علی درجانی روز پنجشنبه با اعلام این مطلب به ایرنا اظهار داشت: اولین خوشه های برنج رقم علی کاظمی در روستای فشتم بخش کوچصفهان از توابع شهرستان رشت با سطحی معادل هشت دهم هکتار و رقم جمشید جو در روستای سروکوه شهرستان املش به مساحت چهار دهم هکتار به خوشه نشست.
وی افزود: عملیات نشا برنج بصورت موردی از فروردین ماه شروع و کشاورزان پرتلاش استان بر اساس تقویم زراعی عملیات انجام نشاء را از هفته اول اردیبهشت ماه در عرصه های زراعی استان آغاز کردند.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، طبق تقویم زراعی آغاز کاشت برنج از هفته اول اردیبهشت بوده و در سطحی معادل ۲۳۸ هزار هکتار کشت شده است.
وی یادآور شد: برداشت برنج از مرداد ماه آغاز می شود و بیشترین رقم کشت شده در گیلان، رقم هاشمی است.
وی با ابراز امیدواری به اینکه طی سالجاری محصول تولیدی بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار تن باشد، تصریح کرد: شالیکاران گیلان با تولید ۷۵۰ هزار تن برنج سفید حدود ۴۰ درصد از برنج مصرفی کشور را تولید می کنند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستان های رشت و صومعه سراست.
برای انجام کشت برنج در گیلان ابتدا دو مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتدای دی ماه در زمین های شالیزاری تا اواخر فروردین ماه انجام می شود. پس از انجام این مراحل، عملیات خزانه گیری از فروردین ماه آغاز می شود و از پنجم تا هفتم اردیبهشت ماه به بعد نیز زمان انتقال نشاء برنج به زمین های آب تخت شده است. از این مرحله تا نیمه دوم تیرماه، زمان داشت برنج است و از این زمان تا نیمه شهریورماه، کار برداشت محصول برنج انجام می شود.
۷۲۹۶/۲۰۰۷/