اشتراکات فرهنگی، عامل احساس نزدیکی تماشاگران چینی با قصر شیرین
رضا میرکریمی، کارگردان این فیلم در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از استقبال خوب تماشاگران چینی از فیلمش گفت با توجه به انسانی بودن زبان فیلمهایش و پرداختن آنها به موضوعات جهان شمول، سابقه چنین بازخوردی را در جشنوارههای دیگر نیز داشته است اما از سوی دیگر مشترکات فرهنگی ایران و چین باعث میشود که تماشاگران جشنواره بیشتر با فیلم احساس نزدیکی کنند.
او تاکید کرد جشنوارههای آسیایی باید سازوکاری ایجاد کنند تا فیلمسازان قاره کهن بتوانند فارغ از نیاز به جشنواره های اروپایی استعداد خود را به جهان نشان دهند.
سختی های کار فیلمبرداری
مرتضی هدایی، مدیر فیلمبرداری "قصر شیرین" نیز در پاسخ به پرسشی درباره ویژگیهای فیلمبرداری این اثر گفت: بیش از ۴۰ درصد از فیلم در فضای یک خودرو و در مسیر جاده رخ داده است که میتواند برای هر فیلمبرداری چالش برانگیز باشد.
وی گفت: از سوی دیگر تغییرات نور و آب و هوا نیز مشکل دیگری است که برای فیلمبرداری این اثر با آن روبرو بودیم.
هدایی افزود: ما همه تلاش خود را انجام دادیم که در فیلم دیده نشویم و چیزهای مثل حرکت دوربین را تماشاگر حس نکند و اگر توانسته باشیم در این کار موفق شویم میتوان گفت که کارمان را درست انجام دادهایم.
قصر شیرین با بودجه اندکی ساخته شد
محمد صادق میرکریمی، مدیر تولید و مجری طرح قصر شیرین نیز درباره دشواریهای ساخت این فیلم گفت که "قصر شیرین" با بودجه کمی ساخته شد اما با توجه به اینکه فیلم در منطقهای ساخته شد که پیشبینی وضعیت هوای آن هم به درستی برای ما ممکن نبود کار ما کمی طول کشید.
او همین طور گفت: ما دو بازیگر خردسال و یکی از مطرحترین بازیگران ایرانی را سر صحنه داشتیم که باید آرامش لازم را برای کار آنها فراهم میکردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد انتخاب ژانر فیلم گفت که فیلمهای جادهای فضایی بسیار خوب و مناظر مختلف را در اختیار کارگردان قرار میدهند و از سوی دیگر ما نیاز داشتیم که در کوتاهترینزمان، ارتباط میان شخصیتهای اصلی را در فیلم برقرار کنیم که باعث میشد این ژانر برای کار ما بسیار مناسب باشد.
او در مورد ضرورت برقراری ارتباط میان جشنواره شانگهای و جشنواره جهانی فیلم فجر نیز گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر مهمترین جشنواره غرب آسیا و جشنواره فیلم شانگهای نیز یکی از بزرگترین جشنوارههای شرق آسیا هستند.
وی گفت: ما باید با افزایش ارتباطات خود زمینهای را فراهم کنیم که استعدادهای جوان ما دیگر نیازی به دیده شدن توسط اروپاییها نداشته باشند تا در جهان مطرح شوند.
میرکریمی افزود: برای من بسیار جای تأسف است که عباس کیارستمی پس از معرفی توسط اروپاییها در چین شناخته میشود و یا ما کسانی مثل "چن کایگه" را پس از حضور در جشنوارههای اروپایی میشناسیم.
وی افزود: فرهنگ ما با اروپا فرق دارد و باید با کمک هم این فرهنگ را حفظ کنیم ایران و چین دو کشور صاحب تمدن در آسیا هستند که از گذشتههای دور با هم در ارتباط بودهاند و ما باید برای توسعه ارتباطات فرهنگی و سینمایی دو کشور بیشتر تلاش کنیم.
بیست و دومین جشنواره بینالمللی فیلم شانگهای از ۲۵ خرداد آغاز شده و تا ۳ تیر ادامه دارد.
علاوه بر "قصر شیرین"، فیلم کوتاه «تشریح» ساخته سیاوش شهابی در بخش مسابقه فیلم کوتاه و فیلم «همانگونه که میمیرم» ساخته مصطفی سیاری نیز در بخش استعدادهای جدید آسیا به رقابت با سایر فیلمها خواهند پرداخت.
۷ فیلم ایرانی نیز در بخشهای غیر رقابتی برای تماشاگران جشنواره فیلم شانگهای به نمایش در میآیند.