به گزارش وب سایت دیلی بیست، دولت ترامپ که زمانی به اظهارات تند و مواضع افراطی در قبال ایران معروف بود هم اکنون هیچ تمایلی برای تکرار مواضع سابق خود ندارد و بیشتر به دنبال ایجاد فضایی آرام و بدون تنش است.
در همین زمینه دیلی بیست به نقل از منابع خود نوشت، ترامپ در دیدارهای خصوصی با مشاوران خود از آنان خواسته تا از اظهارات تند علیه ایران خودداری کنند و هیچ سخنی مبنی بر تصمیم آمریکا برای ورود جنگ با ایران به زبان نیاورند.
دو مقام ارشد آمریکایی و سه منبع آگاه دیگر به دیلیبیست گفتهاند رئیسجمهوری آمریکا از مقامهای این کشور خواسته لفاظیها علیه ایران را ملایمتر کنند.
در همین رابطه «برایان هوک» رئیس گروه ویژه اقدام برای ایران در گزارش خود به نمایندگان کنگره اعلام کرد، واشنگتن هیچ تصمیمی برای اعلام جنگ با ایران ندارد و ما به دنبال کشاندن مقامات تهران پشت میز مذاکره هستیم.
هوک در پاسخ به نمایندگان گفت، هیچکس نباید نسبت به تمایل ما برای برقراری صلح در منطقه و آمادگی برای عادی سازی روابط و تحقق یک توافق جامع شک کند.
به دنبال حادثه آتش سوزی و انفجار دو کشتی نفتکش در دریای عمان، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که برای حمایت از منافع خود یک هزار نیروی نظامی به منطقه خاورمیانه اعزام خواهد کرد.
در حالی که تا کنون علت انفجار و آتش سوزی تانکرهای نفتی مشخص نشده است اما دولت آمریکا ایران را به عامل اصلی این انفجارات میداند.
ایران تا کنون هرگونه نقش در آتش سوزی تانکرهای نفتی را تکذیب کرده است.
ادعای ترامپ مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه حمله خرابکارانه دو فروند نفتکش در دریای عمان در حالی مطرح میشود که بسیاری از مقامات و شخصیتهای خارجی اتهامات مطرح شده در این خصوص علیه ایران را زیر سؤال بردهاند.
در همین پیوند؛ وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا دیروز (دوشنبه) در لوکزامبورگ از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل در ارتباط با این مسئله شدند.
دو فروند نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان سیاسی و نظامی امکان دخالت نظامیان آمریکایی، سعودی و صهیونیستی را در این حادثه منتفی ندانسته و عنوان میکنند که این کشورها برای تشدید اوضاع و بهره برداری از آن، انگیزه لازم را دارند.