به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، حجت الاسلام محمد حسین مختاری روز چهارشنبه در نشست علمی تمدن نوین اسلامی در آئینه تقریب با تاکید بر اندیشههای مقام معظم رهبری اظهار کرد: تمدن نوین اسلامی، هوشمندی رهبری و درک ضرورت توجه به مسائل نو ظهور در جهان معاصر است.
وی در دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: تمدن نوین اسلامی بر اخلاق دینی توجه دارد که نشاط و پویایی را نوید میدهد.
مختاری با بیان اینکه بزرگترین منبع مشترک بین مذاهب اسلامی قرآن کریم است، اظهار کرد: تولید فکر، پاسخ به شبهات و نواندیشی در کرسیهای نظریه پردازی اتفاق میافتد.
مختاری ادامه داد: تحجر یکی از بزرگترین موانع و بازدارنده شکوفایی در تمدن نوین اسلامی است. همچنین اولین مسئولیت دانشگاه مقابله با نگاههای غیر عقلانی و خشن است.
رئیس دانشگاه مذاهب تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نظریه پرداز و در حوزه فقه عالم برجسته ای هستند، اما بیشتر به چهره سیاسی ایشان پرداخته شده است که نیاز است دانشگاهیان در این راستا تلاش کنند.
مختاری عنوان کرد: تلاش، حرکت عمومی مردم و رهبران الهی در تحقق تمدن نوین اسلامی تأثیر گذار است
** هدف از دیپلماسی رفع اختلافات است
در ادامه محسن پاک آئین؛ معاون بین الملل مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری) با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی در تحقق تمدن نوین اسلامی گفت: نیاز است در راستای دیپلماسی اسلامی حرکت کنیم همچنین لازمههای تمدن نوین اسلامی ایجاد وحدت و تفاهم است.
وی ادامه داد: هدف از دیپلماسی رفع اختلافات است؛ بنابراین اگر بین کشورهای اسلامی روابط مطلوب نیست، دیپلماسی وحدت اسلامی درست انجام نشده است.
معاون بین الملل مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: وجه اول گفتمان دیپلماسی اسلامی وحدت است که لازمه آن تاکید بر اشتراکات جوامع اسلامی است.
پاک آئین عنوان کرد: نیاز است تمام توانایی و ظرفیت یک کشور به کار گرفته شود تا اختلافات بین جوامع اسلامی کاهش و مشترکات افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی ابزارهای متنوعتری مثل نخبگان، رسانهها، فضای مجازی و دانشگاهها را دارد. همچنین دیپلماسی وحدت اسلامی در چارچوب این دیپلماسی است.
پاک آئین اظهار کرد: اقدامات مهم در دنیا به وسیله افکار عمومی امکان پذیر است؛ به این معنا که دیپلماسی عمومی افکار عمومی را توجیه میکند. یکی از دلایل مهمی که آمریکا هنوز نتوانسته به ایران ضربه بزند همراه نشدن افکار عمومی جهانی با ادعاهای آن است.
معاون بین الملل مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: نیاز است افکار عمومی جهان اسلام را هم سو کنیم و استفاده از ظرفیتها برای تحقق دیپلماسی وحدت اسلامی بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما با کشور مصر رابطه دیپلماسی رسمی نداریم، اما با استفاده از ظرفیتهای اسلامی با علمای الازهر مصر دیپلماسی عمومی و اسلامی داریم. بنابراین میتوان با استفاده از این ظرفیتها به تمدن اسلامی برسیم.