تهران - ایرنا - رییس فرهنگستان علوم ابراز امیدواری کرد که شرایط بهتری برای رشد و به فعلیت رسیدن استعدادهای کشور در داخل فراهم شود و شاهد به فعلیت رسیدن آنها در خارج از کشور نباشیم.

«رضا داوری اردکانی» روز پنج شنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه علوم پایه در قالب روز گرامیداشت ابوریحان بیرونی در فرهنگستان علوم افزود: ای، ایام روزهای عید و جشن فرهنگستان علوم است شاید عید پرشکوهی نباشد اما عید علم است و زمانی که این گونه برنامه‌ها برگزار می‌شود احساس نشاط و شعف به انسان دست می‌دهد.

وی اظهار داشت: احساس شعف از این جهت به انسان دست می‌دهد که جوانان کشور چنین کارهای بزرگی انجام می‌دهند و کاش شرایط بهتری فراهم شود تا این استعدادها در داخل کشور به فعلیت برسند و شاهد نتیجه دادن و فعلیت آنها در خارج از کشور نباشیم.

این مدرس دانشگاه ابراز امیدواری کرد تا علم کشور به جایگاه شایسته ای که در قرن پنجم داشت برسد، در قرن پنجم هجری شاید کلیتی از علم در جهان در آن رخ داد اما امروزه استعدادها، دانشمندان و امکانات زیادی وجود دارد که امیدواریم با برنامه‌ریزی درست و استفاده صحیح از این منابع، دوران عظمت علمی ما دوباره تجدید شود.

در این مراسم از ۵ نفر از پژوهشگران برتر حوزه علوم پایه در رشته‌های ریاضی، زمین شناسی، زیست شناسی، شیمی و فیزیک تقدیر شد.

تقدیر از پژوهشگر جوان برجسته شاخه ریاضی

در این مراسم از «سلمان ابوالفتح بیکی دزفولی» به عنوان پژوهشگر جوان برجسته رشته ریاضی تجلیل شد؛ وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است و دکتری خود را از مؤسسه تکنولوژی ماساچوست - کمبریج- ایالت متحده دریافت کرده است و تاکنون بیش از ۳۰ مقاله در مجلات و کنفرانس‌های معتبر دنیا به چاپ رسانده است.

داوری مقالات علمی بین المللی، شرکت در کنفرانس‌های داخلی و بین‌المللی به عنوان سخنران مدعو، عضو هیأت مشاوره مجلات بین المللی و عضو کمیته علمی کنفرانس‌های بین المللی برخی از فعالیت و خدمات وی است، همچنین کسب ۴ مدال طلا و جایزه اول المپیادهای بین المللی ریاضی دانش آموزی و دانشجویی، ۴ مدال طلا در المپیادهای داخلی ریاضی دانش آموزشی و دانشجویی و جایزه ثبوتی - خواجه پور در علوم کامپیوتر جزو افتخارات و جوایز علمی بی کی دزفولی است.

تقدیر از پژوهشگر جوان برجسته شاخه فیزیک

«مهدی کارگریان» عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، دکتری خود را از این دانشگاه اخذ کرده و دارای سه پسا دکترا از دانشگاه تگزاس - آستین آمریکا، دانشگاه ایالتی اوهایو و دانشگاه مریلند - کالج پارک آمریکا است.

ایجاد هسته پژوهشی فازهای توپولوژیک مواد در دانشگاه صنعتی شریف، همکاری علمی با اساتید محققان و دانشجویان داخل کشور و هدایت و راهنمایی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری، همکاری در برگزاری کنفرانس‌های بین المللی و داخلی و داوری مستمر مقالات تخصصی داخلی و خارجی برخی از فعالیت‌ها و خدمات وی است.

