پکن- ایرنا- مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین با اشاره به تنش های موجود در خاورمیانه گفت: حادثه نفتکش ها در دریای عمان همزمان با سفر نخست وزیر ژاپن به تهران، نشان داد عده ای به دنبال جنگ افروزی در خاورمیانه هستند و می خواهند ایران را به ناحق مقصر این حوادث جلوه دهند.

"یانگ بوجیانگ" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با رد اتهامات آمریکا به ایران تاکید کرد حتی خود ژاپنی ها هم چنین اتهاماتی را نپذیرفتند این اتفاقی که در منطقه افتاد اصلاً ربطی به ایران ندارد ایران در شرایط فعلی به دنبال ثبات است و در زمانی که آبه در تهران بوده است هرگز دست به چنین کاری نمی زند.

وی ادامه داد: توکیو هم کاملاً این مساله را درک می کند و می داند در این زمینه ایران نقشی نداشته است و عده ای به دنبال نخریب روابط دوستانه و تاریخی ایران و ژاپن هستند و از فرصت سفر آبه به تهران استفاده کردند.
 

سفر آبه به تهران، مهمترین اقدام دیپلماتیک ژاپن در ۴۰ سال گذشته

مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین در مورد اهمیت این سفر نیز گفت: سفر "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن به ایران یکی از مهمترین اقداماتی بود که ژاپن در طول چهار دهه گذشته انجام داده است او اولین مقام در این سمت بوده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کرده است.

یانگ با اشاره به اهداف سفر نخست وزیر ژاپن به ایران گفت: آبه در این سفر اهداف متعددی از جمله طرح راهبرد تنش زدایی و کاهش تنش ها و تشویق ایران و طرف های دیگر به ماندن در پیمان هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی را دنبال می کرد.

وی تصریح کرد که سفر آبه به ایران یکی از اقدامات سیاسی و دیپلماتیک فعال از سوی توکیو محسوب می شود در ضمن نخست وزیر در تلاش است تا راه را برای پیروزی در انتخابات ماه اوت مجلس اعلی هموار کند.

مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین افزود که آبه در عین حال به آمریکا نشان داد که ژاپن می تواند یک قدرت مطرح و میانجیگر فعال برای مسایل مهم بین المللی باشد کشوری که به دنبال اجرای یک سیاست فعال در منطقه خاورمیانه است.

یانگ ادامه داد که ژاپن در عین حال دارای روابط دوستانه و سنتی دیرینه با ایران است هر دو کشور توانسته اند مناسباتی قوی در طول سال های اخیر داشته باشند به هر صورت آنها در بسیاری زمینه ها مکمل بوده اند ایران برای ژاپن به دلیل جایگاه مهمش در خاورمیانه همیشه با اهمیت بوده است.

وی روابط ژاپن و ایران را از جمله مناسبات مهم دانست و اینکه توکیو نیاز دارد که منطقه خلیج فارس و خاورمیانه در امنیت و با ثبات باشد به هر حال این کشور بخش اعظم نفت مورد نیازش را از این منطقه تامین می کند و طبیعی است نگران تنش ها در منطقه باشد.

مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین گفت که ژاپن به هر صورت به روابط خود با کشورهای خاورمیانه ازجمله ایران اهمیت می دهد این کشور به هیچوجه خواستار بی ثبات شدن خاورمیانه و به خطر افتادن مسیرهای انتقال نفت نیست ژاپن امیدوار است که به تنش زدایی مساعدت کند اینکه بتواند روابط خوبی با کشورهای خاورمیانه داشته باشد.
 

خاورمیانه از دیرباز برای ژاپن مهم بوده است

مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین تصریح کرد که وضعیت خاورمیانه از دیرباز برای ژاپن با اهمیت بوده است به هر صورت سفر آبه به ایران بسیار مهم بوده است شاید این سفر همه نتایج دلخواه را حاصل نکرده باشد اما بسیار مفید بوده است.

او افزود در جریان این سفر فرصتی بدست آمد تا طرفین روابط خود را تقویت کنند این سفر مزایای مختلفی برای ژاپن داشت اینکه توانست تا اندازه ای به کاهش تنش ها کمک کند و اینکه امیدواری زیادتری بوجود آورده است تا طرفین به برجام پایبند باشند ژاپن عضو این پیمان نیست اما می خواهد نقش مسئولانه ای در ارتباط با این توافق ایفا کند این سفر در این راستا بسیار مهم و مساعد بود.

یانگ گفت: ژاپن در تلاش است تا یک وزنه مهمی برای خاورمیانه باشد دیدار خوب و مثبتی با رهبر ایران انجام داد و با رییس جمهوری نیز درباره روابط دوجانبه و مسایل اساسی منطقه ای و بین المللی رایزنی کرد.

مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین روابط ایران و ژاپن را به دلیل انجام این سفر در آینده مستحکم تر پیش بینی کرد و گفت: برجام یک توافق بسیار مهم و دارای آثار مثبت بوده است آبه و طرفهای دیگر بر این باورند که باید از این توافق حراست شود این جزو مسایل مهمی بود که نخست وزیر ژاپن درباره آن با مقام های ایرانی رایزنی کرد.
 

چین از سفر آبه به تهران حمایت کرد
مدیر انستیتوی مطالعات ژاپن آکادمی علوم اجتماعی چین درباره دیدگاه چین در ارتباط با این سفر نیز گفت: پکن نیز مانند توکیو می خواهد منطقه خاورمیانه با ثبات باشد بخصوص اینکه چین با ژاپن و ایران روابط بسیار نزدیکی دارد هر دو کشور دارای این سیاست هستند که باید به پیشبرد ثبات خاورمیانه کمک کرد و از صلح و امنیت این منطقه حراست نمود.

یانگ نظر چین درباره این سفر را مثبت دانست و گفت هر اقدامی که بتواند باعث تحقق اهداف فوق شود برای چین مورد استقبال قرار می گیرد هر زمانی که منطقه در امنیت باشد چین و دیگر کشورها نیز از شرایط خوب آن بهره مند خواهند شد توسعه روابط اقتصادی و رشد مناسبات دوستانه کشورهای خاورمیانه برای ژاپن و چین مهم است.

وی گفت که ما کشورهایی دارای روابط دوستانه و تاریخی و دیرینه هستیم ایران در سیاست های این کشور دارای اهمیت زیادی است کشوری متمدن و کهن که با چین و ژاپن روابط نزدیکی دارد کشورها می خواهند روابط اقتصادی و تجاری و مناسباتشان را در عرصه های مختلف افزایش دهند سفر آبه به ایران نیز می تواند برای تحقق این منظورها مساعد باشد باید چنین ارتباطاتی بیشتر صورت گیرد تعاملات بیشتر شود روابط بین کشورها حسنه باشد و همه بتوانند از مزایای ثبات و امنیت بهره مند شوند.