شیراز-ایرنا- تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی و فناوری مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری(IRCEST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با دانشگاه آزاد اسلامی امضا شد.

این تفاهم نامه شامگاه چهارشنبه به امضای محمدجواد دهقانی رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسید.
بر اساس این تفاهم نامه مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام موظف شدند نسبت نمایه سازی اطلاعات و آمار تولیدات پژوهشگران دانشگاه در پایگاه‌های مرکز منطقه‌ای و ISC ، کمک به تبیین و تحقق شاخص‌های رتبه بندی دانشگاه و تعیین جایگاه دانشگاه در بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی، رتبه بندی کل شعب و واحدهای دانشگاه مطابق با شاخص‌های مصوب و مورد توافق طرفین، فراهم سازی و حمایت در چاپ و انتشار نشریات علمی دانشگاه و درونداد و پردازش این نشریات در ISC و ایران ژورنال بر اساس ضوابط اقدام کنند.
از دیگر تعهدات مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و ISC، همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک و تنظیم شیوه نامه مربوط جهت اجرا، فراهم سازی و امکان استفاده از سامانه ثبت همایش‌های ISC ، مساعدت در چاپ و انتشار کتاب‌های علمی دانشگاه و کتاب‌های همسو با اهداف سازمانی مرکز و پایگاه و توزیع این آثار جهت ترویج علم بر اساس ضوابط، استفاده دانشگاه از منابع و مدارک علمی الکترونیکی و چاپی مرکز بر اساس قراردادهای مربوط است.
استقرار مجموعه‌های اسناد، مدارک علمی و تأمین کتب لاتین به صورت امانی برای دوره‌های معین در دانشگاه، حمایت از نمایه سازی بین المللی نشریات علمی دانشگاه توسط مرکز، حمایت در برگزاری همایش‌ها، کارگاه‌ها دوره‌های دانش افزایی و سمینارهای ملی و بین المللی در دانشگاه و نیز به صورت مشترک در هر دو مجموعه، مشاوره و حمایت از مرکز اطلاع رسانی و دفتر علم سنجی دانشگاه، دسترسی به یک داشبورد فعالیتی در زمینه علم سنجی و رتبه بندی دانشگاه‌های جهان اسلام و ایران و تسهیل در نمایه سازی مجلات منتشره توسط واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در فهرست نشریات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از دیگر تعهدات مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فنون و ISC است.
همچنین بر اساس این تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی موظف است نسبت به ایجاد دسترسی به اطلاعات کتاب شناختی مربوط به کتاب‌ها، طرح‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌ها و سایر مدارک علمی موجود در دانشگاه جهت ثبت در پایگاه‌های اطلاعاتی مرکز و ارسال مجموعه مقالات کنفرانس‌ها سمینارهای ملی و بین المللی و متن سخنرانی‌های علمی و مجلات دانشگاه به مرکز منطقه‌ای و ISC اقدام کند.
ایجاد دسترسی به منابع آثار و مستندات و اطلاعات علمی تخصصی طرفین به منظور غنی سازی منابع علمی طرفین و حمایت معنوی از برگزاری همایش‌های مرتبط با مأموریت‌های مرکز منطقه‌ای و ISC که با سیاست‌ها و مأموریت‌های دانشگاه هم راستا باشد، از دیگر تعهدات دانشگاه آزاد اسلامی است.
مدت اجرای این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد به مدت سه سال خواهد بود.

تاکید بر ایجاد شبکه علمی بین کشورهای اسلامی

محمد جواد دهقانی رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در این مراسم با اشاره تاریخچه و مأموریت فعالیت این مرکز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اگرچه در شیراز و استان فارس واقع شده است اما تمام استان‌های کشور از خدمات این پایگاه بهره مند می‌شوند.
وی ادامه داد: به دنبال تبدیل مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به پایگاه تأمین منابع اطلاعاتی مورد نیاز کشور با هدف نظام مند ساختن هزینه‌های کشور در رابطه با تأمین و خرید پایگاه‌های اطلاعاتی هستیم.
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: ارائه خدمات به دانشگاه‌های خارج از دیگر برنامه‌های این مرکز است که این حرکت از سال گذشته شروع شده و بیش از ۳۰۰ کرسی زبان فارسی در دنیا داریم که به ترویج زبان و ادبیات فارسی کمک می‌کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یادآور شد: این پایگاه به دنبال ایجاد یک شبکه علمی بین کشورهای اسلامی است تا بتوانیم ارتباطاتمان را گسترش دهیم.
دهقانی افزود: در مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام دستیابی به مرجعیت سنجش و ارزیابی توسعه علمی و عملکرد پژوهشی کشورهای جهان اسلام و برخورداری از جایگاه معتبر از مراکز استنادی و رتبه بندی بین المللی دنبال می‌شود.
وی در ادامه تاکید کرد: امروز نیاز است که فعالیت‌های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیشتر جنبه بین المللی پیدا کند زیرا ظرفیت‌های بسیاری برای این کار در این عرصه وجود دارد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام کیفی سازی نشریات علمی را از دیگر اهداف پایگاه استنادی و مرکز منطقه‌ای دانست و گفت: رتبه بندی دانشگاه‌ها به منظور رقابت سالم نیز از سال‌های پیش آغاز شده که در راستای آن می‌توان به مقوله کیفی سازی دانشگاه‌ها نیز با جدیت بیشتری پرداخت.
دهقانی از امضای تفاهم نامه‌های گوناگون ملی و بین المللی با مجامع علمی در سالهای اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: در این نشست‌ها سعی شده که پایگاه ISC به خوبی معرفی و اطلاعاتی برای کشورها در این پایگاه ایجاد شود.

۹۲۵۴/‏۶۱۱۳