انتشار حدود ۴۰ مقاله در نشریات معتبر بین المللی، ارائه بیش از ۱۵ سخنرانی به عنوان مدعو و پذیرش شده در جمع و جامعه علمی بین‌المللی و سخنرانی‌های متعدد داخلی، تمرکز فعالیت‌های پژوهشی بر درک نتایج آزمایشگاه و تئوری پردازی برای کشف حالت‌های جدیدی از مواد و همکاری علمی بین المللی با ۶ گروه تحقیقاتی ماده چگال تئوری و ۴ گروه تحقیقاتی ماده چگال تجربی برخی از فعالیت‌های علمی - پژوهشی کارگریان است.
محقق سرآمد علمی (گروه الف) معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رتبه سوم جشنواره جوان خوارزمی، دریافت جایزه محقق جوان با دستاوردهای علمی ارزنده در کنفرانس بین‌المللی ابررسانایی، دریافت گرنت پژوهشی - دانشگاه صنعتی شریف و رتبه ۲ فیزیک، ۱ فوتونیک آزمون ارشد و ۵ المپیاد برخی از افتخارات و جوایز علمی این پژوهشگر جوان است.

تقدیر از پژوهشگران جوان بر جسته شاخه شیمی

«مسعود میرزایی شهرابی» عضو هیأت علمی دانشکده علوم گروه شیمی دانشگاه فردوسی مشهد دارای دکتری تخصصی شیمی معدنی دانشگاه فردوسی مشهد است.

سرپرست آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی معدنی، سنتز MOF نانو متخلل بر پایه فلز مس و سنتز هیبرید معدنی - آلی بر پایه کگین حفره‌ای و لانتانوئیدها توسط انجمن سلطنتی شیمی، رئیس کمیته زئولیت و مواد متخلخل انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۹۶، نماینده اداره دانشجویان بین‌الملل دانشکده علوم ۱۳۹۵، نماینده انجمن شیمی در دانشگاه فردوسی مشهد از سال ۱۳۹۵، همکاری در برگزاری ۵ همایش علمی در ایران، ادیتور و عضو هیئت تحریریه ژورنال بین‌المللی برخی از فعالیت‌ها و خدمات ارزنده وی است.

همچنین شاخص هرش ۲۰، چاپ بیش از ۱۷۰ مقاله پژوهشی در مجله‌های معتبر و ۸۵ مقاله در همایش‌های داخلی و خارجی، راهنمایی ۴۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۱۲ رساله دکتری، مشاور ۳ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و یک رساله دکتری، همکاری با بیش از پنج گروه تحقیقاتی در دنیا و سخنران مدعو در ۶ همایش ملی و بین‌المللی برخی از فعالیت‌های علمی- پژوهشی میرزای شهرابی است.

محققان سرآمد علمی کشور در سال ۱۳۹۸ فدراسیون سرآمدان علمی ایران تحت مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخبه و استعداد برتر از طرف بنیاد نخبگان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۴، کیفی‌ترین مقاله برتر سال ۱۳۹۳ - دریافت جایزه و چاپ مقاله مشابه در سال ۱۳۹۴ دانشگاه فردوسی مشهد برخی از افتخارات و جوایز علمی وی است.

تقدیر از پژوهشگران جوان برجسته شاخه‌ای زمین شناسی

«علی کدخدایی ایلخچی» عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز دارای دکترای زمین شناسی نفت از دانشگاه تهران و پس از دکترای زمین شناسی نفت از دانشگاه استرالیا است.
برخی از فعالیت‌ها و خدمات ارزنده وی را می‌توان داوری مجلات معتبر علمی چاپ شده در مجلات معتبر داخلی و کتاب‌های سال، عضو هیئت تحریریه مجله IJOGST، دبیر کمیته ذخیره‌سازی گاز طبیعی و تولید انرژی استان آذربایجان شرقی، عضو کمیته راهبردی مشترک وزارت عتف - وزارت نفت در راستای بومی سازی نرم‌افزاری صنعت نفت و ناظر پروژه‌های پژوهشی شرکت ملی نفت ایران برشمرد.

