زیرمجموعه های آن، تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران شور و شوق مردم را به هنر و فرهنگ مشاهده کردم. این نشانه دوستی قلبی و صمیمیت و مهربانی این مردم بزرگ به فرهنگ و هنر مردم ترکمنستان و برای من و جمهوری ترکمنستان بسیار ارزشمند است.
وزیر فرهنگ جمهوری ترکمنستان در ادامه با اشاره به فعالیت رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان گفت: روسای جمهور دو کشور برای استحکام این روابط تلاش زیادی کردهاند و تفاهمنامههای فرهنگی بین روسای دو کشور به امضا رسیده است که خوشبختانه به تمام تفاهمنامهها عمل میشود.
شاه مراداف با اشاره به برگزاری برنامههای مشترک بین دو کشور خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال هفته فرهنگی نسبت به سال گذشته گستردهتر و پُررنگتر شده است.
ملت ایران به هنر و فرهنگ مردم ترکمنستان علاقمند هستند
معاون همکاری های علمی وفرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با ابرازخرسندی از برپایی هفته فرهنگی ترکمنستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در طول تاریخ روابط دیرینه و قدیمی در تمام سطوح فرهنگی، سیاسی و دینی داشته و همیشه از حسن همجواری برخوردار هستند.
سید محمد حسین هاشمی با اشاره به مشترکات فرهنگی و تاریخی متنوع دو کشور در آداب و رسوم و ماهیت فرهنگی و هنری در عرصه بین الملل، افزود: مردم ترکمنستان پس از سالیان طولانی مراودات فرهنگی، رفت و آمدهای خود را با هموطنان خود در ایران ترک نکرده اند و این نشانه تعمیق روابط دو کشور دوست و صمیمی ایران و ترکمنستان در تمام سطوح است.
وی با اشاره به سفرهای رؤسای جمهور دو کشور و امضاء تفاهم نامه های رسمی و برگزاری هفته های فرهنگی دو کشور تصریح کرد: بعد از استقلال ترکمنستان روابط دو کشور وارد مرحله جدیدی شد وتاکنون بر وحدت مسائل منطقه ای تفاهم دارند و هیچ خدشه ای بر این روابط قدیمی وارد نشده است.
معاون همکاری های علمی وفرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به اشعار و آثار ادبی شاعران ترکمنستانی به ویژه مختوم قلی فراغی، اظهارداشت: اشعار شاعران ترکمنی برای ما و فرهیختگان و شاعران ایرانی جذاب است. برگزاری هفته فرهنگی ترکمنستان نشان داد ملت ایران به هنر و فرهنگ مردم ترکمنستان علاقمند است و احساس ارتباط نزدیکتری به یکدیگر دارند.
مبارزه با جریان های سلفی وافراط گرایی
هاشمی با اشاره به اینکه همگرایی منطقه ای و بین المللی ایجاب می کند کشورهای همسایه در مبارزه با جریان های مخرب سلفی و افراط گرایی متحد شوند، اظهار داشت: در صورت مهار نشدن رشد افراط گرایی سلفی، خاورمیانه آبستن تغییرات سیاسی بزرگ و بی ثباتی های عظیمی خواهد بود.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: این جریانها به عنوان خطر درمنطقه آسیا وجود دارد. باید راهکارهای پیشنهادی علمای دینی جدی گرفته و از کمک و مساعدت علما و رهبران دینی استفاده شود.
وی با اشاره به دوستی و گسترش روابط فرهنگی و ملی کشورهای منطقه به عنوان راه حل مقابله با این جریان های افراطی، خاطر نشان کرد: توسعه روابط بیشتر در حال و آینده، استفاده از تجربیات سازنده کشورها همچنین اهمیت پیشینه روابط فرهنگی و تاریخی مشترک سبب می شود، این جریان های خطرناک در منطقه خود به خود طرد و حذف شوند.
هفته فرهنگی ترکمنستان در ایران
هفته فرهنگی ترکمنستان در تهران ۲۶ تا ۲۸ خرداد جاری برگزار و عصرسه شنبه ۲۹ خرداد با آئین اختتامیه به کار خود پایان داد. در این رویداد فرهنگی کاروان ۴۲ نفره هنرمندان ترکمن در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری به ارائه آثار پرداختند.
هفته فرهنگی ترکمنستان، با همکاری محمدعلی کیانی مدیر کل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارت ترکمنستان در تهران نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای تجسمی برگزارشد. افزون بر ملاقاتهای شاهمراداف با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از کتابهای رئیس جمهور کشور ترکمنستان با موضوع «جاده ابریشم» درکتابخانه ملی ایران رونمایی شد.
به این مناسبت از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، «نمایشگاه اسناد و نسخ خطی دوره سلجوقیان» به مدت ۳ روز در محل کتابخانه ملی برپا بود. طبق هماهنگیهای انجام شده گروه «موسیقی و اجرای حرکات آئینی» مردم ترکمنستان سه شنبه درمحوطه برج میلاد تهران برنامه داشت.
دیدار وگفتوگوی وزیر فرهنگ ترکمنستان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین کنفرانس مطبوعاتی وزرای فرهنگ دو کشور و ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات، اجرای موسیقی سنتی ترکمنی، اجرای حرکات آیینی، و بازدید هنرمندان از ایران مال از دیگربرنامهها برای برگزاری این هفته فرهنگی بود. برگزاری کارگاه هنری و نشست تخصصی با هنرمندان و کارشناسان فرهنگی کشورمان، نمایش فیلمهای مستند و داستانی همچنین اجرای موسیقی از جمله برنامههای این هفته فرهنگی بود که در محل خانه هنرمندان برگزارشد. میزگردی هم طبق هماهنگی با مؤسسه اکو، با موضوع جاده ابریشم با حضور هنرمندان و تاریخدانان ایرانی و ترکمن درخانه هنرمندان برگزارشد.