حجت الاسلام سعیدرضا عاملی روز چهارشنبه در نشست شورای دانشبنیان استان بوشهر افزود: قدرت اقتصادی به عنوان یک محور بنیادین باید مورد توجه قرار گیرد زیرا رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع اهتمام ویژه دارند.
وی بیان کرد: بدون توجه به قدرت اقتصادی دستیابی به اهداف دیگر دست یافتنی نیست و برای پیشبرد هدفهای فرهنگی و ارزشی باید به اقتصاد توجه ویژه شود.
عاملی ادامه داد: به همین دلیل باید به سند پیوست فرهنگی مصوبه مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای صیانت از اسلام مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به تدوین سند جامع علمی کشور و برش استانی آن بیان کرد: استان بوشهر در تدوین سند دانش بنیان در کشور به عنوان الگو مطرح است زیرا همگرایی و همافزایی موجود در این استان برای تدوین این سند حائز اهمیت است.
وی افزود: عمق بخشی به توسعه در ابعاد گوناگون اقتصادی، صنعتی و فرهنگی از اهداف مهم تدوین سند جامع علمی است که استان بوشهر با ظرفیتهای مهم در این راستا حرکت قابل توجهی داشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سند چشمانداز توسعه کشور برای افق ۱۴۰۴ به عنوان نخستین سند توسعه کشور در قالب برنامههای پنج ساله اجرایی شده و اکنون کشور در برنامه ششم آن قرار دارد.
عاملی در ارتباط با سند دانش بنیان استان بوشهر گفت: این سند در هشت محور تدوین شده که این محورها در قالب ۶۸ برنامه عملیاتی میشود.
وی یادآور شد: این سند ۶ اولویت دارد که شامل صنایع دریایی، نفت، گاز و پتروشیمی، شیلات و کشاورزی، گردشگری، استحصال آب و آب شیرینکن و فناوریهای نوین است.
عاملی بیان کرد: افق سند دانش بنیان استان بوشهر تا سال ۱۴۰۴ است که در این زمینه نکته مهم که باید مورد توجه قرار گیرد تلاش برای فرهنگ کار جمعی است.
وی گفت: یکی از موانع جهش پیشرفت در ایران ضعیف بودن کار جمعی نیازمند یک فرهنگ خاص است که در این زمینه نیاز به کار بیشتری است.
عاملی تاکید کرد: باید فرهنگ کار جمعی در همه عرصهها مورد توجه قرار گیرد که در ارتباط با سند دانش بنیان استان بوشهر این مهم بطور جد در دستور کار است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: استان بوشهر با داشتن ظرفیتهای مهم انسانی قوی و جغرافیایی از توانمندی بالایی برخوردار است که در تدوین سند دانش بنیان از ظرفیتهای مهم استان استفاده شده است.
وی افزود: شهر هوشمند بوشهر نیز بر اساس سند دانش بنیان تدوین شده که نقش مهم و تأثیرگذاری در توسعه و پیشرفت همه جانبه دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سند شهرهوشمند تهران نیز در قالب ۶۸ لایه و در یکهزار و ۷۰۰ خدمت دیده شده که این ۶۸ لایه در حوزههای گوناگون طراحی شده است.
عاملی افزود: هدف شهر هوشمند دسترسی سریع مردم به انواع خدمات شهری است که باید به شهر سبز با مفهوم محیط زیست سالم، هوای سالم و برخورداری مردم از آرامش و آسایش پیوند بخورد.
وی با اشاره به ۱۸ میلیون سفر بین شهری روزانه در شهر تهران بیان کرد: علت مهم آلودگی هوا در شهر تردد بیش از اندازه خودروها است که بر اساس مطالعات انجام شده با اجرایی شدن شهر هوشمند در تهران ۴۰ درصد سفرهای بین شهری کاهش می یابد.
عاملی بیان کرد: ۷۰ درصد ترددها در شهر تهران برای گرفتن خدمات است که کاهش آنها در کمتر شدن آلودگی هوا تاثیر دارد.
۷۲۱۲/۶۰۴۳