وحید محمدی تبار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بودجه سال گذشته از محل ماده ۱۲ قانون مدیریت بحران، افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در بخشهای عمرانی و زیرساختی تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال از این میزان در بخش عمرانی و ۸۰ میلیارد ریال نیز در حوزه زیرساختی بود، تصریح کرد: هنوز ریالی از این میزان اعتبار جذب نشده است.
محمدی تبار اضافه کرد: نیروهای امدادی و مردمی در مواقع بروز بحران بویژه آتش سوزیها حتی با مشکل تأمین آب معدنی و مایحتاج اولیه همچون خوراک و پوشاک مواجه هستند.
وی یادآور شد: در سیل فروردین امسال نیز افزون بر یکهزار و ۲۶۰ میلیارد تومان برآورد خسارت انجام شد و به مراجع ذیربط و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیز برای تخصیص ارسال شده اما هنوز ریالی از این میزان به حوزه مدیریت بحران استان تخصیص داده نشده و تنها در بخش مسکن و کشاورزی مبلغ کمی تخصیص یافته است.
محمدی تبار بروز آتش سوزیها را چالش فعلی در حوزه مدیریت بحران دانست و گفت: آتش سوزیها دارای عوامل متعدد و چندوجهی است.
وی افزود: عوامل طبیعی همچون صاعقه، سهل انگاری و یا طمع کشاورزان در آتش زدن پسماند مزارع و غفلت گردشگران از جمله عوامل دخیل در بروز آتش سوزی جنگلها و مراتع است.
محمدی تبار بیان کرد: اقدامات لازم با همکاری و کمک رسانهها و استفاده از سایر ظرفیتهای فرهنگی و نرم افزاری برای فرهنگ سازی و ضرورت ایجاد حساسیت و آگاهی بیشتر مردم در زمینه کنترل و صیانت از عرصههای زیست محیطی و طبیعی به نحو مطلوب انجام شده و این مهم با قوت ادامه دارد.
وی همچنین همکاری فرمانداریها، نهادها و سازمانهای مردمی، سپاه، بسیج، هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و سایر نهادهای متولی در زمینه کنترل و اطفای حریق در سطح جنگلها و مراتع را از اوایل سال جاری تاکنون مطلوب ارزیابی کرد.
محمدی تبار گفت: یکی از مشکلات اساسی علاوه بر کمبود اعتبار و تجهیزات، برای مهار آتش سوزیها کمبود نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده است که تحقق این مهم نیز نیازمند یک برنامه ریزی اصولی و توجه ویژه دولت و سازمان امور استخدامی و مدیریت و برنامه ریزی است.
سال ۱۳۹۶، ۵۲۵، پارسال ۳۵۵ و امسال نیز تاکنون افزون بر ۳۰۰ هکتار از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی ایران قرار دارد و ۳۰ درصد کل گونههای گیاهی کشور را در خود جای داده است.
۳۰۱۶/۶۱۱۰