چاپ ۷۰ مقاله علمی نمایه شده در اسکوپوس، چاپ ۵۷ مقاله در مجلات علمی پژوهشی، راهنمای ۵ رساله دکتری داخل و راهنمای مشترک ۴ دانشجوی دکتری خارجی در استرالیا، مشاوره ۶ رساله دکتری، راهنمایی ۱۰۱ پایان‌نامه کارشناسی ارشد داخل و یک پایان‌نامه خارجی در ایتالیا، مشاوره ۹۹ پایان‌نامه کارشناسی ارشد، استاد میزبان دو محقق فرا دکتری داخل و خارج و استاد میزبان یک عضو هیئت علمی دانشگاه پاریس در دانشگاه تبریز برخی از فعالیت‌های علمی - پژوهشی کدخدایی است.
ثبت اختراع علمی تحت عنوان طراحی یک مدل ماشین گروهی جهت تعیین محتوای کربن آلی از داده‌های پتروفیزیکی، دریافت گرنت پژوهشی دانشگاه کرتین استرالیا برای دوره پسا دکتری و دعوت به همکاری در پروژه تحقیقاتی مرکز تحقیقات رباتیک میدانی استرالیا دانشگاه سیدنی از افتخارات و جوایز علمی وی است.

تقدیر از پژوهشگر جوان برجسته شاخه زیست شناسی

«فرشاد درویشی هرزویلی» عضو هیأت علمی دانشگاه مراغه، دارای دکتری میکروبیولوژی دانشگاه اصفهان و فرصت مطالعاتی ۹ ماهه دوره دکتری در مرکز زیست شناسی صنعتی دانشگاه لیژ بلژیک و پسا دکتری زیست شناسی مصنوعی و مهندسی متابولیک دانشگاه فنی دانمارک است.

راه اندازی دوره‌های کارشناسی میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی دانشگاه مراغه، راه اندازی دوره کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی دانشگاه مراغه، آزمایشگاه مرکزی، کمیته زیست فناوری دانشگاه مراغه و راه‌اندازی گروه تحقیقاتی بیوتکنولوژی میکروبی و مهندسی فرایندهای زیستی در دانشگاه مراغه با همکاری مراکز معتبر علمی بین‌المللی فرانسه دانمارک و بلژیک برخی از فعالیت‌ها و خدمات ارزنده وی است.

چاپ ۵۰ مقاله علمی و پژوهشی، چاپ ۵ کتاب توسط انتشارات تیلور اند فرانسیس، اشپرینگر و دانشگاه مراغه، انجام یک پروژه مشترک اتحادیه اروپا در دانشگاه فنی دانمارک، سه طرح مشترک تحقیقاتی با همکاری محققان دانشگاه سوربون فرانسه و یک طرح تحقیقاتی با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری و ثبت اختراع و توالی ژن و پروتئین مخمر برخی از فعالیت‌های علمی- پژوهشی درویشی است.
از افتخارات و جوایز علمی وی می‌توان به؛ یک درصد داور برتر ۲۰۱۸ زیست شناسی، داور و ناظر طرح‌های ملی اقتصاد زیستی ۲۰۳۰ وزارت فدرال آموزش و تحقیقات آلمان، دریافت جایزه سال ۲۰۱۵ از انجمن میکروبیولوژی کاربردی و گرنت شرکت در کنفرانس از اتحادیه انجمن‌های میکروبیولوژی اروپا در سال ۲۰۱۱، عضو بنیاد نخبگان و استاد نمونه دانشگاه مراغه در سال ۱۳۹۴ و رتبه اول و استعداد درخشان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری میکروبیولوژی دانشگاه اصفهان برشمرد.

همچنین به ۱۰ نفر از برگزیدگان رشته‌های ریاضی، زمین شناسی، شیمی و فیزیک نیزلوح تقدیر داده شد.

در این مراسم از کتاب «Computaional Continuum Mechanics of Nanoscopic Structures» نوشته «هاشم رفیعی تبار» از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، «اسماعیل قوام‌لو» و «سید احمد فاضل زاده» از دانشگاه شیراز رونمایی شد.

هاشم رفیعی تبار درباره این کتاب گفت: این کتابی مرجع و کاربردی در زمینه نانو فناوری است که نمونه آن تاکنون در دنیا نوشته نشده است، این کتاب از یک سری نظریات پیشرفته مکانیک سیستم‌های پیوسته برای سیستم‌های گسسته استفاده می‌شود که در علم نانو کاربرد دارد.